Jorma Nordlin

Lindströmille ja Soinille vaalikentällä noottia työttömyyden hoidosta

Työttömyydenhoidon kovien keinojen satoa niitetään vaalikentällä. Soini kirjoittaa miten työministerin asioista syntyy "jänkkäystä" vaalikentällä. Tuskin nyt sentään toisten puolueiden edustajien kanssa jänkkäämiseen kokeneet poliitikot tuhlaavat aikaa, vaan ne ovat äänestäjiä joiden kanssa on keskustelua käyty.

"Valittaa saa. Se kuuluu asiaan. Tykkään vähän jänkätä sossujen ja persujen kanssa. Etenkin työministerin asioista. Lindström on paras työministeri vuosikymmeniin."

"Suomessa on nyt työllisiä lähes 140.000 enemmän kuin vaalikauden alussa ja työllisyysaste on noussut roimasti. "

Aktiivimalli loi demaripelon hallituspuolueisiin, koska malli ajoi työttömät vaikeuksiin toimeentulobyrokratian kanssa ja tasoitti demareille tien kohti valtaan ja hallitukseen. Hallituspuolueet itse te tämän mokasitte ja hölmöilitte, siitä on turha muita haukkua.

Ovatko äänestäjät maksaneet liian kovan hinnan työllisten määrän lisääntymisestä? Paljonko on työllisissä niitä, jotka oikeasti saavat säännöllistä palkkaa ja kuinka paljon on niitä, jotka joutuvat säännöllisesti elämään ilman tuloja aktiivitoimien pakottaman aktiivisuuden ja työttömyysturvan byrokratian vuoksi.

Esimerkiksi jos tekee kaksi viikkoa töitä kateaa päivärahat ja päivärahojen hakuaika on noin yksi kuukausi. Vaimollani meni kolme kuukautta, kun sai päivärahaa, hakemus roikkui TE-toimistossa ja sen jälkeen siihen päälle  Kelan kuukauden käsittelyaika. Byrokratia pakottaa työttömät passiiviseksi.

Aktiivimalli ajoi työttömät vaikeuksiin, koska Lindströmiä, Soinia, Sipilää ja Orpoa ei kiinnostanut siihen liittyvän byrokratian purkaminen. Heitä kiinnosti työttömien töihin pakottaminen keinoja kaihtamatta.

Nyt sitten Lindström ja Soini saavat tästä noottia vaalikentällä äänestäjiltä. Tämä on yksi syy, miksi sinisten kannatusprosentti on todella heikko, ovat vaarassa pudota kokonaan eduskunnasta. Tästä syystä Soini ei uskaltanut lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin ja katsoo näiden vaalien tuloksen uskaltaako asettua ehdolle EU-parlamenttivaaleihin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Työttömille tarkoitettuja työnhakupalveluja olisi voitu parantaa ilman päivärahojen leikkausta, se nyt on aivan selvää.

Kyselyn mukaan vain viisi prosenttia suomalaisista kannattaa nykyistä aktiivimallia. Siniset, sekä keskustan ja kokoomuksen kovimmat oikeistovoimat ovat todennäköisimmin mallin takana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Surkea aktiivimalli todellakin on yksi suurimmista tekijöistä miksi demaritkin nyt monelle kelpaavat. En kyllä paljoa luottaisi siihen että SDP erityisesti osaa tuon mallin ongelmia korjata (tai että sitä edes poistaisivat) . Siniset taas, noh, mitäpä heistä. Turha kai potkia maassa makaavaa, on sitten kuinka ikävä tapaus tahansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset