Jorma Nordlin

Asettaako oikeuskansleri kanteluuni liittyen rajat puolustusministerille

Toimittaja soitti ja kyseli kantelustani liittyen puolustusministerin käyttäytymiseen.
Oli kiinnostunut, olenko ryhtynyt muihin toimenpiteisiin. Muuta en ole tehnyt kuin tämän kantelun.
Puhelu oli lyhyt. Tämän enempää ei tarvita. Tarvitaan vain yleisesti tiedettyjä rajoja, missä kohtaa kulkee valtiojohdon jäsenen asiattoman käytöksen raja.

Pääministeri odottaa kanteluni ratkaisua: "Ministeri Niinistön puheista on tehty kantelu oikeuskanslerille, toimin oikeuskanslerin johtopäätösten mukaisesti."

Aikanaan Timo Soini tuskaili puoluejohtajana jäsentensä toimintatapojen kanssa, nyt pääministeri on samassa tilanteessa Soinin ja Niinistön kanssa. Tilanne on erikoinen, en muista vastaavaa tapahtuneen koskaan aikaisemmin. Aikaisemmin ministerit ovat käyttäytyneet asiallisesti eikä oikeuskanslerilla ole ollut aihetta puuttua siihen. Jos vastaavaa tapahtuisi eduskunnassa, niin todennäköisesti puhemies puuttuisi siihen.

En usko, että puolustusministerille tulee seuraamuksia kantelusta. Olennaisempaa on, että tulee yleiseen tietoisuuteen minkälainen toiseen henkilöön kohdistuva kielenkäyttö ei ole valtiojohtoon kuuluvalle sallittua. Sinänsä puolustusministeri on ilmeisesti työnsä hoitanut hyvin, siitähän tässä ei ole kysymys, eikä tätä saa siihen sotkea. Rajat ovat hämärtyneet ensimmäistä kertaa ministerinä olevilla.

Eikä tätä saa myöskään sotkea mihinkään poliittisiin taustoihin. Minulta kysyttiin tähän liittyen, olenko kommunisti. En ole. Enkä myöskään edusta sitä taustaa mihin asiassa nimeltä mainittu asiantuntija on liitetty. Sillä ei ole ollut tässä merkitystä. Kysymys on paljon merkittävämmästä ja suuremmasta asiasta eli valtiojohdon uskottavuudesta. Ihan mitä tahansa ei saa paukutella julkisuuteen.

 

Rajuksi on mennyt ministerien kielenkäyttö.

Jussi Niinistö
"Mutta mikään ei riitä. Perustuslakitalebanit verhoavat omat ideologiset tavoitteensa asiantuntijuuden valekaapuun ja pyrkivät sosiaalisen median välityksellä painostamaan kansanvaltaisesti valittua eduskuntaa. Ja eduskunta taipui huolimatta siitä, että nämä laintulkitsijat olivat olleet jo useaan otteeseen kuultavina eduskunnassa (palkkiona 670 – 1 340 euroa per lausunto), mutta ilmeisesti kaikkea heidän sanomaansa ei otettu sataprosenttisesti huomioon, koska ulkoparlamentaariset keinot piti ottaa käyttöön. Tai sitten he eivät edes halua Suomen ja suomalaisten turvallisuutta edesauttavaa lainsäädäntöä."

Timo Soini liittyen pääministerin kannanottoon
"Silloin tällöin ihmettelen, että kuinka pässejä vallanpitäjät,  eliitit ja median pösilöimmät kirjoittajat voivat olla?"

"He hokevat kuin papukaijat, että populistit ehdottavat monimutkaisiin asioihin yksinkertaisia ratkaisuja. Voi juku."

 

 

IL: "Puolustusministeri Niinistö ei halunnut selittää moitittua taleban-vertaustaan."

USU: "Neljän oppositiojohtajan kova viesti Juha Sipilälle: Ministeri Jussi Niinistön käytös ”kestämätöntä”.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

En nyt näe tätä kovinkaan merkittävänä asiana. Jos poliitikkojen puheita kuuntelee, niin kovin monen sanoihin voisi puuttua!

Pelkään pahoin, ettei tämän asian käsittely olematonta eläkettäni nosta! Ei nouse muidenkaan, eikä yhtään uutta työpaikkaa synny!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vertaan tätä Nordlinin kantelua oikeuskanslerille lähinnä turhiin hälytyssoittoihin 112 numeroon.

Hätäkeskukseen tulee 600 000 turhaa soittoa vuodessa - ”Joskus soitetaan kun avaimet tai lompakko hukkuu”.

Nyt Nordlin on huolissaan siitä, että oikeuskansleri ei ole kuullut, että puolustusministeri Jussi Niinistö on blogissaan kertonut oman kantansa perustuslakiasiantuntijoiden ulkoparlamenttaarisesta toimintatavasta yrittää estää eduskunnan perustuslakivaliokunnan työskentelyn.

Luultavasti oikeuskansleri tulee olemaan tosi, tosi vihainen ! Niin tai vastineen kirjoittaa joku viraston toimihenkilö.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Minusta kantelu oikeuskanslerille on ainakin näitä somemielipiteitä tehokkaampi ja näkyvämpi?
Sinisten aristokraatti, ylimielinen sota-Jussi on ärhennellyt Ylelle ja muullekin medialle ja mm. suomalaisten ss-miesten tekemisten tutkimukse Hitlerin joukoissa.

- Ei tavallisella kansalaisella ole liikaa mahdollisuuksia puuttua politiikkaherrojenkaan sanomisiin ja tekemisiin, joten on melkein kansalaisvelvollisuus käyttää tarpeen tullen niitäkin mitä tietää olevan.

Itsekin olen aikanaan tehnyt valituksen mm. Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen ja onnistunut sillä saamaan ainakin pienen käytännön vaikutuksen ja vähän isomman hulabaloon.

- Mielenkiinnolla odotan "palautetta" Jormankin valitukseen...?

Jukka Ryhänen

Perustuslakifundamentalisti tai -talebani. Eipä juuri ihmeempää sävyeroa. Jälkimmäinen on vaan iskevämpi.

Jokainen joka vähänkään ymmärtää maailman menosta on huomannut jo aikoja sitten että nykyiset niin sanotut perustuslakiasiantuntijat ovat aivan totaalisen propagandistisia ja väärällään vasemmalle. Ei voida puhua asiantuntijuudesta ollenkaan vaan puhtaasta manipulaatiosta ja vehkeilystä kansanvaltaa pilkaten.

Niinistön käyttämä termi oli aivan liian lievä mutta oikeaan suuntaan keskustelua avaava.

Nordlin voi nyt hetken hekumoida julkisuudellaan mutta kunhan totuus joskus selkenee niin saattaa tunnetila muuttua.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sinisten kanssa myös keskiluokan kannatuksesta kilpaileva, kauniiden, rohkeiden ja menestyvien, kykypuolue kokoomuksen eurovaaliehdokas Kimmo Sasi, joka on arvostellut aiemminkin perustuslain tulkintoja-ja tulkitsijoita käytti nytkin porvarillista, hillittympää charmia-ja tyyliä puhuessaan "perustuslakiaktivististeista..."

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Aina persuihin ja jytkyyn saakka olivat ministerit ja eduskunnan suuri enemmistö yrittäneet säilyttää kansanedustuslaitoksessamme sivistyneen ja arvokkaan käyttäytymis-ja esiintymismallin, mutta populismin ulotuttua tänne pohjan perillekin näyttää tuo perinne ja tyyli murtuneen ja muuttuneen, vai liekö aika ja ihmisten käyttäytyminen yleisemminkin muuttunut...?
Vielä näihin saakka, ovat eräät politiikan valtaherratkin paheksuneet somea ja somessa käytettävää kieltä- itsekin "varsinainen kielitaituri" Soinikin sanoi jossakin, että: "Some on PERKELEESTÄ!"

NYT kun tohtori, upseeri ja herrasmies, puolustusministeri Jussi Niinistökin näyttää puolueensa-ja oman poliittisen uransa paineissa "omaksuneen" tämän soinilaisen, Soinin persujen aikaisen rukkaskauppiaitten some-kielen ja jos vielä virallinen mediakin joutuu laskemaan jutuissaan ja kirjoituksissaan rimaa, niin melkoista, yleistä hurlumheita ja herjailua on Suomenmaassa odotettavissa ministerikannanotoista someen!?
- Poliisilla ja käräjäoikeuksillakin tulee tutkittavaa ja juttuja riittämään...?!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kannettiinhan aikoinaan Soinin oppi-isäkin eduskunnasta vahtimestarien voimin kun ei käytös muuten korjaantunut. Miten sitten opetuslapsen lauman onnettomat pärjäisi.

E.Hentunen aikoinaan Totuuden torvi -lehdessään totesi, että puolet kansanedustajista ovat hulluja. Kun häneltä vaadittiin oikaisua loukkaavaan kielenkäyttöön, han otsikoi korjausuutisensa: Puolet kansanedustajista ei ole hulluja. Persulit ja sinelmät pitänevät näinä aikoina yllä tuota kauhuntasapainoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset