Jorma Nordlin

Selvitetäänkö hallituksen tekemän valtion asuntorahastokähminnän laillisuutta?

Laissa on selvästi mainittu mihin valtion asuntorahaston rahoja voi käyttää ja silti hallitus siirtää rahaston rahoja rautatieyhtiöön. Miten tämä voi olla muka laillista? Miksi asian laillisuuden selvittäminen ei saa julkista huomiota osakseen? Miten rahoja voi näin vain siirrellä vastoin rahastoon liittyvää lakia? Maan hallituksen on noudatettava maan lakeja. Keskustan, Kokoomuksen ja Sinisen tulevaisuuden harrastama outo ja todennäköisesti laiton asuntorahaston rahojen kähmintä on äänestäjien syytä pitää mielessä nyt kun vaalit ovat tulossa.

Aika suoraan laki toteaa mihin valtion asuntorahaston rahoja voi käyttää:

"Asuntorahaston 2 §:ssä tarkoitettuja valtion talousarvion ulkopuolisia varoja käytetään lainojen myöntämiseen ja muuhun asuntorahoituksen tukemiseen siten kuin siitä erikseen säädetään tai valtion talousarviossa määrätään. (28.3.1996/208)"

Tästä lukijat näkevät, ettei siellä ole mitään mainintaa sellaisesta muusta kohteesta, johon rautatieyhtiö kuuluu. Äänestättekö todella tällasia hallituspuolueita, jotka näin toimivat veronmaksajien rahojen kanssa?

 

"Hallituksen rahansiirto ratayhtiölle asuntorahastosta on todennäköisesti laiton."

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä asuntorahastokähmintä taitaa opettaa jotain yhteiskunnan ja median toiminnasta. Laillisuus todennäköisesti jää selvittämättä vaalien läheisyyden vuoksi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jorma Nordlin

Malta nyt odottaa ! Mahdollinen vaalivoittaja ja tuleva pääministeri menee hallitusneuvottelujen jälkeen heti Sitraan ja ottaa sen taseesta 400 milj euroa ja sitten mennään Suomen Pankkiin Snellmanninkadulle ja otetaan sieltä voitonjaon tuloutuksesta kaikki voitot pois.

Sitra on poliittisesti ja taloudellisesti riippumaton tulevaisuustalo, eikä minkään eturyhmän tai puolueen juoksupoika. Poliittinen ja taloudellinen riippumattomuus ovat Sitran toiminnalle ja sen uskottavuudelle äärimmäisen tärkeitä.

Se on niin turhauttavaa, että kun johonkin huomataan kertyvän rahaa, niin ainakin yksi puolue on vaatimassa rahojen kahmimiseen.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Sitran uskottavuus? O. Tynkkynen, ....

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Selvittäisit vain ammattiliittojen verovapaata kähmintää ja osinkotehtailua asuntobusineksessa, niin olisit edes oikeilla jäljillä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tarkoitatko, ettei tätä asiaa kannata selvittää?
Huom! Lainattu lain kohta tekstissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset