Jorma Nordlin

Perussuomalaisten syrjinnästä kansa ei tykkää

Törmäsin viikonloppuna mielenkiintoiseen ilmiöön. Se on jäänyt minulta huomiotta.  Ihmiset eivät tykkää tavasta, miten yhtä puoluetta kohdellaan ja ovat suunnanneet katseen Perussuomalaisiin. Useammassa kommentissa, sekä somessa ja myös tapaamani ystävien kesken pohditaan voisiko puolue olla se vaihtoehto jota äänestetään.

Näin tämä syrjintä kääntyy syrjijiä vastaan. Muut puolueet eivät halua Perussuomalaisten kanssa hallitukseen ja puoluetta pidetään ikuisen opposition puolueena. Mutta kansa ei välttämättä pidä tällaisesta demokraattisesta kulttuurista.

Äänestäjät näyttävät hyvin tiedostavan miten politiikassa liioitellaan erilaisia ilmiöitä. Viholliset maalataan mustemmiksi, jotta saataisiin ääniä. On maahanmuuttokriittisyys ja sitten suoranainen rasismi, jos nämä niputetaan yhteen ja tällä taktiikalla pyritään ajamaan yksi puolue pois puolueiden areenalta, se näyttää äänestäjien suuntaan rumalta peliltä ja vaikutus voikin olla yllättävä. Ihmiset haluavat säilyttää politiikassa mielipidevapauden.

Ylen julkaisujärjestelmävirhe, joka valitsi puolueista Perussuomalaiset on epäselvä tapaus, ainakin se kertoo huonosta testauksesta, siis huonosta laadunhallinnasta. Mutta muiden puolueiden julkisuuteen tuoma viesti, että he eivät halua Perussuomalaisia hallituksen on selvä.

Jussi Halla-aho tulistui: ”Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?” (Uusi Suomi)
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On syytä tiedostaa, että maahanmuuttokriittisellä puolueella on Suomen poliittisella peliareenalla todella hyvät menestymisen mahdollisuudet jatkossakin siitä syystä, että kotouttamisen onnistuminen Suomessa on aika epätodennäköistä, jos vertaa miten siinä ovat muut maat onnistuneet. Suomiko tekisi maailmassa sensaation ja vastoin kaikkia muita esimerkkejä löytäisikin onnistumisen tien tässä asiassa? Silloin tämä maa olisi maailman huomion keskipisteenä ja uutsitoimistojen kuvausryhmiä pyörisi kotouttamisviranomaisten kimpussa. Tämä tuskin tulee toteutumaan.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Ainoa keino näiden ongelmaryhmien kotouttamiseen on antaa Suomen muuttua islamilaiseksi yhteiskunnaksi. En usko, että edes Suomen tataariväestö pitäisi sellaisesta vaihtoehdosta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Suomi on tekemässä maailmassa sensaation profiloitumalla Jihadistien broilerikasvattamoksi.

"CNN: Suomi johtava maa - suhteessa eniten jihadisteja Syyriaan"
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090218624190

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuosta linkittämästäsi uutisesta ilmenee, kuinka Halla-aho etsii vastakkainasettelua kuin uhmaikäinen lapsi. Miten muut puolueet voisivat suhtautua vakavasti tällaiseen? Jos persut menestyvät vaaleissa, tekee kansa sen "läpällä" ja luulee keksineensä hyvänkin vitsin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vastakkainasettelu on politiikan keino, sitä käyttävät kaikki puolueet.

Mainitsemasi vitsi ei ole enää vitsi siinä vaiheessa, kun kotouttaminen sakkaa ja kunnolla, niin tulee tapahtumaan. Meillä ei ole siihen saatavissa mistään toimivaa ratkaisua ja rahaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Halla-aho:

"Arvaanko väärin, jos veikkaan, että katsojaluku nollataan?"

- "Arvasi" väärin.

"Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?"

- Eiköhän Venäjälläkin satu teknisiä vikoja, ja miten sattuikaan, Ylen Areenasta poistui myös Novosti Yle.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?"

Tässä on todennäköisesti tarkoitettu sitä minkälaisen äläkän Yle nostaisi. Syyttäisikö Venäjän hallintoa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Venäjällä tapahtuu oikeata sensuuria jatkuvasti ja kansalaisjärjestöjä kielletään. Kommentista psistaa läpi että Halla-aho pitää asiaa vähemmän huomauttamisen srvoisena kuin Yle.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ylessä tapahtunut vika on verran erikoinen tekninen vika, josta olisi syytä saada enemmän tietoa, koska tyypillisesti tietojärjestelmässä siis tässä tapauksessa julkaisujärjestelmässä tapahtuva tekninen vika on selitettävissä siinä vaiheessa kun se korjataan ja löydetään syy. Se on siis jollain tapaa looginen. Jos muita on myös pudonnut pois julkaisusta, niin sitten jollakin perusteella ohjelmisto on ne pudottanut virheellisesti pois.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

"Jos muita on myös pudonnut pois julkaisusta, niin sitten jollakin perusteella ohjelmisto on ne pudottanut virheellisesti pois."

? Onhan Ylen sivuilla selitys ja pitkä lista pudonneista ohjelmista torstaista lähtien. Löytyy täältä

https://yle.fi/uutiset/3-10715764

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #9

"Järjestelmä tulkitsi jostakin syystä väärin sitä, minkä mittainen katseluoikeus ohjelmilla on, Haakana kertoo."

Testattiinko päivittämistä kattavasti testiympäristössä. Nyt pitäisi ainakin vikaa metsästää tekemällä testiympäristöön päivityksiä tuotantoaineistolla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oliko Perussuomalaisten vaalimainosvideo laiton?

Jos se ei sitä ollut, niin silloin kyse on ollut sananvapauden rajoittamisesta ja suoranaisesta sensuurista, kun Finnkino päätti poistaa sen esityksestä. Tosin teki sen hölmöyksissään myöhään, kun videon esittäminen jo muutekin oli päättynyt.

Oletteko katsoneet vaalivideon? Minä olen ja siihen liittyvät reaktiot ovat vahvasti liioiteltuja. Se on tehty fiktiiviseksi tarinaksi, jossa on elokuvamainen tyylilaji. Selvästi reaktiot siihen ovat olleet ylilyönejä.

”Finnkino ei voi paeta vastuutaan sillä, että se näyttää kaikkien mainoksia maksaneiden puolueiden mainoksia elokuvateattereissaan. Ulkoministeri Soinin kimppuun yritettiin jo käydä vaalitilaisuudessa. Poliittisen väkivallan uhka leijuu yllämme yhä tummempana pilvenä”, Touko Aalto kirjoittaa Facebookissa.

"Finnkinon rooliin ottaa kantaa myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmän avustaja Juho Orjala."

”Hei Finnkino, vaalityötä tekeviä ehdokkaita pahoinpidellään nyt Suomessa samalla kun te levitätte rasistista ja poliittiseen väkivaltaan yllyttävää mainosta teattereissanne. Vähintä mitä voitte nyt tehdä on vetää mainos pois jo tänään”, Orjala vaatii Twitterissä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/275514-finnkino-l...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minusta vähintään ne pahan mustan miehen karikatyyrit ja blondin raiskauksella pelottelu olivat sairasta vihanlietsontaa. Tyyli on suoraan natsien vanhoista propagandafilmeistä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siis laitontako? Politiikassa ilmapiiri on kautta linjan kärjistynyt ja vihan lietsontaa tapahtuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

Näin nettiaikana "laittomuus" on vaikeasti selvitettävissä ja toimeenpantavissa. "Ikuinen juutalainen" on varmasti joissain maissa laiton, mutta kyllä se näyttää netistä löytyvän.

Kärjistyminen on kyllä vaarana, kun persuja äänestäneet huomaavat, ettei Halla-aho tarjoa mitään muuta kuin lisää ketutusta. Timo Soini sentään halusi päättää asioista ja osallistua yhteiskunnan toimintaan muutenkin kuin vinoilemalla sille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Setä Arkadia: Moni nukkuu jo nyt huonosti pelkästä ajatuksesta – mitä jos Halla-ahon perussuomalaiset onkin vaalien ykkönen?"

" SETÄ ARKADIA kirjoittaa nyt räyhäkän painajaiskirjoituksen! Sosiaalisessa mediassa on kauhisteltu persujen väkivaltaista ketutusvideota pitkin kulunutta viikkoa. Mutta se ei riittänyt, sillä ketutusvideon päälle tuli vielä hirmuinenYlen ketutusgallup, jossa persut oli noussut jo kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Kaiken lisäksi Jussi ”Mestari” Halla-ahonketutusporukan kannatus nousee jyrkästi samaan aikaan, kun Sdp:n ja kokoomuksen kannatus laskee."

 https://www.is.fi/politiikka/art-2000006052255.html

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suhtautuminen Halla-ahon esittämiin ajatuksiin maahanmuutosta on kovin yksisilmäistä. Kun Halla-aho kertoo, ettei kritiikki nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan tarkoita maahanmuuttovastaisuutta, Halla-aho ilman muuta leimataan rasistiksi. Miten älykkäät ihmiset eivät ymmärrä, että kritiikki ei ole sama kuin vastaisuus. Vain yksipuoluejärjestelmissä kritiikki on kiellettyä.

Miksi kukaan poliitikko ei lähde tenttaamaan Halla-ahoa siitä minkälaista maahanmuuttopolitiikan pitäisi olla, onko nykyinen politiikka ainoa oikea? Leimakirvestä on kovin helppo käyttää.

Selvyyden vuoksi kerron, etten äänestä perussuomalaisia. Mielestäni Nordlin on oikeassa siinä, että syrjiessään PS-puoluetta, media oikeastaan tekee heidän vaalityötään. Samoin muut puolueet, jotka eivät halua tehdä yhteistyötä PS:n kanssa. Kyllä kansa huomaa helposti, ettei tämä peli ole reilua ja aina on ollut niin, että kansa kääntyy tukemaan sorrettua.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Uhriutumisnäytökset jatkuvat niin kiivaaseen tarhtiin, ettei tiedetä onko näitä nähty jo tuhansia vai kymmeniä tuhansia. Mutta selvästi uhriutujille on ansiotonta kannatusta luvassa. Sääliäänet on kai yhtä arvokkaista kuin ansiolla kerätytkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta on käsittämätöntä kuinka kukaan ilkeää uhriutua kaiken sen positiivisen julkisuuden jälkeen jota persuleille on tyrkytetty. Heidät näytetään taas valitun vallankäyttäjien viralliseksi valitusosastoksi, Sen tarkoitus on johtaa ihmisten oikeutettu tyytymättömyys mitään vaikuttamattomaan älämölöön.

Minusta on myös käsittämätöntä, että jos etukäteen ilmoittaa kenen kanssa on valmis yhteistyöhön vaalien jälkeen niin olisi jotenkin epädemokraattinen. Ei kai minkään puolueen harjoittama politiikka ja sen linja arvoinen, karvoineen päivineen saa riippua vaalituloksesta. Kai sitä ollaan arvoiltaan, ideologialtaan omaa mieltä eikä sellaisiin periaatteisiin vaikuta se kuka voittaa. Sehän tarkoittaisi, että takki kääntyy aina samoinpäin kuin voittajalla. Emmekö me äänestäjät ansaitse edes sen vertaa kuluttajansuojaa?

Muistelen, että Soini yritti unohtaa vaalilinjauksensa vuonna 2011 mutta silloin vielä jäsenistö piti niistä kiinni ja hän joutui nöyrtymään. Ei kuitenkaan enää 2015. Miksi muilla pitäisi olla takki yhtä löyhässä?

P.s. Tämän enempää en aio tunkeutua vaalikampanjoinnin syövereihin vaalirauhani aikana (http://myyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268838...).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset