Jorma Nordlin

Halla-ahon jytky olisi Soinille kova paikka

Mielipidemittaus näyttää jytkyä Perussuomalaisille. Puolue on toipunut Soinin aiheuttamista vahingoista. Halla-aho on antamassa näyttöä, jossa hän on rakentanut Soinin tekemille raunioille puolueen uudestaan. Perussuomalaiset ovat nyt kolmanneksi suosituin puolue.

Ilman Halla-ahon tuomia ääniä Soini ei olisi saanut yhtään jytkyä. Soini tuhosi Halla-ahon kanssa tekemänsä jytkyt nopeasti. Nyt Halla-aho saattaa tehdä jytkyn ilman Soinia.

Muutkin osaavat johtaa Perussuomalaiset vaalimenestykseen, ei siinä Soinia tarvita. Riittää kun on riittävän osaava ja taitava puheenjohtaja. Soini oli lähes 20 vuotta puheenjohtajana, näin pitkä puheenjohtajuus on mille tahansa puolueelle vahingollista ja rappioittaa puoluetta sisältä päin.

Soini ja muut siniset ovat mainostaneet Halla-ahoa ja hänen johtamaa puoluetta haukkumalla sitä. Siniset paljon suuremmalla julkisuudella ovat todella pahassa tilanteessa. Soini arvioi sinisten kannatusta kannattaako asettua ehdolle EU-vaaleissa. Soinilta puuttuvat maahanmuuttokriittisten äänet, heidän äänillä hän EU-parlamenttiin meni. Keiden äänillä nyt sinne menisi?

 

Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset on nyt kolmanneksi suosituin puolue, SDP menetti kannatustaan.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jos sallit pientä analyysia puolueiden Perussuomalaiset/Siniset keskinäisestä arvoasetelmasta, niin kansan syvät rivit eivät kunnioita pettureita.

Soinin on ollut pakko tunnistaa jo hallitukseen jäätyään, että tästä ei hyvä seuraa. Sen verran kuitenkin valta houkutti, että pääministerin ehdotus hallituksessa pysymisestä vei voiton.

Maksun aika tulee kuitenkin ja häviö häämöttää.

Kuten Veikko Vennamo aikanaan totesi; 'kyllä kansa tietää', on edelleen totta!

Soini voisi olla mieluummin tyytyväinen kuin harmistunut, että hänen alulle laittamansa puolue pärjää edelleen.

Useinhan on niin, että mitä vallassaolevat syrjivät, sitä kansa puolustaa!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Lähteekö Soinin kaltainen aina ovet paukkuen Nigel Farage teki saman?

Sinisille Terhon valinta puheenjohtajaksi on osoittautunut pahaksi virheeksi. Terhossa ja Niinistössä ei ole puheenjohtaja-aineksia. Näyttää siltä, että Perussuomalaisissa Halla-aho on siinä hommassa huomattavasti taitavampi.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Soini voisi olla mieluummin tyytyväinen kuin harmistunut, että hänen alulle laittamansa puolue pärjää edelleen."

Empatialla ja myötäelämisellä on rajansa, kun nykyisen menestyjäpuolueen kanssa Soinilla ei ole enää mitään tekemistä. Omat siniset todennäköisesti katoavat puoluekartalta.

Soini on todennäköisesti pedannut ulkoministeriössä itselleen suurlähettilään pestin ulkomaille.
Vennamolainen sanataiteilu on tullut tiensä päähän.
Vanha sotaratsu poistuu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sitä virhettä Soini ei pääse mitenkään juoksemaan karkuun jossa hän ihan itse menetti kannattajansa puolueessa. Ei muuten oma väki häviä puoluekokouksessa vaaleja.

Soinin kannattajat olivat lähteneet puolueesta kävelemään petyttyään häneen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Valta on vaarallinen henkilölle, joka ei tunnista valtansa suhteellisuutta ympäröivään.

Sipilän hallitukseen meno oli Soinille lähes välttämättömyys kakkosjytkyn saattelemana.

Hallitusohjelma oli kansalle tuhoisa - suoraselkeäisenä miehenä, Soinin olisi pitänyt ottaa selkeä kanta leikkausten ja kikyjen armottomuuteen sekä rajavalvontaan.

En tiedä, uskaltaako täällä enää puhua asioista niiden oikeilla nimillä, mutta toteampa vielä, että Sipilä jääräpäisenä johtajana ei kuunnellut pienemmän voiton puolueita, vaan alisti heidät Suomen tuhon tielle.

Vaikka henkseleitä on paukuteltu talouden kohenemisesta ja työllisten kasvusta, on samaan aikaan polarisaatio vahvistunut ja keskivertokansan toimeentulo heikentynyt dramaattisesti.

Soinin ihailu on kääntynyt häntä itseään vastaan. Kyllä kansaa on aina kuunneltava ja kuultava.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilällä on sama ongelma puolueessaan, mikä upotti Soinin aikaisemmin. Keskustassa on sisäisiä ongelmia, koska Sipilä ei kuuntele puoluettaan.

Soini esiintyi puolueensa omistajana, puolue oli yhtä kuin Soini ja se oli paha virhe.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #6

Eikö Sipiläkin puolueen velkoja maksamalla ikäänkuin "ostanut" puolueen itselleen?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #17

Nyt on vaikeuksissa puolueensa kanssa. Tyytymättömyys puolueen sisällä lisääntyy.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #17

Joku oli tietävinään jossakin, että tämä vanhalestojen levittäytyminen valtakunnan politiikan huipullekin olisi tullut Sipilälle kalliiksi sillä hän myytyään ja vaihtaneen osakkeensa " vakuutussijoituskuoriin" ko osakkeiden arvo olisi pompsahtanut kovinkin ylös?!

- Eli kallis ja paskareissu kusitolppana, mutta pian ohi on...?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #38

En nyt ymmärä logiikkaasi?
"Myytyään ja vaihdettuaan osakkeensa vakuutussijoituskuoriin" osakkeiden arvo nousi?

Oletko nyt ymmärtänyt nuo vakuutussijoituskuoret oikein?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Luulisi rukousaamiaisten miehen, Suur-Visiirin, Il Duce Soinin tietävän mitä "sanassa" sanotaa: "Joka ITSE ITSENSÄ ylentää, se alennetaan?"

-Aika pitkään on jaksanut herjailla plokeissaan Halla-ahosta ja tämän johtamistyylistä.

Aikanaan herjaili jossakin Hymyn kolumnissaan demareista ja koko vasemmistosta, että: "Maassa ovat eiväkä nouse !!"

...Aika "rumaa" kun iso mies on sinisissä unelmissaan maassa....?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini: "Voihan se olla ylöspäinkin, jos puheenjohtaja osaa politiikkaa, tietää miten johdetaan sekä tajuaa kentän työn ja linja on oikea. Tällaisesta johtajuudesta ei perustamassani puolueessa ole minkäänlaista merkkiä."

No nyt on.

Kävikö tässä niin, että Soini näki ettei ilman Halla-ahoa puolueella ole mitään tulevaisuutta? Ei olisi halunnut Halla-ahon tulevan puolueeseen, mutta ei ollut muutakaan vaihtoehtoa. Halla-aho ilmeisesti tiesi tämän, ettei Soini häntä haluaisi, mutta on pakko, kun ei saa muuten riittävästi ääniä.

http://timosoini.fi/2018/08/jytkyt-tulivat-oikeall...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Voi olla, että Soini tunnisti Halla-ahossa vahvan kilpailijan jo varhain, mutta äänten kalastus puolueelle voitti pelon.

Luovuttuaan Perussuomalaisten puheenjohtajuudesta, Soini luotti vielä siihen, että ns. oma, kilpailevana heikompi mies, voittaa puheenjohtajuuden.

Toisin kävi.

Halla-ahon johdonmukainen ja rauhallinen eteneminen on kansan mieleen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Halla-ahon johdonmukainen ja rauhallinen eteneminen on kansan mieleen."

Juuri tästä olen kuullut. Viimeksi eilen sain samanlaisen havainnon. Tämä on mielenkiintoinen havainto. Tämä näyttää tuovan ääniä. Muiden kiukutteleva tyyli luo ison kontrastin nykyisen Perussuomalaisten puheenjohtajan esiintymiseen. Rauhallisella ja vakuuttavalla tyylillä "riehujia" vastaan esiintyvä näyttää saaneen ihmisten huomion.

Soinin nykyinen tyyli on erittäin huonosti toimiva.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulla ei (enää) ole mitään erityistä tarvetta mollata Soinia, mutta kesästä 2017 lähtien on ollut selvää, ettei Soini ole kyennyt ainakaan julkisesti tunnustamaan sitä, että häneltä katosi kentän kannatus. Syynä oli se, että hallitustaipaleen alkuosa sattui liian kipeästi kenttään. Itsekin yritin uskotella, että paremmat päätökset tulevat hallituksen loppukaudelle painottuvina. Kuten tri Halla-aho eilen sanoi, oli annettu liikaa periksi hallitusneuvotteluissa. Ehkä voi jopa sanoa, että Soini asetti henkilökohtaisen hillotolppansa kentän edelle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Koska Soini on mainittu otsikossa ja Vihreistä on niin vaikea keksiä mitään hyvää sanottavaa, niin tässä:
https://www.vihrealanka.fi/plokinaattori/
Tuo on hyvä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mikä on Soinin poliittinen linja?
Mikä on Sinisen tulevaisuuden?

Ei niitä ole.

Tulin Perussuomalaisten jäseneksi noin puoli vuotta ennen kuin Soini pääsi EU parlamenttiin. Silloin puolueella oli kolme kärkeä, jolla se sai kannattajia. Puolue vetosi maahanmuuttokriittisyyden lisäksi demarien sosiaalipolitiikkaan pettyneisiin ja Kokoomukseen pettyneisiin. Suuri kannattajaryhmä olivat demareihin ja Vasemmistoliittoon pettyneet. En ollut minkään näihin liittyneiden puolueiden kannattaja. Sen ajan huonon sosiaalipolitiikan vastustaja olin, se politiikka kuritti heikompiosaisia.

Olin ensimmäisissä jytkyvaaleissa Helsingin vaalipäällikkö ja myöhemmin yhden paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja monessa muussa hommassa.

Jo ennen ensimmäisiä jytkyvaaleja näkyi miten puolue oli jo karannut puheenjohtajansa hallinnasta. Taito, eikä kyvyt enää riittäneet johtamaan puoluetta. Tulipaloja oli useissa paikoissa. Helsingissä vaalityö uhkasi pysähtyä kokonaan kun aktiivit kyllästyivät mielivaltaiseen johtamistyyliin ja rupesivat painostamaan puoluejohtoa.

Lähdin kävelemään puolueesta hyvissä ajoin. Itseasiassa jo siihen aikaan Halla-aholla olivat ajanmukaiset näkemykset puolueen johtamisesta. Soinin tapa oli ajasta jälkeen jäänyt vennamolainen pienpuolueen johtamistyyli. Siitä näki, ettei puolue sillä pitkälle pötki. Oli sisäisesti pahoissa ongelmissa jo ensimmäisen jytkyn aikana.

Nyt puolue näyttää pärjäävän hyvin maahanmuuttokriittisellä linjalla. En ole puolueessa.

Pentti Hanninen

Soinin ratkaisuun olla asettumasta ehdolle eduskuntavaaleihin ei perustunut pelkoon tullako valituksi vai ei. Hänen ratkaisunsa takana on ajatus kaameasta eduskuntakaudesta, jossa perusuomalaisia kansanedustajia on huomattavasti enemmän kuin mitä heihin jäi sinisten erottua alkuperäisestä ryhmästä.

Se neljä tulevaa vuotta olisi ollut Soinille päivittäinen muistutus kuinka poliittisesti tökeröllä tavalla hän tuhosi omat menestyksensä poliittisena tekijänä.

Pääasiassa tämä oli Soinin ratkaisun takana, ratkaisun, jonka ilmoitusta hän panttasi joulusta kevääseen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Halla-aho eilen sanoi, oli annettu liikaa periksi hallitusneuvotteluissa. Ehkä voi jopa sanoa, että Soini asetti henkilökohtaisen hillotolppansa kentän edelle."

Valta on vahva houkutin. Ulkoministerinä Soini on päässyt kohtamaan maailman johtajia ja ilmaisemaan arvojaan, jonkin arvon jopa maansa lakien vastaisesti.

Ministerin pestiin pääsy on eräänlainen 'nirvana', jota kansanedustajiksi päässeet tavoittelevat.

Mitä tulee hallitusneuvotteluissa puolensa pitämiseen, niin olihan se melkoinen pettymys perussuomalaisia äänestäneille, miten helposti Soini luopui periaatteistaan.

Kuten muistamme, neuvottelut olivat hyvin salaiset ja luottamuksellisuutta korostettiin kaiken aikaa. Kansa odotti lopullista savumerkkiä, kuin Vatikaanin paavin valinnassa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Populismiin taitaa vahvasti liittyä, että jos haluaa ministeriksi on petettävä kannattajansa.

On mielenkiitoista nähdä pitääkö Halla-aho linjansa. Se tietää useiden hallituskausien mittaista oppositiossa istumista, ellei maahanmuutto pahasti kriisiydy.

Oppositiossa voi vaikuttaa, jo ennen ensimmäistä jytkyä Perussuomalaiset vaikuttivat. Jos muistaa yhtään Lipposen ajan Suomen poliittista ilmapiiriä, niin vaikutuksen huomaa selvästi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Miksi antaa palstatilaa Soinille ja siniselle? Annettakoon heille vain 0,9% suuruinen osuutensa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini taitaa nukkua yönsä kannatusmittauksen jälkeen huonommin odotellessaan vaalien tuloksia miettien mitä tulikaan tehtyä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Timo Soini asetti oman menestyksensä äänestäjien ja puolueen edelle. Hillotolppa -puheet osoittivat, kuinka kouristuksenomaisesti hän takertui henkilökohtaisena palkintona pitämäänsä ulkoministerin salkkuun. Kun hallituksessa olisi pitänyt puolustaa perussuomalaisten hallitusohjelmaa, Soini ei siihen kyennyt pelätessään ulkoministerin salkun puolesta. Siksi perussuomalaisten ministerit joutuivat kokoomuksen ja keskustan aisankannattajiksi.

Käyttäjän AnttiOllikainen11 kuva
Antti Ollikainen

Halla-ahon jytky olisi KOKOOMUKSELLE kova paikka sillä aivan selvästi Kokoomuksesta siirrytään Perussuomalaisiin.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jotenkin on apsurdia enää tässä vaiheessa Timo Soinia solvata. Ei olisi PS puoluetta ilman Timo Soinia.
Soinin virhe oli tavanomaisesta liitto säännöistä poikkeava liittokokoukseen osallistuva ohje. Normaalisti liittokokokoukseen saa valtuutuksen jäsen yhdistykseltä ja määrä on rajoitettu yhdistyksen jäsenmäärän mukaan, mutta nyt sinne pääsi pelkällä jäsenyydellä ja täten liitto voitiin vallata liittymällä vain jäseneksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei tässä mitään solvata, ei ole minkäänlaista asiatonta kielenkäyttöä. On vain käsitelty selviä tuloksia, siis selvää faktaa.

Käyttäjän KariKeto kuva
Kari Keto

Elämässä on opittava milloin sanoa"Kyllä"
milloin"EI" ja milloin "Hihhei"

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Puolue on toipunut Soinin aiheuttamista vahingoista."

Käsittääkseni Soini nosti Perussuomalaisten kannatuksen nollasta 38 kansanedustajan puolueeksi. Moni muu puolue olisi oikein tyytyväinen tuollaisesta 'vahingosta'.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei olisi sitä tehnyt ilman Halla-ahon tuomia äänestäjiä.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Niin nosti mutta populismi ei ole kestävä tapa rakentaa.

Jussi on nykyisistä puoluejohtajista melkein ainoa ei-populisti, no ehkä KD: n voi laskea hieman saman suuntaiseksi.

Jussi on puoluejohtajien ykkönen johdonmukaisuudellaan. Hän ei kääntele takkiaan, kuten kaikki muut puheenjohtajat tekevät.

Hän ei myöskään ole kaikkien tuulien riepoteltavana, josta Orpo ja Sipilä ovat malliesimerkkejä.

Lopettakaa jo se persujen populisteiksi ja rasisteiksi haukkuminen, se on ainoa puolue, joka ei ole sitä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näkemykseni populisteista on se että luvataan kansalle mitä se haluaa, olipa se kuinka epärealistista tahansa.
Tai että ostetaan suosiota lupaamalla esim. 100 euroa eläkeläisille tai maksuton toisen asteen koulutus, (joka jo on maksuton, vain oppimateriaalin joutuu maksamaan).
Tällaisessa ovat kunostautuneet nyt kaikki muut paitsi Perussuomalaiset.
On luvattu satasta, Kristilliset lupasi aamun lehdessä jonkun "taaperobomuksen", on luvattu veronalennuksia ja muita "etuja".
Luvatessaan lupaaja tietää jo että ei pysty toteuttamaan lupaustaan.
Tätä voidaan kutsua myös äänten ostamiseksi.

Annettuja lupauksia perutaan sitten erilaisilla verukkeilla kuten Rinne teki jo eläkeläisten satasen suhteen.
Ensin se tulisi vain enintään 1 500 euroa saaville, sitten ei ehkä ensimmäisenä vaalikauden vuonna vaan myöhemmin. Sitten toisena vuonna 30 ja kolmantena 30 ja sitten vaalikauden aikana ja kaikki jos talous sallii.
Perussuomalaiset, joita populisteiksi haukutaan, eivät luvanneet mitään Halla-ahon tentissä.
He lupasivat että yritetään laittaa maan asiat sellaiseen kuntoon että täällä on taas hyvä asua työtätekeän kansan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Ääniä, paikkoja ja poliittista valtaa täytyisi voida ja pystyä myös käyttämään ja hyödyntämään...? -Oppositiossa sloganeita ja huumorivitsejä heittelemällä ei yhteiskunnallista "vallankumousta" tehdä, eikä edes saada kunnolla alkuun?

- Persujen kärkiporukoissa ei taida edes varsinaisia huulenheittäjiä ollakaan-ellei sellaiseksi lasketa työmies Putkosta, jonka läpimeno lienee enemmän kuin epävarmaa...?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Onko nyt niin että Perussuomalaiset eivät ole oppositiosta saaneet aikaan aikamoista muutosta turvapaikanhakupolitiikkaan?
Nythän jokainen puolue vihreitä ja vasemmistoliittoa lukuunottamatta ovat kovasti kiristämässä turvapaikan saantiehtoja. Tämä lienee oppositiossa olevan Perussuomalaisten syyksi luettava?
Nämä puolueet ovat muuttaneet kantaansa ainakin näin vaalien alla siinä pelossa että Perussuomalaiset eivät saisi liian suurta kannatusta.
Tämä on aina ollut ja tulee aina olemaan opposition paras työkalu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #36

Perussuomalaiset oli hallituksessa tekemässä tätä nuivaa maahanmuuttopolitiikkaansa. Sen seurauksena meillä on tuhansia paperittomia. Kuinka ollakaan, syrjäytyneet ja syrjäytetyt ovat otollista riistaa kaiken maailman liivijengeille ja muille kansainvälisille rikollisporukoille, jotka kuinka ollakaan ovatkin sattuneet juuri tänä keväänä rantautumaan myös Suomeen. Persujen äänestämien on siis sekä typeryyden että rikollisuuden kannattamista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No pieni lohtu sitten jos olisi Soinillekin kova paikka.
Soini muuten toi natsit ja rikolliset puoleeseen eikä Halla-aho ole tehnyt mitään niiden karkoittamiseksi. Halla-aholta puuttuu vaan Soinin röhönauru kun sai tuoda natsit kunniaopaikoille. Halla- aho pitää heitä jotenkin kärsivän alistuneena.
Pedofiiliringin pomo oli muuten myös nuorenpana helsinkiläisessä natsiskenessä.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Niin, ja nykyään kokoomuksenlistoilta kirkkovaltuustoon mennyt, eli ei mitään tekemistä persujen kanssa, sinäkin voisit vaihtaa levyä, alat kuulostamaan vanhalta gramofonilta persujensuhteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sentimentaalinen, lähes tiedostamaton, natsisympatia on koko oikeiston ongelma. Haittaa jopa Suomen elinkeinoelämää. Joka portaassa hyysätään puolialkoholisoituneita nollia vaan koska höpöttävät joitakin pseudoisänmaallisia mantroja.
Suomen hyväveliverkostotos ovat natsien suojakilpi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mitkä ihmeen "rikolliset"?
Jos aletaan kaivelemaan niin jokaisesta puolueesta löytyy henkilöitä jotka on joskus tuomittu jostain, yleensä pienestä rikoksesta joista kaikkein naurettavimpia ovat ns. "vihapuherikokset". Sieltä löytyy pahoinpitelijöitä, oikeita sellaisia, en siis tarkoita Hakkaraista, varkaita, rattijuoppoja ym.

Tuo pedofiiliringin pomon liittäminen Perusuomalaisiin "natsiyhteyksien" kautta taisi mennä kiville kun tyyppi onkin entinen Kokoomuslainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Natsien nostalginen ja sentimentaalisen sokea suojelu on koko oikeiston ongelma. Mutta vain persuilla on tiedostetut yhteydet, ei sokeat yhteydet.

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Perussuomalaiset on yksin. Paras paikka ikuisessa oppositiossa. Jos on yläoikeistolaisin talouspolitiikassa ja hylännyt köyhät eikä yhtään inhimillisyyden pilkahdustakaan, ei se kuulu hallitukseen. Ei tee yhtään päätöstä. Soinin hallitus teki ja kannatus katosi.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Martti, riippuu niistä päätöksistä.
Soini toteutti Keskustan ja Kokoomuksen päätöksiä.
Politiikka on kompromissien tekoa. Se tulisi myös Keskustan ja Kokoomuksen opppia.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ei välttämättä ole kovin paljoa kiinni puheenjohtajasta, luultavimmin asenneilmapiiri on sellainen, että perussuomalaisilla puheenjohtajasta riippumatta on aika vakiintunut kannatuspohja. Eli Soini tai Halla-aho eivät ole korvaamattomia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan, sekä kannatuspohja että kansainväliseen trendiin liittyminen. Eriarvoisuutta ja ympäristölaissefairea ja vaaleutta ja perinneperhettä kannattavat ovat monessa paikassa nousussa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jaakko Anhava kirjoitti hyvin katsauksessaan "Kapteenin jättämä laiva" (Kanava 6/2018): "Jussi Halla-ahon mielipiteet ja kannanotot ovat olleet toinen toistaan vastenmielisempiä - sotilasdiktatuurin suosittamisesta Kreikan talousongelmien ratkaisuksi aina sen ihmettelyyn, miksei puistohomoja saa hakata. Mutta perussuomalaisten komediassa kesällä 2017 Ohukainen edusti edes jonkinlaisia periaatteita, vaikka kuinka huonoja, kun Paksukainen osoittautui silkaksi kiipijäksi, jolle viran ja lompakon vaarannutttua ei oma puolue merkinnyt yhtään mitään."

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva Vastaus kommenttiin #46

Lamminpää taas sopivasti unohtaa sen faktan, että Kreikan sotilasjuntasta kirjoitti ensin Osmo Soininvaara. Ei mitään hämminkiä. Pari viikkoa myöhemmin Jussi kirjoitti saman ja tästä syntyi varsinainen paskahalvaus ”ammattiloukkaantujien” parissa.

Ei se, mitä sanoo, vaan kuka sanoo.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #50

Enpä ole unohtanut kun en ole moista kirjoitusta nähnytkään, linkki olis kiva.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Jaha, ei sitä siis ollutkaan. Yöllä vaan tulee ihmisille kaikkea jännää mieleen.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Teen tällä kertaa poikkeuksen ja osallistun puolueisiin liittyvään keskusteluun. Niissä kun ei mitään lopullista totuutta ole löydettävissä. Rajaton määrä erilaisia tulkintoja vain.

Ihmiset liittyvät puolueisiin omien vaikutusmahdollisuuksiensa maksimoimiseksi. Vain harvat pystyvät perustamaan puolueen sitä varten. Hillotolppakeskustelu on aivan tarpeetonta nälvimistä.

Ihan luonnollinen syy ulkoministeri Soinilla on olla osallistumatta eduskuntavaaleihin ehdokkaana. Ei kannata tuhlata paukkuja turhaan kansallisen tason vaalisähläykseen, jos tavoite on eurovaaleissa ja unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan salkussa. Meppinä/komissaarina Soinin vaikutusvalta on suurempi kuin ulkoministerinä toimiminen tarjoaa Suomessa. Kaikkein huonoin vaihtoehto olisi rivikansanedustajaksi päätyminen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Soinista kerran keskustellaan, niin ehkä tämä on sallittua, vaikkei liity Halla-ahon jytkyyn:
Kun Soini ei asettunut ehdolle eduskuntavaaleissa, hän milteipä varmisti Sinisten tuhoutumisen. Samalla siinä meni pohja europarlamenttivaaleihin asettumiseltakin. Kuka äänestäisi tyhjän puolueen ehdokasta? Enkä usko, että Soini edes menisi läpi vaikkapa Kokoomuksen tai Keskustan ehdokkaana, jos sattuisi vielä loikkaamaan.

Olemme varmaan joskus ennen juhannusta viisaampia tämän asian suhteen.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Oliko blogin aihe Halla-ahon jytky? Kappas vaan. Otsikossa Halla-aho ja Soini vielä tasavahvoja, mutta blogin tekstissä Soini mainitaan 10 kertaa ja Halla-aho vain 5 kertaa. Kommenteissa Soini saa mainintoja 69 ja Halla-aho vain 34. Aina ei ole helppoa pysyä asiassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48

Soinilla voi olla kyllä eurovaaleissa mahkuja koska hänen valtakunnallinen henkilökohtainen suosionsa lienee vieläkin suuri. Sepä olisikin hauskaa jos menisi läpi... Mitenkähän sen vanhan soinismin sitten muotoilisi: Missä EU, siellä Ohukainen ja Paksukainen?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #52

Tarkoittaako Mika Stan Lauelia ja Oliver Hardya?
Tietääkseni nämä oivalliset klovnit ovat jo kauan sitten siirtyneet muille maille.
He eivät siis ole, eivätkä ole koskaan olleetkaan Suomi-nimisen tasavallan politiikassa mukana.
Liekö koskaan edes kävivät täälläpäin?

Mutta filmillä he olivat hyviä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #54

En vaan tätä persukomedian tähtiparia Halla-aho ja Soini.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Sinin aateveli Ritalan natsirasistifasisti syvä analyyttinen kommentointi vielä puuttuu.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Mutta antin syvällinen kommentti sentään sieltä tupsahti.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kyllä ne aiemmatkin jytkyt ovat olleet enemmän Halla-ahon ansiosta kuin Soinin, vaikka Soini silloin puolueen puheenjohtaja olikin.

Ilman Halla-ahoa ei olisi mitään jytkyä koskaan edes tullutkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Soinin käsialaa oli sekä perussuomalaisten nousu että tuho. Soini on kyllä osannut haistella tuulta ja ottanut kantoraketikseen mitä tahansa porukkaa Toni Halmeesta Jussi Halla-ahoon. Sitten kun oma hillotolppa oli uhattuna, oli omaksi kantoraketiksi rakennettu puoluekin aika pudottaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta on mielenkiintoista että persuperikunta jaksaa jauhaa Soinin perintöä. Meille muille Soini on kelvoton pelle ja huono julkkis kun taas persuperikunta jotenkin oudosti ottaa hänet vakavasti.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ovatko Perussuomalaiset tuhoutuneet?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Ei. Mutta kutsuin etnonationalistista fraktiota perikunnaksi koska sille jäi puolueen nimi ja puoluetuki ja muuta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #57

Kysymys oli asetettu Mikalle.

Keitä tarkoitat "persuperikunnalla"?
Sinisiä?

Tosin se menee ristiin kirjoittamasi kanssa sillä puoluetukihan jäi ja kuuluu puolueelle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Persuperikunta peri mm puolueen nimen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #59

Missä. noita ”etnonationalisteja” on?
En tunne yhtään Perussuomalaisissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #60

Aika hurjia johtopäätöksia vedetään yhdestä gallupista, jossa ei varsinaisesti ole mitään yllättävää: SDP on näillä näkymin suurin puolue, perässä tulevat kokoomus, keskusta, vihreät ja perssuomalaiset, joiden keskinäiset kannatuserot ovat vähän vaihdelleet mittauksesta toiseen ja aina mahtuneet virhemarginaalin sisään. Liian aikaista ennustaa mitään murskavoittoa millekään näistä.

Lienee syytä muistuttaa ihmisiä taas siitä mikä mies Halla-aho oikeasti on: "Bat Ye'or on -- valjastanut alun perin islamilaisen käsitteen dhimmi luomaan mielikuvaa siitä, että käynnissä on Euroopan kansojen orjuuttaminen. Alkujaan dhimmillä viitattiin ei-muslimiin, joka asui islamilaisessa maassa. Ye'or käyttää kuitenkin käsitettä tarkoittaessaan alistettuja ei-islamilaisia henkilöitä tai kansoja, jotka hyväksyvät aseman islamilaisten vallanpitäjien alaisina. Ye'orin mielestä Eurooppa on muuttunut Eurabiaksi, jossa poliitikot, toimittajat ja älymystö toimivat lakeijoina. Tämän takia hän nimittää eurooppalaisia valtioita dhimmikratioiksi demokratioiden sijaan. -- Eurabia on tunnettu käsite myös suomalaisten bloggaajien keskuudessa. Esimerkiksi Halla-aho on blogissaan viitannut suoraan Bat Ye'oriin kirjoittaessaan evankelis-luterilaisen kirkon myötämielisyydestä monikulttuurisuutta kohtaan. Halla-ahon mielestä evankelisluterilainen kirkko on 'dhimmikirkko'." (Koivulaakso, Brunila & Andersson: Äärioikeisto Suomessa)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

No miksi muuksi sitä pitäisi kutsua? Hajonneet kahtia? Ja se persujen sinisiipi, joka vielä vuoden 2017 jälkeen räpisteli hallituksessa, pudonnee eduskunnasta kokonaan. Ja kolmatta jytkyä ei tule. Persuille tulee rökäletappio, epäselvää on enää vain se, kuinka suuri.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Yrittääkö Yle saada persuille lisää ääniä vai mitä ne pelleilee? Yritin katsoa Areenasta Halla-ahon haastattelua näin jälkikäteen ja se on poissa. Kaikkien muiden puheenjohtajien nähtävissä! Tekninen virhe? Vai voiko olla näin härskiä sensuuria, ei kai?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset