Jorma Nordlin

Kannatusmittauksessa näkyvät vanhustenhoito ja turvapaikanhakijat

Kokoomuksen romahdus ja Perussuomalaisten kannatusnousu osoittavat mitä äänestäjät haluavat. Perussuomalaiset ovat taas suurin nousija. Äänestäjät tuskin uskovat, ettei rahaa löydy vanhustenhuollon parantamiseen. Rahat vanhustenhuoltoon ovat olleet olemassa. Kahden miljardin veronkevennyksistä olisi siirretty miljardi vanhustenhuoltoon. Kyse on ollut arvovalinnoista. Näin olisi poistettu noin miljardin rahoitusvaje vanhustenhuollosta. Niiden raiskaus- ja ahdisteluilmoitusten nousu, joissa epäillään turvapaikanhakijoita nostaa Perussuomalaisten kannatusta selvästi. "Vanhustenhoidon kriisin uskotaan olevan syynä kokoomuksen synkkään laskuun."  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a81bb0ae-0680-41ac-a17d-5e5dcb05871a

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ovela peli vanhustenhoitopolitiikassa kätkeytyy sanonnan "ihminen ei ole desimaali"-sanonnan taakse. Sanonta liittyy hoitajamitoitukseen ja siihen, ettei haluta mitoituksesta selvää lukemaa lakiin. Syyksi on paljastunut, ettei haluta järjestellä uudestaan niitä menoja, jotka hallitus jo järjesteli kohdellen tylysti vanhuksia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Silmää räpäyttämättä budjetteihin tulee vastaanottokeskuksiin ym rahaa. Mistä sitä riittääkin? Peruste: kansainväliset sopimukset. Mutta kun rahaa pitäisi löytyä omille omille vanhuksille, alkaa rahapulan selittely!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuostahan voisi syntyä vaikka kombinaatio SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto. Luomuvihreällä värjätty kansanrintama, sikäli kun todennäköiseen tappioon matkalla oleva Keskusta haluaa mukaan.

Tosin Keskusta kuuluu loppukiripuolueisiin vaaleissa, joten tulos vaaleissa saattaa olla tuota mittaustulosta parempi. Demareillakin on vielä "tsäänssi" parempaan, jahka kaikki loksahtaa kohdilleen. Vihreät ovat vielä osittainen jokeri, mielestäni.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Näihin päiviin asti on kokoomusta käsitelty silkkihansikkain vastuunkannosta nyky ongelmien syntyyn. Orpon nuiva suhtautuminen vanhusten hoitajien määrän kirjautumista lakiin taisi avata monien silmät. Vaikka Kokoomus pyörsikin kantansa (kokoomusnaisten voimin?), niin epäilyksen varjo kuitenkin jäi sen toiminnalle.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Minäkinkin vanha Kokoomuslainen äänestäjä siirryn Kristillisdemokraatteihin. Sari Essayah on mielestäni parhain ja järkevin puheenjohtaja tällä hetkellä. Myös sydän paikallaan. Hänen kirjoituksiaan ja puheitaan kannattaa kuunnella.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On hyvä etsiä sydän kun sydämistyy sydämettömyyteen. Kokoomuksesta kun lähtee sydämen löytää monesta paikasta muualta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset