Jorma Nordlin

Nouseeko Caruna-Haavisto ministeriksi?

Rankaisevatko äänestäjät vihreitä Caruna-virheistä? Kuitenkin hallituskokoonpanoa neuvoteltaessa Vihreä liitto on vahva ehdokas täytepuolueeksi ja näin Caruna-kaupoissa ryvettynyt puolueen puheenjohtaja Pekka Haavisto pääsee ministeriksi. Vihreät kelpaavat lähes kaikkiin muihin hallituskokoonpanoihin, mutta eivät halua istua Perussuomalaisten kanssa hallitukseen.

Kansalaisille vahinkoa tuottanut skandaalinkäryinen Caruna-bisnes tuskin on muille puolueille niin paha asia kuin Perussuomalaiset ovat.

On julkisuudessa jo aika lailla etukäteen hävitty tilanne, jos lähdetään syyttämällä toisia kääntämään huomiota muualle. Pekka Haavisto syytti omistajaohjauksesta vastanneena ministerinä eduskuntaa tekemistään Caruna-virheistä.

Caruna-Haaviston valinta  puolueen puheenjohtajaksi kertoo Vihreiden suurista ongelmista. Vihreissä on ollut käynnissä iso sisäinen kriisi juuri pahimpaan aikaan vaalien lähestyessä, kun Aalto joutui jättämään puheenjohtajan tehtävät. Ilmeisesti valittavana oli huonoja vaihtoehtoja ja huonoista piti valita puheenjohtajaksi sitten yksi huono eli Caruna-kaupoissa pahasti ryvettynyt Pekka Haavisto. 

 

Pekka Haavisto vastaa syytöksiin Caruna-kaupasta: ”Eduskunta ei täysin hahmottanut – 8–9 miljardin euron hintalappu”

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Veikkaan, että Pekka Haavisto on todennäköisesti seuraavassa hallituksessa ulkoministerinä.

Näin ulkoministerin paikka nykyiseltä täytepuolueelta eli Siniseltä tulevaisuudelta siirtyy seuraavalle täytepuolueelle eli Vihreälle liitolle.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Toivon, että olet metsässä arviosi kanssa. Vihreille ei uskalla antaa nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa korkeintaan, kuin jonkin käymäläministerin viran. Sekin mielellään hallituksen ulkopuolelta arvonimenä.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Joko kansan muisti on todella lyhyt tai sitten äänestäjien mielestä asialla ei ole merkitystä.
Kumpi tahansa onkin syy, on hämmentävää miten mistään ei joudu vastuuseen, ei edes poliittiseen. Luonnollinen seuraushan tuolle kardinaalimunaukselle olisi vähintään kansansuosion menetys eli nollatulos vaaleissa.

Katainen sai ostettua pakopaikan kahdeksalla miljardilla Suomalaisen yhteiskunnan rahoja ja hommasi itselleen huippuviran Brysselistä. Ja hänen ruusuinen tulevaisuutensa Sitrassa on sekin pedattu hyvävelikerhon avustuksella. Eli hän ei edes tarvitse jatkossa mitään kansansuosiota eikä vaaleja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Varmaan valitaan jos Pekka itse haluaa ministeriksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset