Jorma Nordlin

Ulkoministeri on itse syypää poliittisen ilmapiirin kiristymiseen

Ulkoministerin viimeaikaisella politiikantekotyylillä se on ollut vain ajan kysymys, kunnes joku radikalisoitunut menee pidemmälle ja tarvitaan oikeasti turvamiehiä. Sinänsä ikävä tilanne, sellaista ei pitäisi tapahtua. Ulkoministerin harrastama räyhä- ja vihapolitiikka on radikalisoitumisen polttoainetta. Juuri hänen politiikantekotyyli voimistaa yhteiskunnassa negatiivisia ilmiöitä. Rauhoittuuko tilanne, kun Ulkoministeri lähtee sopeutumiseläkkeelle?

Nyt on alkanut itkeminen ja parkuminen poliittisen ilmapiirin kiristymisestä. Eduskunnan puhemies on huolissaan poliittisen ilmapiirin kiristymisestä. Räyhäpolitiikka erityisesti henkilöityy ulkoministeriin. Kun käyttää tyylilajia, joka erityisesti lietsoo vastakkainasettelua, niin negatiiviset ilmiöt voimistuvat. En tietenkään kannata niitä, mutta en myöskään ymmärrä poliitikkojen itkemistä ja parkumista. Vihapuhe on ollut näkyvästi esillä. Vihapolitiikkaan pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, se lietsoo vihaa ja vastakkainasettelua. Siinä tyylilajissa poliitikko ei esitä ratkaisuja ja omaa linjaansa, vaan haukkuu ja härnää muita poliitikkoja lietsoten vastakkainasettelua.

Eduskunnan puhemies: "Valheet ja vastakkainasettelut ovat poliittisen väkivallan polttoainetta. Niihin on syytä suhtautua asian vaatimalla vakavuudella. Olen ollut erittäin huolissani siitä, mihin suuntaan yhteiskunnallinen keskusteluilmapiiri on kehittynyt".

 

Tässä alhaalla on joitakin esimerkkejä ulkoministerin räyhä- ja vihapolitiikasta.

Haukkuuko ulkoministeri pääministeriä pässiksi?

Ulkoministeri: "Silloin tällöin ihmettelen, että kuinka pässejä vallanpitäjät,  eliitit ja median pösilöimmät kirjoittajat voivat olla?"

"Lukijat raivostuivat Soinille."

Jopa lukijoilla tulee mitta täyteen, joten ei ole ihme jos tilanne kärjistyy entisestään ja tarvitaan turvamiehiä.

"Soini julkaisi puolustelukirjoituksen, koska sähköposti on täyttynyt vihaisten lukijoiden palautteesta. Palaute liittyy edelliseen kirjoitukseen, jossa käsitellään Perussuomalaisten nykyistä puheenjohtajaa."

Ulkoministeri haukkuu toista puoluetta lässyttäjäksi.  "Käskyttäjä-Kokoomukseksi ja liberaaliksi lässyttäjäksi haukkuminen on uutta suomalaisessa hallituspolitiikassa."

Soini kohdistamaa vihapolitiikkaa toisia puolueita kohtaan: "Vihervasemmisto on pihalla tavallisen perheen arkiajattelusta kuin lintulauta, samalla kummulla kuin käskyttäjä-Kokoomus, jonka liberaali lässytys käy konservatiivia korviin."

Ulkoministeri: "Vapaavuori narisee kuin vanha veräjä."

Ulkoministeri on lanseerannut termin "kotiäitiviha."

 

Uusi Suomi: "Poliittisen ilmapiirin kiristyminen Suomessa huolestuttaa: Olisi valtavan suuri kolaus, jos tämä muuttuisi".

Blogikirjoitukseni: "Haukkuuko ulkoministeri pääministeriä pässiksi?"

Blogikirjoitukseni: "Lukijat raivostuivat Soinille."

Blogikirjoitukseni:  "Ulkoministeri haukkui hallituskumppani Kokoomuksen kovin sanoin lyttyyn."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kun lukijat luette kirjoituksessa olleita esimerkkejä ulkoministerin tekemisistä, niin tuliko yllätyksenä, jos meinaa saadaa joltakin radikalisoituneemmalta nenäänsä torilla ja tarvitaan turvamiehiä?

Onneksi jää eläkkeelle ja toivottavasti ei ole enää sen jälkeen itse kärjistämässä poliittista tilannetta enempää.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mua on mietyttänyt kun joku poliitikko turvamiesten takaa räivii ihmisille . Ja sit kun virka loppuu ja ei ole verorahoil maksettuja turvamiehiä ympäril suojelemas . Palkkaako omil rahoil omat turvamiehet ? Vai vetäytyykö jemmaan asustelee ?

Jotain 96-98% kansanedustajista saa vapaasti yksin kävellä missä huvittaa . Mutta 2-4% saattaa ongelmia tulla .

Soini ottaa kiltisti lusikan käteen ja pyytää piruilujaan&ilkeilyjään vaikka anteeksi alkupaloiksi .

On muitakin , ei kannata vaalityötä yms tehdä viha piikeillä jos loppuelämän saa pelätä varjoisia kujia .

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vihapolitiikalla ulkoministeri haluaa peittää sen, ettei oikeasti ole tarjottavana muuta poliittista linjaa kuin se, että kaikki käy kunhan pääsee hallitukseen ministeriksi. Kannattaa jopa hallituksen aborttilinjaa, vaikka sitä on vastustavinaankin. Uskomatonta säätöä miehellä. Siinä sitä isoja uskonnollisia, moraalisia ja eettisiä arvoja tällä miehellä. :-D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sanalla ei kuitenkaan tehdä haavoja, eikä nuo lauseet ole mitään vihapostia, tai menemistä henkilöön. Poliittisessa retoriikassa tuo on vielä aika vaisua.

Soini on tuonut nämä Halla-aholaiset ja muun äärioikeiston mukanaan, se on selvästi hänen syynsä.

Väkivallalla ei kuitenkaan ole sijaa suomalaisessa politiikassa.

Paljon enemmän olisin huolissan persujen vaalivideosta, jossa selvästi mässäillään väkivallalla ja rasismilla, tuo jos mikä kannustaa väkivaltaan.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ae2f2a82-ddc...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinin tyyli jolla kärjistetään poliittista ilmapiiriä on vihapolitiikkaa. Se mitä muut tekee, niin se ei tätä lievennä. Jos toisessa puolueessa harrastetaan samaa tyyliä, niin siitä kantavat oman vastuunsa.

Ei tarvitse mennä henkilöön kärjistäessään ilmapiiriä.

No menikö tämä alla oleva henkilöön?

Ulkoministeri: "Silloin tällöin ihmettelen, että kuinka pässejä vallanpitäjät, eliitit ja median pösilöimmät kirjoittajat voivat olla?"

Tämä Soinin kommentti liittyi pääministerin puheeseen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

En muista toista poliitikkoa, joka olisi itse joutunut julkaisemaan puolustelukirjoituksen blogiinsa saatuaan lukijat raivostumaan ja lähettämään paljon negatiivista palautetta.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Olipa Soini kirjoitellut ja puhunut mitä tahansa, se ei oikeuta väkivaltaan häntä kohtaan. Oikea tie on rikosilmoitus ja sitä seuraavat oikeustoimet. Jos Soini todetaan syylliseksi, saa hän tuomion, ellei, niin hänet vapautetaan vastuusta. Olennaista on, ettei ketään vahingoiteta ainakaan fyysisesti ja Soinin uhrit, jos niitä todetaan olevan saavat jotain korvausta henkisistä kärsimyksistään. Oikea tällaisen asian käsittelyjäsrjestys on, että kansalainen tekee poliisile rikosilmoitusen, poliisi tutkii. Jos rikos todetan tapahtuneeksi kräjäoikeus tuomitsee. Oman käden oikeutta ei ole, kun mitään itsesuojelun tarvetta ei Soinia vastaa ole edes ollut.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Täälkin usblogis nopeesti lueskellen pystyy päättelee kenelle kirjoittajil todennäköisesti tulee häiriköintiä . Yöllisiä prepaid puheluita , tavaraa postiluukkuihin jne.

Sit kirjoitetaa blogi ja tullaan ihmettelee kun näin kävi :)

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Jos PS video pystyy houkuttelemaan ns 'nukkuvat' 'ketutukselliset' äänestäjät äänestämään joko perussuomalaisia vastaan tai puolesta, niin video on ajanut asiansa. Mahdollisimman suuri äänestysprosentti on demokratian voitto.

Ja äänestämään H-a käskeekin 'ketutuksen' omaavia väkivallan sijaan :)

Kas kummaa vsltamedia ei anna kommentoida omaa propaganda julistustaan, heh. Näin se menee...

P.S.
Pienituloinen ('roskasakki' joidenkin mielestä) ei äänestänyt 2015. Toivottavasti 'ketutus' saa taas äänestämään
https://yle.fi/uutiset/3-10704599

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Sanalla ei kuitenkaan tehdä haavoja..."

Itse asiassa tehdään. Mutta sanalla tehtävät haavat eivät ole paljaalle silmälle yhtä helposti nähtävissä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Samaa vihapuhetta on jatkuvalla syötöllä tälläkin keskustelupalstalla ja jokseenkin aina samojen tahojen tuottamana päivästä toiseen. Tämä on yksi tärkein seikka jonka vuoksi en katso enää kirjoittaa tänne muuta kuin joskus kommentoida joissakin kirjoituksissa.

Kirjoituksessa esitetty puhemies Risikon kannanotosta vihapuheisiin "Olen ollut erittäin huolissani siitä, mihin suuntaan yhteiskunnallinen keskusteluilmapiiri on kehittynyt"." Risikko nostaa esiin muidenkin kuin politiikkojen vihapuheet, siis tälläkin areenalla esitettävät ja toimituksen hyväksymät. On itsestään selvää, että tällainen keskustelutyyli on otollinen alusta lisääntyvään vihapuheeseen ja sitä kautta mahdollisuuteen myös tekoihin.

En yksinkertaisesti ymmärrä miksi tällä alustalla saa kirjoitella vihapuheita? Onko syy se, että kun yleensä kohdistuvat vain yhteen puolueeseen ja sen kannattajakuntaan, niin se on hyväksyttävää, jollei jopa toivottavaa? Siltä tämä on alkanut vaikuttamaan sivusta katsoen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ajan ilmiö, kärjistäminen myy mediassa. Jos kirjoittaa asiaa, se ei ketään kiinnosta. Ei saa lukijoita. Ulkoministeri yritti ja yrittää saada vihapolitiikalla kannatusta ja yrittää peittää olemattoman poliittisen linjansa, vielä miettii EU-parlamenttivaaleihin osallistumista. Miettii uskaltaako ottaa riskin, jos vaikka äänimäärä ei riitäkkään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Menikö media jutuissaan asioiden edelle. Siis lyömisyrityksestä ei ole vielä näyttöäkö? Poliisi vahvistaa tällä hetkellä agressiivisen ja uhkaavan lähestymisen, eikä mitään muuta.

"Alustavien tietojen mukaan mieshenkilö oli aggressiivisena ja uhkaavana pyrkinyt lähestymään vaalitilaisuudessa ollutta ministeriä Vantaan Korson maalaismarkkinoilla”, poliisi kertoo tiedotteessaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/275485-poliisi-ti...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tästä päätellen poliisilla olisi tietoa:

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen pitää vakavana asiana Vantaalla sattunutta välikohtausta, jossa ulkoministeri Timo Soini joutui vaalikampanjoinnin yhteydessä miehen hyökkäyksen kohteeksi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisiylijoht...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tähän räyhä- ja vihapolitiikka johtaa, lopulta sitä joutuu tekemään turvamiesten suojaamana. Sananvapaus ei ole itsestään selvä asia kaikille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poliisiylijohtaja Kolehmaisen lausunto ei sulje pois murhayritystä.

Tässä mielessä ulkoministerimme jääminen
rikospaikalle on täysin käsittämätöntä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Pelkurithan ne vain karkuun juoksee!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Juha Kuikka ymmärtänee, että karkuun juokseminen Timo Soinin tapauksessa on täysin teoreettinen vaihtoehto.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Taidat puhua kuin Juha Väätäinen muinoin. ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

[Ulkoministeri: "Vapaavuori narisee kuin vanha veräjä."]

Meillä oli aikanaan kollikissa, josta tyttären kaveri totesi, että se naukuu kuin vanha sarana. Tarkkaan ottaen hän oli oikeassa...

'Meiltä on viety parempiäänisiä sonnejakin Karjapohjolaan.' (Vanha pohjalainen sanonta)

Sinänsä Soinin retoriikka kelpasi nykyisillekin perussuomalaisille oikein hyvin. Jotkut suorastaan kehuivat sitä, miten hän sanoi asiat kansan äänellä...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kansan äänellä sanominen ei riittänyt muuhun kuin näytön paikan saamiseen. Eväät eivät jytkyjä pidemmälle riittäneet, joten alkoi kiukuttelu muille kannatuksen romahtaessa. Ikään kuin kansan äänellä esiintyen kannattaa aborttia ja vastustaa sitä samaan aikaan. Hyväksynyt aktiivimallin, joka kurittaa juuri sitä kansanosaa, jota on yrittänyt kosiskella.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Niin, minä en pitänyt lippalakkiretoriikasta 2011 enkä myöhemminkään. Yli 15% piti...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meinaatko todellakin, että Odinin kaltaisen järjestön jäsenet närkästyvät siitä, että Sipilää haukutaan pässiksi? Suoraan sanoen, olet joko hakoteillä tai sitten varsin tarkoitushakuinen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ymmärsitkö siinä mainitsemasi asian yläpuolella olevan tämän lauseen, mitä tämä tarkoittaa: "Tässä alhaalla on joitakin esimerkkejä ulkoministerin räyhä- ja vihapolitiikasta."

Näyttää siltä, että et ihan ymmärtänyt.

Esimerkit ovat vain esimerkkejä hänen harrastamasta vihapolitiikasta, joka kärjistää tilannetta. Se mistä joku yksittäinen taho vetää sitten herneensä nenään, on ihan oma juttunsa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Samaa mieltä, ei Soiniin kohdistunut väkivallan yritys siitä johtunut että hän kritisoi toisia puolueita tai henkilöitä, vaan siitä että hän ei ole noudattanut lupaamaansa politiikkaa

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vastaavaa ei ole yhtä näkyvästi tapahtunut muiden puolueiden osalta ja kaikki ne ovat takkiansa käännelleet istuessaan hallitukseen, joten kyse on todennäköisesti politiikantekotyylistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taas menee överiksi. Tuollainen kännipäinen(?) Odin-soturi ei varmasti seuraa politiikkaa juuri lainkaan saatika sitten tiedä Soinin lausuntoja. Hänelle on vain opetettu, että Soini on mamuvastaisten piirien luopio ja häntä pitää rökittää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #20

Aivan ylilyövä tulkinta tästä henkilöstä, ilman mitään todellista tietoa. Me emme vielä tiedä minkälaisesta henkilöstä on kyse ja miten paljon seuraa politiikkaa. Se että edustaa jotain tahoa, niin ei pitäisi lähteä yleistämään omien asenteidensa perusteella.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #22

Jos netistä kuka vain voi tilata odin takin tai minkä lystää takin . Edustaako silloin takin logon jotain tahoa automaattisesti ?
Eli onko jonkun tahon edustushenkilö ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Kyllä sitä edustaa, jos kerta noin paljon vaivaa on nähnyt asun hankkimiseksi ja sitä ylpeästi julkisella paikalla kantaa. Jos et pidä kommunisteista, niin kulkisitko kesällä Leninin kasvokuvalla varustetussa T-paidassa Espaa pitkin?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #27

Ohhoh . Näin helppoako se on .
Hommaan Sdp takin ja lähden sekoilee kylille . Eduskunta talon portailla käyn "asioilla" videoiden sen jne.
Ja jos Hifkin pipo päässä joku tekee rikoksen niin Hifk on syyllinen . Okei ..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #33

Lienet varma, että kyseinen tekijä paljastuu viherpiipertäjäksi, joka kiinnijäämisriskinsä aliarvioiden on päättänyt tehdä false flag operaation. Aika tyhmä kaveri sitten, kun tietää, että joutuu samantien pidätetyksi.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka Vastaus kommenttiin #22

Juu, Orpoa lainaten: ”Ei saa kyseenalaistaa hemkilön motiivia (ennenkuin on tutkittu)”

Saatta olla että Odinin sympateeraaj oli Soinin äänestäjä, ja oli vihainen Soinille koska tämä ”petti kansanmiehet” koska ei lähtenet enää ehdokkaaksi. Pettymys oli valtava ja alkoholi vapautti estot. Mene ja tiedä...

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Kohteliaasti sanottu. Todellisuudessa Soini petti kaikki ja kaiken mitä poliitikko pettää voi - äänestäjänsä, puolueensa ja oppositiopuheet.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jos kyse olisi ollut äärivasemmistoliikkeen edustajasta, Nordlinin kommentissa olisi voinut olla jotain perää. Silloinhan voisi ajatella, että poliittisten vastustajien provosointi olisi aiheuttanut provosoitumista.

Hyökkääjä oli kuitenkin Soinin oman liikkeen toisen genren edustajasta, jolloin hyökkäyksen alkusyynä on ollut tämän käsitys "petetyistä lupauksista". Tätä teoriaa tukee vahvasti se, että hyökkääjä toistuvasti, maassa maatessaankin huusi petturi-iskulauseitaan.

Kyse oli siis minun ajatukseni mukaan nimenomaan yhden perussuomalaisen kannattajayhdistyksen järjestämästä kostoyrityksestä eikä niinkään Soinille järjestetystä kielenkäytön koulutustilaisuudesta.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Korson maalaismarkkinoilla on aikojen sivu tehty hevoskauppoja.

Itse epäilenkin mahdollisen murhayrityksen motiiviksi huonoksi sijoitukseksi osoittautunutta hevoskauppaa tai kalliiksi käyneitä totovihjeitä raveissa.

Tämän perusteella vaikuttaa selvältä, että henkilöt tunsivat toisensa ja ” petturi” -sanan toistuva käyttö kumpusi vallan jostain muusta kuin poliittisesta maaperästä.

P.S. Venäläisten hybridivaikuttaminen epäiltyyn saattaa olla toinen tutkintalinja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joo, kyllä hevosmiehet ovat tuollaisia aatoksia esittäneet. Kuulin heiltä samasta myös!

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Eniten mietityttää semmoinen .
Nyt kun ekehdokkaina on rikollisia ja tyyppejä joilla ammattirikollisiin vahvat siteet . Ja tiedetään jotta pikkusummilla pystytään joitain juoksupoikia&hännystelijöitä lietsoa tekemään sitä ja tätä .

Niin , entä jos jotkut kyynärpää taktiikkaansa rikollisia temppuja lisää ..

Kysymys on 7000€/kk 4 vuotta jakkarasta kumminkin .

Tavallaan "jännät" pari viikkoo tiedossa ehkä .

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo otsikko "Ulkoministeri on itse syypää poliittisen ilmapiirin kiristymiseen" on tämän tapauksen yhteydessä esitettynä aika ajattelematon. Se vastaa raiskauksen uhrien syyllistämistä, jollaisesta usein monia on kritisoitu.

Saako retoriikan kautta ilmapiirin kiristymiseen vaikuttanutta henkilöä kohtaan käyttää fyysistä väkivaltaa? Sikäli kuin Soini nyt ylipäätään on ollut primus motor sellaisessa ilmapiiriä kiristävässä retoriikassa. Hänen letkautuksensa ovat yleensä jollain tavoin humoristisiksi tarkoitettuja kielikuvia. Persujen ja entisten persujen joukosta löytyy paljon pahempiakin ilmapiirin kiristäjiä.

Soini ei sentään ole parjannut maahanmuuttajia ihmissaastaksi tai muuksi vastaavaksi, hänen maahanmuuttokriittisyytensä on ollut laimeahkoa ja aina ilmiöön, ei koskaan yksilöihin kohdistuvaa. No, sehän näitä reaktioita sitten valveutuneemmassa fraktiossa aiheuttanee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Samaa mieltä, Nordlin nyt on aikaisemminkin ollut tuohtunut Soinin tekemisistä, mutta kyllä nyt meni pahasti ohi.

Soinin retoriikalla ei ole mitään tekemistä tuon hyökkäyksen kanssa.

Nämä äärioikeistolaiset känniääliöt kyllä saavat virikkeensä ihan toisaalta, ja jos hän on haukkunut Soinia vielä petturiksi, niin eipä tarvitse ihmetellä, mistä viha kumpuaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Otin kantaa puhemiehen lausuntoon ilmapiirin kiristymisestä, joka liittyi tähän tapaukseen. Soinin räyhä- ja vihapolitiikka kiristää osaltaan yleistä poliittista ilmapiiriä. Sillä peittelee sen, ettei ole tarjolla mitään muuta linjaa kuin se, että kaikki käy kunhan ministerin paikan saa.

Istuisikohan jopa demarien kanssa samaan hallitukseen jos ulkoministerin paikka olisi tiedossa? :-D

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Saako retoriikan kautta ilmapiirin kiristymiseen vaikuttanutta henkilöä kohtaan käyttää fyysistä väkivaltaa?"

Ei saa ja siitä seuraa rangaistus, jos niin tekee ja juttu nostetaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juurikin näin. Silloin ei pidä sanoa, että on itse syyllinen tyyliin "sitä saa mitä tilaa".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Poliitikot tyylillään vaikuttavat poliittiseen ilmapiiriin. Soini on ollut merkittävä poliittisen ilmapiirin huonontaja räyhä- ja vihapolitiikallaan. Hänen taktiikkansa on ollut toisten poliitikkojen negatiivista maalittamista tavalla joka lietsoo vihaa vastustajia kohtaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Väkivaltaa tilanteessa syntyi vasta, kun turvamiehet kävivät Odinin soturin kimppuun. Kukaan kommentoijista ei pysty sanomaan, mitkä olivat hänen aikomuksensa eli mahdollista on, että hän aikoi vain sanoa suorat sanat Soinille päin naamaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yritys pahoinpidellä on viimeisin rikosnimike.

Ja lisäksi virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Raimo Ylinen

Minä en ollut paikalla. Sinä ilmeisesti olit !

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Ja sinäkö tiedät paremmin, mitä olisi voinut tapahtua?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ehkä kuitenkin noiden turvamiehien, eli poliisin arvio on se merkitsevä, vai ajatteletko, että sinne on palkattu ammattitaidottomia ihmisiä, jotka taklailevat huvikseen ihmisiä maahan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Arvio on arvio eli kukaan ei pysty sanomaan, mitä oikeasti olisi tapahtunut. Ehkä ko. soturin kuulustelu selvittää asioita ehkä ei.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Ainoa mahdollinen syyte, joka on esiintynyt julkisuudessa, on virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Kuvista päätellen turvamiehet olivat siviilipuvussa, joten soturi ei voinut tunnistaa heitä virkamiehiksi. Jos hän vastusti myös paikalle kutsuttuja poliiseja, niin sitten syyte voi tulla kysymykseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #53

Tuohon toki jää se aukko, että siviilipukuiset poliisit ovat tehneet tiettäväksi olevansa poliiseja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #57

Silminnäkijöitä ilmaantuu aina vaan lisää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

Todennäköinen oletus, eiköhän poliisi niin menettele.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #60

Todennäköinen oletus :)

Tämä alkaa mennä hauskaksi kun aina luotettava Seija Nylundkin kommentoi noin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #61

Pelkkää päättelyä, tuskin poliisi muuten tiedottaisi että epäilynä on virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

– Siihen ovat poliisiviranomaiset puuttuneet ja se on johtanut fyysiseen kamppailuun poliisin kanssa, kertoo rikoskomisario Juha Springare.

Miestä epäillään tällä hetkellä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Myös epäily Soinin pahoinpitelyn yrityksestä tulee mahdollisesti poliisin arvioitavaksi.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9b3e17e7-30a...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #63

Rikoksesta epäillyn pidätykseen liittyi alkuvaiheen räväkkä kiinniotto siviilipukuisten poliisien toimesta ja myöhemmässä vaiheessa virkapukuisten poliisien toiminta

Itse en ainakaan tiedä, koskeeko julkisuudessa mainittu epäily virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta pidätyksen alkuvaihetta vai loppuvaihetta vai peräti molempia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #64

Eikös siinä alkuvaiheessa laitettu uutisten mukaan nippusiteisiin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #66

Näin kerrottiin.

Poliisiautoon siirrettäessä voi vaikka hangoitella vastaan ja sylkeä päälle tai purra. Emme tiedä mitä tapahtui.

P.S. Jopa väkivallalla uhkaaminen täyttää tunnusmerkistön ( virkamiehen väkivaltainen vastustaminen) vaikka olisikin jo nippusiteissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Juu, tai potkia. Odotellaan mitä perästä kuuluu.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Raimo Ylinen, olisiko pitänyt odottaa, että lyö Soinia ennenkuin reagoidaan?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mistä tiedät että kuulapään aikomus oli lyödä?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #76

Eivätköhän nuo turvamiehet osanneet sen arvioida. Eivät todellakaan olisi tehtäviensä tasalla, jos jäisivät odottamaan ja jännäämään ja vetoa lyömään, mahtaako häirikkö käydä Soinin kimppuun vai ei.

Emme kumpikaan olleet paikalla, mutta luotan noiden turvamiesten tilannearvioon enemmän kuin teidän Puheenvuoron persumielisten spekulaatioihin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos ulkoministerin tyylilaji on muiden agressiivinen haukkuminen, niin se voimistaa häneen negatiivisesti suhtautuvien reaktioita.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Omituista, että jotku hakevat jotain veruketta väkivallalla uhkaamiselle.

No sellaista on liikkeellä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jo mä sanon jotain ihmistä kadulla kusipääksi ja petturiksi, ja mua lyödään turpaan, kumpi saa rangaistuksen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mene kokeilemaan.

Ei sitä varmuudella muuten voi tietää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä oon testannu sitä jo nuorempana, se turpaanvetäjä saa rangaistuksen. :)

Tosin mulla oli nokka kipee.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #62

Testaa uudestaan.

Lait ja niiden tulkinnat muuttuvat.

P.S. Laita sitten kommentti miten kävi tai uusi profiilikuva.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #62

Enoni oli vuonna 1962 tehnyt Helsingissä "yhden miehen galluppia" kansainvälisen nuorisofestivaalin aikana kysyen kadulla kävelijöiltä mitä mieltä he ovat moisesta kommunistien hillumisesta. Eräs hänen haastateltavistaan kantoi rinnassaan festivaaliosallistujan pinssiä ja samassa kun hän oli tuon havainnut, hän sai turpaansa kyseiseltä haastateltavalta. Mentyään kantelemaan paikan päällä olleelle poliisille tämä oli todennut: "Sitähän te kerjäsitte!"

Muistan kuinka minulle kerrottiin kotona, että "kommunistit ovat lyöneet enoltani silmän mustaksi". Tuntui hirmuiselta uutiselta viisivuotiaan korvissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #70

Ei se ollut pahinta, mitä kommunistit voivat tehdä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitä se ritala taas hourailee? Lyötiinkö soinia petturiksi kutsunutta kuulapäätä turpaan?

Ilkka Huotari

Maahanmuutto muutenkin aiheuttaa tunteita ja vastakkainasettelua.

Tämähän on nähty esim. siinä, miten vasemmisto on hyökkäillyt itsenäisyyspäivämarssien kimppuun. Isoja poliisioperaatioita on tarvittu näiden hallitsemiseen.

Ja tänä vuonna ilkivalta on kohdistunut erityisesti PS:ää kohtaan ...

Vedän johtopäätöksen, että tilanteen kiristymisestä on syynä harjoitettu maahanmuuttopolitiikka.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämäkin juuri nyt kansalaisten mieliä kuohuttava episodi saattaa rikoksena lysähtää pannukakuksi kuten kävi vuonna 2012 kun veitsimies lähestyi vaalitilaisuudessa silloista pääministeri Kataista.

Turvamiehet riisuivat miehen aseista ja ottivat kiinni. Mieshän ehti jopa kätellä Kataista ennen kun otti leipäveitsen esiin.

Kuka edes muistaa ?

Laajan kansainvälisen huomion saanut ”veitsihyökkäys” Suomen pääministeriä vastaan päättyi lopulta pelkkään sakkorangaistukseen.

Syynä sakkoihin oli teräaseen hallussapito julkisella paikalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Happohyökkäys Stubbia vastaan olikin hiilihappoista virvoitusjuomaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Astetta kovempi rikos oli vuonna 2015 silloisen valtiovarainministeri Stubbin kotiin tehty ilmakivääri-isku. Ikkunoita rikottiin heittämällä kiviä ja ampumalla ilmakiväärillä elokuisena kesäyönä. Kukaan ei loukkaantunut fyysisesti.

Toinen näistä kotirauhan rikkojista sai puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion ja toinen kuoli ennen oikeudenkäyntiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomessa on Ruotsista irrottautumisen jälkeen tehty kaksi näyttävämpää poliittista murhaa. Ensimmäinen oli kenraalikuvernööri Bobrikovin ampuminen vuonna 1904 ja seuraava sisäministeri Ritavuoren murha vuonna 1922.

Molemmissa tapauksissa tekijä kuului äärikansallismielisiin ryhmiin. Bobrikovin murhan motiivit ovat kyllä omasta mielestänikin ymmärrettävät, joskaan ei ole aivan varmaa missä määrin ne ohjasivat Schaumannia ja missä määrin kyse oli mielenterveydellisistä ongelmista, jotka naamioitiin isänmaalliseksi teoksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Myös prokuraattori Soisalon-Soinisen murha, jonka Lennart Hohenthal teki vuonna 1905 kuuluu mukaan näihin merkittäviin poliittisiin murhatöihin.

Autonomian ajan prokutaattorin viran nimi muutettiin vuonna 1918 oikeuskansleriksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisin myös jokseenkin vakuuttunut, että vuonna 1918 ja 1930-luvuilla tehtiin koko joukko poliittisia murhia. Niiden merkittävyys on kuitenkin katsojan silmässä.

Jos pidetään uhrin tunnettuutta jonakin kriteerinä niin minusta ainakin A.Tietäväisen (myöh. Untola, t.m.n. M.Lassila, I.Rantamala, J.I.Vatanen j.n.e.), murha oli poliittinen. Olihan hän viimeinen Helsinkiin elossa jäänyt punaisten johtaja, Työmies-lehden viimeinen päätoimittaja.

Joku saattaisi pitää myös A.Aaltosen kohtaloa virolaisen H.Kalmin käsissä poliittisena murhana.

Samaten 1930-luvulta on syytä epäillä, että silloinen valtiollinen poliisi ei vaivautunut ottamaan kaikkia vääristä poliittisista mielipiteistä epäilemiään kiinni elävältä. Samaten lienee myös perin toteennäytettyä tuolloin monen Ratakadulle joutuneen kuolleen siellä muuten kuin kuin oman käden kautta. Ainakin jotkin vartijoiden spekuloinnit tappoiko vanki ensin itsensä ampumalla ja vasta sitten hirtti itsensä vai toisinpäin, viittaisivat, että tuollainen itsetuhovietti ei olisi ihan oma-aloitteista eikä -ehtoista. Nimiä heille löytyy m.m. Kansan arkiston kokoelmista.

---
Korjauksia kirjoitusvirheisiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Molemmissa tapauksissa tekijä kuului äärikansallismielisiin ryhmiin."

Eikä kumpikaan ollut suomalainen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Molemmat olivat suomalaisia. (Finländare).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taas väärin, suomenmaalaisia ei suomalaisia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pyh, minkäs maalainen Jörn Donner on? Tai Li Andersson, tai Silvia Modig ...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Virallisesti Eugen Schauman oli keisarin suomalainen alamainen.

Toiset kaksi murhamiestä olivat puolestaan murhan tekohetkellä Suomen kansalaisia.

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Liberaalieliitti ja sitä tukeva valhemedia itse jatkuvasti valehtelee ja provosoi häikäilemättömästi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset