Jorma Nordlin

Keskustan järjettömät vaalilupaukset

  • Keskustan järjettömät vaalilupaukset

Puolue haluaa lisätä julkisia menoja, keventää verotusta ja vähentää velanottoa. Pääministeri haukkuu SDP:n puheenjohtajaa himoverottajaksi mutta oma puolue huijaa äänestäjiä törkeästi ja suoraan.  

Millä pääministeripuolue sitten lunastaisi nämä taikatemppumaiset lupauksensa? Puolue pitää häikäilemättömästi keinot piilossa miten se aikoo nämä kolme lupausta toteuttaa. Äänestäjiltä huijataan ensin äänet ja sen jälkeen paljastetaan keinot vaalien jälkeen jos pääministeripuolueena hallitukseen pääsee. Näillä kannatuslukemilla sitä ei tule tapahtumaan. 

Työllisyys tuskin tulee nousemaan sellaiselle tasolle, jossa olisi varaa näin älyttömiin vaalilupauksiin muuten kuin kepittämällä työttömiä entistä kovemmin. Näin lisätään työssäkäyvien ja työttömien köyhien määrää. Työttömille koittavat kovat ajat, jos nykyisen hallituksen edustama linja saa jatkoa. Sen verran hurjia ovat pääministeripuolueen vaalilupaukset.

Pääministeripuolueen todellista arvomaailmaa edustaa se miten puolue on oikeasti suhtautunut esimerkiksi vanhustenhoitoon. Ovat tienneet vanhustenhoidon tilan ja ovat silti ajaneet 33,5 miljoonan euron säästöjä vanhustenhoitoon. Nyt sitten puolue yrittää muun muassa tätä mainelommoa hätäpäissään paikata käsittämättömillä vaalilupauksilla.

Puuttuva vaaliteema:

"Kaikilta vaaliehdokkailta kysytään vaalikoneissa ja kentällä paljon työllisyyteen liittyvistä asioista. Kysytään suhtautumista työperäiseen maahanmuuttoon, työllistymisen esteiden poistamiseen, kohtaanto-ongelmaan ja moniin muihin asioihin. Yhtä asiaa ei kysytä. Koskaan ei kysytä mitä mieltä ehdokas on palkatta tehtävästä työstä. Ollaan ikään kuin sitä ei olisi olemassakaan."

HS selvitti: "Vain kaksi puoluetta valmis leikkaamaan julkisia menoja, neljä puoluetta lisäisi niitä."

Blogi: "Hallitus tavoitteli 33,5 miljoonan säästöjä vanhustenhoidosta."
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Taitaapi Jorma Nordlinilla nyt olla pallo hukassa tilanne analyysin tekemisessä. Muutoin tunnustanet että Juha Sipilän hallitus teki todellisen taikatempun nyt tällä vaalikaudella 140 tuhatta työllistä lisää valtion velkaantuminen taittui työllisyysaste 67,7 nousi 72,5 jotenka aikapoikia olivat he.
Jos nyt hieman pysyttäydytään tosasioissa Keskustan vaaliohjelma on hyvin realistinen toisin kuin todellakin himoverottaja Antti Rinteen toistasataa paksun pumahkan 3 miljardin veron lisäykset.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Olipas taikatemppu lisää työllisiä kepittämällä työttömiä. Kuinka monen työtä saaneen ihmisen normaalipalkasta saadut verotulot oikeasti lisääntyivät? Keskusta on uppoamassa vaaleissa juuri työttömien kepityspolitiikan vuoksi. Äänestäjät tuskin luottavat puolueen vaaliohjelmaan. Keskusta tarjoaisi todellisuudessa lisää keppiä työttömille työllisyysasteen nostamiseksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puoluekyselyn tulos on tosiasia, sitä et voi kiistää ettenkö olisi pysynyt tosiasiassa kuin siihen viittaan.

Keskusta haluaa keventää veroja, lisätä menoja ja vähentää velanottoa. Tämä on vaalikyselyn tulos.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Viime hallituskausi oli hyvä esimekki siitä toimintatavasta, jota on harrastettu ja näköjään edelleen harrastetaan. Puheet olivat henkeä nostattavia ja toivoa antavia ennen vaaleja. Takki kääntyi yhdessä yössä. Agendalle nousivat julkisen omaisuuden ja toimintojen ykstyistäminen ja monopolisointi. Onneksi ne menivät myttyyn, sote niistä pahimman näköisenä lehmäkauppana. Oppositiossa ei tarvitse lupauksiaan lunastaa. Jos sattuu pääsemään hallitukseen, aina voi syyttää toisia. Äänestäjät taas kerran pettyvät.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Nyt voisit hieman avata aivoituksiasi ? Tarkoitatko mahdollisesti SOTE: vai ?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Keskusta ajoi hallituksessa isoja säästöjä vanhustenhoitoon ja nyt sitten vaaliohjelmassa panostaisi kotihoitoon. Luotatteko?

"Kotihoidon tarvitsemat käsiparit on turvattava. Omaishoitajat ansaitsevat tasa-arvoisen kohtelun ja arvostuksen. Takuueläkkeitä on edelleen korotettava ja indeksikorotukset palautettava eläkeläisköyhyyden torjumiseksi."

Mutta onko vaaliohjelmassa laitoshoidosta mitään? Huonokuntoiset vanhukset eivät voi olla kotihoidossa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sipilän hallituksen aikan julkiset menot kasvoivat 6 miljardia euroa, joten ei siinä suuria leikkauksia tehty kokonaisuuden kannalta.

Tietysti julkisen sektorin menoissa voitaisiin leikata päämenoerinä julkisen sektorin palkkoja ja eläke-etuuksia, sekä leikata sosiaaliturvaa laidasta laitaan, jotta saataisiin lisää rahaa esim. vanhusten hoitoon ja koulutukseen.

Mutta mitä tähän sanoisivat Suomen solidaariset julkisen sektorin työntekijät ja eläkeläiset ?

Parempi ratkaisu olisi kylläkin hyvinvoinnin takeeksi talouskasvu ja työllisyyden kasvu palkkasumman kasvuineen. Toisin sanoen investointien lisääntyminen maassa ja yksityisrahoitteisten työpaikkojen lisääntyminen, kuten Sipilän-Orpon hallituksen aikana tapahtui vihdoin pitkän itse aiheutetun taantuman ja täysin katastrofaalisen sateenkaarihallituksen jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset