Jorma Nordlin

Lähes 60% kokee, etteivät islamilaisesta kulttuurista tulevat sopeudu

Tämä lukema yllätti minutkin. Kyselyn tulokset ennustavat seuraavalle hallitukselle suuria ongelmia maahanmuuttoon liittyvien asioiden suhteen, mikäli maahanmuuton suhteen linja ei tiukkene reilusti.

Medialla ja poliitikoilla on iso rooli ongelmien kehittymisen suhteen, miten asioita käsitellään ja miten niistä tiedotetaan.  Liika hyssyttely, vähättely, tai ylilyönnit toiseen suuntaan, pahentavat tilannetta. Onko maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista tulossa, tai jo tullut eräs tärkeimpiä poliittisia kysymyksiä Suomessa?

Tuloksista näkee, miten kansa on jakautunut turvapaikanhakijoihin liittyvien asioiden suhteen ja selvästi enemmän on kriittisesti suhtautuvia. Kysely on tehty tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona, vastanneita oli 1022 täysi-ikäistä Suomessa vakituisesti asuvaa henkilöä.

 

Lyhyt yhteenveto tuloksista

58% haluaa, että Suomi ottaa pakolaisia ja turvapaikanhakijoita vähemmän kuin nyt.
14% haluaa,  että Suomi ottaa pakolaisia ja turvapaikanhakijoita enemmän kuin nyt.
26% haluaa pitää määrän samana.


95% haluaa seksuaalirikosten rangaistusten koventamista.
2% ei kannata rangaistusten koventamista.


91% haluaa karkottaa rikokseen syyllistyneet ulkomaalaiset.
5% ei halua karkotusta.


68% pitää Suomea turvapaikanhakijoiden vuoksi aiempaa turvattomampana maana tytöille ja naisille.
28% ei pidä maata turvattomana turvapaikanhakijoiden vuoksi tytöille ja naisille.


59% katsoo, etteivät islamilaisesta kulttuurista tulevat sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan.
36% katsoo, että he sopeutuvat.


81% haluaa, että henkilöiden edellytykset turvapaikkaan selvitetään jo ennen kuin he tulevat Suomeen.
12% ei kannata edellytysten selvittämistä ennen henkilöiden Suomeen tulemista.


Eräs kansalaisten luottamusta hallitukseen heikentävän turvapaikanhakijaongelman juurisyy on hallituksen tekemä Suomen oman etujensa vastainen tulkinta velvollisuudesta vastaanottaa Ruotsista tullut turvapaikanhakijavyöry.

Hallituksen näkemys Ruotsista tulleen turvapakkahakijavyöryn pysäyttämisen mahdottomuudesta on joutunut kyseenalaiseen valoon EU-tuomioistumien päätöksen perusteella, jossa tuomioistuin hyväksyi sen, että Itävalta ja Slovenia palauttivat turvapaikanhakijoita Kroatiaan.

Kroatian viranomaiset tekivät kuten Ruotsi, eli kuljettivat ihmisiä Slovenian rajalle, jotta nämä voisivat jättää turvapaikanhakemuksen muissa EU-maissa.

"Tuomioistuin asettui kiistellyn Dublinin sopimuksen kannalle, jonka mukaan turvapaikanhakijaksi haluavan täytyy jättää turvapaikkahakemus ensimmäisessä EU:n jäsenmaassa, johon hän saapuu."

Hallitus tuntee hyvin nämä säädökset, joten herää kysymys, oliko Ruotsin tai jonkun tähän liittyvän maan kanssa tehty sopimus, tai annettu vakuutus siitä, että Ruotsin kautta tulevat turvapaikanhakijat otetaan Suomeen, jolloin Ruotsin ei ole tarvinnut ottaa riskiä ja päästää kulkemaan oman alueensa kautta?

 

IL-kysely: "Kohutut seksuaalirikokset eivät lisänneet suomalaisten ulkomaalaisvastaisuutta - Poliitikkojen reaktio oli voimakas, mutta kansalla ei lähtenyt mopo keulimaan."

MTV3: "EU-tuomioistuimelta hyväksyntä turvapaikanhakijoiden palautuksille Itävallasta ja Sloveniasta Kroatiaan."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tällainen alueellisesti merkittävän ongelman vaimentaminen suhteuttamalla se koko maan tilanteeseen kääntyy äkkiä itseään vastaan. Todennäköisesti tällainen hallituksen yleinen suhtautuminen näkyy kyselyn tuloksissa.

"Juha Sipilän mielestä Oulun raiskausvyyhdin lapsiuhrien määrä ei ole poikkeuksellinen, kun sen suhteuttaa kaikkiin lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin, joita maassamme tapahtuu. Pääministeri kommentoi Oulun raiskausvyyhtiä lauantai-iltana Oulun kaupungintalolla."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3b90f29d-3326-4...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitäs mieltä lukijat olette, kun katsoo kyselyn tuloksia, niin kannattaako lähteä ennustelemaan Perussuomalaisille jytkyä?

Esimerkiksi 81% haluaa, että turvapaikan saamisen edellytykset selvitetään jo Suomen ulkopuolella. Tämä on kova lukema. Tällaiset tulokset ennustavat jo nykyisten ongelmien kanssa seuraavalle hallitukselle suuria ongelmia. Perussuomalaiset kasvavat vähintään korkoa seuraavassa oppositiossa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

En tiedä mutta osoittaa uutta aikakautta ettei enää tehoa leimakirveet ja ihmiset uskaltaa ilmaista oman mielipiteen.

Ketä se eniten hyödyttää ja mitä vielä tapahtuu ennen vaaleja
on vaikea sanoa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri tätä minäkin ennustan. Näin suuri kansalaisten kannatus tiukemmalle maahanmuuttopolitiikalle ja näkemys islamilaisesta kulttuurista todennäköisesti aiheuttaa merkittäviä poliittisia muutoksia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Bulevardilehden otsikon mukaan kansalla ei lähtenyt mopo keulimaan kuten poliitikoilla. Toivottavasti juurikin niin. Silloin ääliöoikeiston älämölöstelevä vaalikampanja menee n.s. harakoille. Minunkin on ajoittain vaikea kokea persuli- ja sinelmäväkeä kansalaisiksi kun eivät käyttäydy sen mukaisesti. Mutta emmehän toki, tietenkään eikä missään tapauksessa, voi heiltä kansalaisuutta poiskaan viedä.

Olisi mielenkiintoista tietää millä eritavoin ihmiset näkevät mitä kaikkea sopeutuvan pitäisi tehdä ja mitä ei sekä tietenkin mitkä tavat osoittavat sopeutumattomuutta. Olisi myös kiva tietää kuinka moni kotoperäinen kanta-astuja täyttää kuinka monen erilaisen sopeutumisen kriteerit.

Karkottelijoiden, noiden muiluttajaisäin henkisten lapsosten, olisi hyvä myös pohtia kuinka monta kertaa meidän täällä paremmassa ja kehittyneemmässä arvoyhteisössämme tulee samasta rikoksesta rangaista.

P.s. Tutkimukseen vastaajien otos ei vastaa kuvaavaa otosta Suomessa asuvista koska se on tehty Taloustutkimuksen internet-paneliin rekisteröityneiden joukosta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tutkimus antaa suuntaa, se haastaa tutkimaan asiaa perusteellisemmin. Tulokset ovat sen verran kovat, ettei asiaa kannattaisi noin vain sivuuttaa. Jos tulokset ovat lähelläkään oikean suuntaisia, niin sehän voisi luvata jopa jytkyä Perussuomalaisille.

Nyt todennäköisesti käy niin, ettei asiaa tutkita enemmän ennen vaaleja, niin tämä tutkimus antaa etua Perussuomalaisille. Toisaalta vaikka tutkittaisiinkin enemmän, niin tulokset voivat olla vieläkin selvemmät Perussuomalaisten eduksi vaaleissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tutkia kannattaa ja pitää. Kannattaa kuitenkin ennen pelihousujen repimistä tutkia mitä ja miten on tutkittu. Etenkin kannattaa tehdä itselleen selväksi onko tutkittu käsityksiä vai todellisuutta jsekä mikä niiden ero on.

Ennen seuraavia vaaleja ei ehditä tutkimaan enää mitään kunnolla. Sen sijaan olisi tärkeätä keskustella todella tärkeistä asioista joihin valitut tulevat vaikuttamaan. Älämölöstely karkotuksista on tuneisiin vetoavaa tuulen pieksäntää sillä meillä on ihan perustavaa laatua olevat kansainväliset sopimukset ihmisoikeuksista säätelemässä niitä.

Olisi siis syytä repostella sote:a, ilmastonmuutokseen oikeasti vaikuttavia tekoja, NATOttamisen seurauksia, suhdetta *-exit:eihin j.n.e. Maahanmuutossakin olisi tärkeimpänä asiana työnantajien tapa keinotella työsuhteiden ehdoilla ulkomaalaisen työvoiman avulla.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No siinä oli vasemmistolaisen monikultturistin vastaus, kun tulee ikävää tietoa niin höpötetään jostain "ääliöoikeistosta", persuleista ja "sinelmistä".

Myyryläinen varmaan ottaisi tänne vaikka miljoona muslimiturvapaikanhakijaa, jos tulossa olisi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikkola osoitti juurikin millä perusteilla olen päätynyt kirjoittamaan n.s. "ääliöoikeistosta": Jos ei lähde mukaan heidän älämölöönsä on hakemassa miljoonia pakolaisia läsimään meidän sosiaaliturvallamme, viemään meidän työpaikkamme ja myös peräkammareiden pojilta naiset.

Persuleista ja sinelmistä kirjoitan ihan samalla perusteella kuin demuleista, kokkuleista, kepuleista, vassuleista jamitäniitäonkaan, viimeisimpänä torviseitsikko.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uskalletaankohan laajemmin ja perusteellisemmin kansalaisten tuntoja ja näkemyksiä maahanmuuton suhteen kysellä?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

En usko, sillä jos oikein alettaisiin kyseleen niin tulos saattaisi olla liian ikävä kerrottavaksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miettikääpäs lukijat ihan oikeasti mitä toi käytännössä merkitsee jos noi tutkimuksen tulokset osuvatkin oikeaan kansan yleisten tuntojen ja mielipiteiden kanssa?

Tietenkin tossa on otos pieni, mutta antaa vakavan varoituksen poliittiselle kentälle.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Eiköhän suomalaiset ala olla aika hyvin selvillä näistä asioista, Oulun tapaukset varmaan avasi silmiä vielä enemmän. Kun 59% on sitä mieltä että muslimit eivät sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan, niin se on korkea prossa - hyvä niin. Tuo 36% jotka on sitä mieltä että muslimit sopeutuu, niin kannattaisi vielä katsoa dokkari "Sharialakia Tanskassa" joka löytyy Youtubelta ainakin, se kertoo hyvin asioiden laidan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Noi prosenttilukemat ovat sellaisia, mitkä ainakin minut pysäytti, en olettanut niiden olevan noinkin suuria.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Chatham Housen aiemmin tekemän suuren kyselyn mukaan, suurin osa EU-kansalaisista haluaisi lopettaa maahanmuuton muslimimaista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valheet ja propaganda ovat tehneet tehtävänsä. Viha myy taas hyvin, kun sodan kokenut sukupolvi alkaa mennä hautaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ongelmien lakaisu piiloon, maton alle ja vähättely kärjistää tilannetta entisestään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä tutkimus ei ole juurikaan muuttunut mihinkään viime kerrasta, ja kun sen tutkimuksen johtopäätöksiä lukee, niin eipä tunnu vaikuttavan juurikaan äänestyskäyttäytymiseen.

Otsikohan oli, että kohutut seksuaalirikokset eivät lisänneet suomalaisten ulkomaalaisvastaisuutta.

''Vaikka perussuomalaisten kannatus onkin viime aikoina noussut useammassakin puoluekannatuskyselyssä, eivät nyt paljastuneet epäilyt ulkomaalaistaustaisten seksuaalirikoksista ainakaan IL-kyselyn perusteella näytä satavan suoraan perussuomalaisten laariin: 16 % vastaajista ilmoitti halukkuutensa äänestää perussuomalaisia lisääntyneen tapahtumien vuoksi, mutta vastaavasti 18 % totesi halukkuutensa äänestää perussuomalaisia vähentyneen. 55 % vastasi, että tapahtumilla ei ole vaikutusta heidän halukkuuteensa äänestää perussuomalaisia.''

Nuo kohdat olit sitten ikäänkuin ''unohtanut'' pois.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puolueen kannatus on noussut ja on ollut suurin nousija viimeaikoina. Kannatuksen suhteen ihmisten mielipiteet kääntyvät.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuoreimman HS-Gallupin mukaan persujen kannatus on 9,7 prosenttia. Paljon melua tyhjästä, kun mikään muu puolue ei edes suostu yhteistyöhön sen kanssa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005967576.html

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tärkeintähän on että selvästi suurin osa suomalaisista ottaisi turviksia vähemmän kuin nyt. Samoin lähes 60% on sitä mieltä, että muslimit eivät sopeudu tänne. Suurin osa kansasta näyttäisi siis olevan tolkun ihmisiä, pieni osa on sitten jotain muuta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"59% katsoo, etteivät islamilaisesta kulttuurista tulevat sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan".

Valitettavasti tuo perustuu pitkälti vajaavaiseen tietoon. Entisessä kotimaassani, Hollannissa, ollaan jo pidemmällä: siellä tiedetään kokemuksesta, että ennen kaikkea agraaritaustaiset muslimit edustavat takapajuista kulttuuria (= Pakistanin, Afganistanin, Marokon, Turkin, Irakin jne maaseudulta tulleet miehet) ja juuri he sopeutuvat huonosti uuteen kotimaahansa. Asia siis ei ole suinkaan noin mustavalkoinen.

Tuon ylimalkaisen käsityksen sijasta voidaan todeta, että iso osa muslimeista sopeutuu hyvin "länsimaiseen" kulttuuriin, ilman suurempia ongelmia. Samalla Humboldt-yliopiston laajasta tutkimuksesta selvisi, että yli 80 % muslimeista vastustaa jihad-terrorismia. Loput hyväksyy sen, jollain tavalla, joko passiivisesti tai aktiivisesti (meidän kaikkien ongelma on siinä, että tuo 20 % tarkoittaa edelleen noin 260 miljoonaa yksilöä..).

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sillä on merkitystä vaaleissa ja politiikassa mihin suuntaan suomalaisten mielipiteet kääntyy.

Matti Simonaho

100% kuulee tai lukee mediasta jotain, mutta nykyään vähemmän kuin 2% uskoo mitä kuulee tai lukee median taholta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tottahan se on jos niin kokee ja siltä tuntuu. Amerikan malliin.

Tärkeintähän nykyään ovat tunteet, mielikuvat, uskomukset ja se miten kaiken kokee. Faktat ovat jokseenkin arvottomia.

Minäkin koen kaikenlaista. Koen esimerkiksi perussuomalaisten jatkuvasti valehtelevan, levittävän väärä tietoa, kiihottavan ulkomaalaisia vastaan tarkoituksellisesti ja sensuroiva eri mieltä olevien mielipiteet.

Koen myst että perussuomalaiset nykyisessä muodossaan ovat pahinta mitä itsnäisen Suomen historiassa on nähty.

Kokemukseni on aito.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Niin se onkin aito, se on sun kokemus.
Mielikuvat ratkaisevat vaaleissa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On tosiaan paikallaan puhua islamilaisesta kulttuurista eikä niinkään islamista uskontona. Suhde uskontoon on tosiaan eri asia kuin vaikkapa suhde uskonnon perinnetietouden suomiin kulttuurisiin 'etuisuuksiin' yhteiskunnan laillisuuskäsityksiin nähden.

Pyhiä kirjoituksia kun edelleenkin luetaan (myös lukutaidottomissa piireissä) tavoilla, joita ainakaan länsimaistuneet nykyimaamit ja -mullahit eivät välttämättä tuo esiin korostuneesti. Monien maahantulijoiden ja myös myöhemmässä vaiheessa maahanmuuttajien mielessä nuo viralliset ja epävirallisetkin perinnetiedot kuitenkin voittavat länsimaistuneen hengenmiehen sanahelinän. Esimerkiksi pelkän Aisha-myytin tuntemuksen tuoman perhesuuntautuneisuuden perusteella voisi hyvinkin ajatella, että on ihan okei ottaa halukas kaksitoistavuotias seksikumppaniksi https://fi.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%A1a

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Islamilaisesta uskonnosta on monta tulkintaa ja sen erilainen harjoittaminen vaikuttaa eri tavoin eri kulttuureissa, meikäläisistä tataareista saudilaisiin wahhabiitteihin ja monenmoista siitä väliltä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Mistä johtuu, että tataarit sopeutui niin hyvin Suomeen? Niitä ei hyysätty pilalle?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Niin. Tataarit tulivat pääasiallisesti keisarillisen Venäjän armeijan sotilaina ja heidän perheinään. Heillä oli työpaikkansa ja omat yhteisönsä.

Heihin kohdistettiin ry**sävihan kovimpina aikoina kaikenlaista syrjintää jolla heidät peloteltiin hiljaisiksi.

Mutta ennenkaikea heidän yhteisönsä ja suvut ovat olleet täällä pitkälti toista sataa vuotta. Sinä aikana on ehtinut kotoutua. Odotetaan siis näiden nyt tänne tulleiden kanssa saman verran aikaa. Eiköhän ihan jo toisen ja kolmannen polven somalit, afgaanit, syyrialaiset j.n.e. ole sopeutuneet siinä missä tataaritkin.

Ja aina kannattaa muistaa, että ennen itsenäistymistä suuret suomalaiset kaupungit, Helsinki, Viipuri, Turku ja Tamperekin olivat paljon monikulttuurisempia kuin pitkinä aikoina sen jälkeen. Nykyiset matu-kriittiset monokulttuurikaipuussaan vain helposti sen unohtavat.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #30

romanit ovat ollet täälä jo 500 vuotta, kaounko vielä täytyy odotella eettä he kotoutuvat?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

Mitä Rajamäki vaatii koutuneelta? Miten pitäisi olla ja eleä jotta kelpaisi hänelle kotoutuneeksi?

P.s. Romaneista valta osa lienee kristittyjä ja osa heistä varsin hartaitakin sellaisia. Mahtaako heistä löytyä yhtään muslimia?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos Suomessa olisivat sitovat kansanäänestyklset voimassa kuten Sveitsiisä ja maahanmuutosta pidettäisiin kansanäänestys tuon kysely tuloksen perusteella se tietäisi tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Vaikka ihmiset ovat noin kriittisiä maahanmuutolle he eivät silti usein äänestä persuja, sillä heillä joku muu asia äänestyksessä menee maahanmuuton edellä. Työmaalla varmasti valtaosa on maahanmuutosta samaa mieltä kuin minä, mutta moni äänestää myös vasemmistopuoluita, koska uskoo niiden ajavan parhaiten työväestön etuja. Moni maahanmuuttokriittinen maalainen äänestää kepua, koska uskoo sen ajavan eniten maalaisten etuja. Moni maahanmuuttokriittinen kokoomuslainen äänestää kokkareita, koska on kokoomuslaienn talouspolitiikka on lähimpänä heidän ideologiaa jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset