Jorma Nordlin

Rasisteiksi haukkuminen paha virhe - Perussuomalaiset kakkosena

Äänestäjät eivät pidä perusteettomasta nimittelystä. Politiikan tekeminen haukkumalla liioitellen rasisteiksi näyttää vaan lisäävän Perussuomalaisten kannatusta. Rasisti-nimitystä pitäisi käyttää silloin kun on kyse oikeasti rasismista. On hölmöä ruveta tekemään sillä politiikkaa. Äänestäjät huomaavat milloin liioitellaan. Tällainen liioitteluun perustuva politiikka näyttää äänestäjien suuntaan suvaitsemattomuudelta. Missä menee maahanmuuttokriittisyyden ja rasismin raja? Kannatusmittauksen perusteella se ei mene ainakaan siinä mihin suurin osa puolueista haluaa sen piirtää. Viimeksi Li Andersson osoitti pahan tapansa miten halusi kärjistää poliittista ja yleistä ilmapiiriä, saman teki aikaisemmin Juha Sipilä. Tulosten perusteella äänestäjät eivät tästä pidä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (106 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Yle hyllytti turvapaikkadokumentin."

"Sitä ei ole näytetty Yleisradion kanavilla, vaikka Yle on dokumentin tilaaja."

"Turvapaikkakriisistä kertovasta dokumentista syntyi syvä kiista ohjaajan ja Ylen välille. Ohjaaja Matti Reinikka pitää Ylen toimintaa hävyttömänä."

"Ylen tuottaja Erkko Lyytisen mielestä dokumentin ohjaaja Matti Reinikanleikkausversiossa painottuivat islamofobiset näkökulmat ja tästä syystä Yleisradio pani dokumentin jäähylle."

 https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dad2d74e-b64c-4fa9-8811-aa69e5821582

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt jos tämä ei suuren yleisön mielestä ole ollenkaan näin, niin minkä mielikuvan tämä antaa valtion mediasta ihmisille?

Lisääkö Perussuomalaisten kannatusta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos maassa olisi oikeutta ja jos laki olisi kaikille sama, poliisi olisi jo aloittanut rikostutkinnan persujen vaalivideon rasistisista karikatyyreistä. Mutta persut taitaa jo olla poliisille liian iso kala.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"poliisi olisi jo aloittanut rikostutkinnan persujen vaalivideon rasistisista karikatyyreistä"

Juuri tuollaiset asenteet ja kommentit lisäävät persujen kannatusta koska ne ovat puppua.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kansallissosiaalidemokraatti Jouni, kova hinku kapoksi di tutti kapoksi persulagerille, straff macht frei eller hur?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Lupasin jo vaalityöntekijä Ritalalle pullakahvit tai ohrapirtelön, valintansa mukaan. Kyllä nyt pitää sama luvata kommentoija Snellmanillekin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiitos, tähän voidaan palata.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Täsmälleen näin, mitään ei opittu edellisestä jytkystä. Sama rasistelu, nasittelu blaa blaa... Ritala, Snellman&knit voisit vaatia persujen konttorista melkoista pinkkaa euroja tehokkaasta kamppanjoinnista eri alustoilla. Monet puolueet syöttivät suoraan lapaan hallitusbannilla ja vaalipaneleita pitävät (suurin osa) toiimittajat voisivat perustaa monipäisen kuoron nimellä toimittajathuutajat.

Miettikää nyt helvetti, miksi minäkin aito-oikeistolainen äänestin persuja, ja vielä toisen kerran? Eikä kaduta yhtään kun näki eilisen Nolla-Orpon mokelluksen vaalitentissä. Jos olisi ollut Elina puikoissa, näin ei olisi käynyt Ritaloista huolimatta. Sunnuntaiksi kunnon lasti latvialaista ohrapirtelöä jääkaapin alahyllylle ja sitten vain pidätellään naurua....

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Täysi kaaos on maan asioihin tulossa ja sekös meitä naurattaa. Halla-aho osoitti tuolla blogissani, kuinka pihalla hän maan ja maailman asioista on.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Älä Snellman "ritaloi" liikaa. Aiheutat vain väistämättä suurempaa perussuomalaisten kannatuksen nousua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

Ei kannata yrittää pelotella Rittaloita ja Snelmanneja hiljaisiksi.

Rittalat tai Snelmannit eivät vaikuta siihen mitä suomalaiset äänestävät.
Rittalan ja Snellmanni puhukoot suunsa puhtaiksi, ihan niinkuin itse ajattelevat, kuten tähänkin asti, (kunnes joku persusensuuri iskee).

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #29

Kyllä sekin vain vaikuttaa. Suomalaiset ovat myötätuntoista kansaa, jotka helposti asettuvat väärin kohdeltujen puolelle. / Ikävä, ilkeämielinen kieli suututtaa aika monia ja kun siihen vielä lisätään "yleistys", niin paketti on valmis.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #29

#29:
"Rittalat tai Snelmannit eivät vaikuta siihen mitä suomalaiset äänestävät".

... elleivat sitten päinvastaiseen suuntaan kuin tarkoittavat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #27

Joo sen kun yrität Ovaskainen komennella vaikka koiraasi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persujen äänestäjät eivät eroa muista suomalaisista millään muulla tavalla paitsi otsikossa mainitulla.

Kun seurasin illalla vaalitenttiä, niin merkittävimmältä asialta siinä näytti olevan se että kaikki näyttyvät viihtyvän todella hyvin toistensa kanssa, myös Halla-ahon kanssa, myös Halla-aho näytti nauttivan muun poliittisen eliitin parissa.

Kaikki jankutukset näyttivät olevan samoja kuin ennenkin, eivätkä erimielisyydet politiikassa näyttäneet tämän poliittisen eliitin osalta ulottuvan tunnetasolle, vaan huumorilla mentiin.

Varmasti tässä politiikan eliitin porukassa olikin mukavampaa olla kuin
sen vaalikansan kanssa, tollojen suomalaisten kannsa räntäsateessa vaaliteltoilla.

Sinne ne kaikki kuitenkin vielä joutuvat menemään. Säälittää.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Arto: ""Kun seurasin illalla vaalitenttiä, niin merkittävimmältä asialta siinä näytti olevan se että kaikki näyttyvät viihtyvän todella hyvin toistensa kanssa, myös Halla-ahon kanssa, myös Halla-aho näytti nauttivan muun poliittisen eliitin parissa".

Mikäli persuista tulisi näin loppuvaiheessa sittenkin ykkösiä, niin silloin siihen vaikutti ehdottomasti eilisillan vaalitentin "poliittinen toimittaja" Jaakko Loikkanen. Kuten jokainen huomasi, Halla-aho oli enimmäkseen hiljaa ja ihmetteli. Tosin hän ei juuri saanut puheenvuoroakaan ja viimeistään silloin toimittajat keskeyttivät kesken vastausta jota vaativat. Tänä aamuna Tuomo Hirvi kirjoitti siitä omassa kommentissaan pätevää taustatietoa: http://tuomohirvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274004-...

Uskomattoman tyhmää toimintaa Jaakko Loikkaselta (ja yleensä fiksu Jan hieman hymyili mukaan), joka sataa suoraan persujen laariin! Eivätkö he millään opi? Katsojia ei yksinkertaisesti pidä eikä tarvitse aliarvioida; he osaavat ajatella ihan itse.. IS:n pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen kirjoitti kohtelusta tänä aamuna näin: "Joutui vaiteliaisuutensa takia jopa toimittajien naureskelun kohteeksi, mikä tuo varmasti marttyyrin viitan". Lähde: https://www.is.fi/politiikka/art-2000006066336.html

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mikäli persuista tulisi näin loppuvaiheessa sittenkin ykkösiä, niin silloin siihen vaikutti ehdottomasti eilisillan vaalitentin "toimittaja" Jaakko Loikkanen."

Minusta kaikki kohtelivat Halla-ahoa todella hyvin, niin toimittajat kuin toiset politikotkin.

Mahtoi johtua siitä että myös Halla.aho käyttäytyi hyvin, eikä ollut lainkaan agressiivinen, eikä hyökkäävä, kuten hänen kannattajansa somessa.

Tämä suunnanmuutos Halla-ahon käytöksessä tuskin vaikuttaa näissä vaaleissa, mutta varmasti jatkossa. Halla-aho saanee puolueessaan haastajia, kuten Soini aikanaan.

Persujen kannattajat haluavat johtajaltaan agressiivisempaa käytöstä, sellaista vihapuheen tapaista retoriikkaa, se puree persukansaan.

Tässäkän vaaliohjelmassa Halla-aho ei saanut aikaan yhtään vihapuheen kaltaista retoriikkaa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #15

Jos kannattajia on vaikka, otetaan pyöreä luku 500 000, eli puoli miljonaa, et kai tosissasi usko, että aggressiivisuus on kannatuksen perusta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"et kai tosissasi usko, että aggressiivisuus on kannatuksen perusta?"

Ei se ole uskon asia, se on fakta.

Ilman agressiivista vihapuhetta Teuvo Hakkarainen ei olisi koskaan saanut kannatusta, ei myöskään Halla-aho, tai muut persut.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #28

Miten on faktasi tarkistuksen laita?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #28

Vaikuttaa siltä, että Vihavainen on itse vihainen.

(Anteeksi sanaleikki, mutta tässä tapauksessa sitä on todella vaikea välttää)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #94

Kai minäkin saan olla vihainen jos haluan ja kyllä kai minä vähän olenkin. Pilaan sillä tavalla niiden riemun jotka iloitsevat samasta asiasta mistä minä olen vihainen, eli suomalaisesta rasismista.

Sanaleikkisikin on tylsä, eikä hauska, mutta eihän tylsästäkään leikistä pidä suuttua, eikä sitä tarvitse anteeksi pyydellä, jos ei ollut tarkoitus solvata, kiusata tai vihapuhua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #25

Vihavainen itsekin (todennäköisesti) tietää ettei sanomansa pidä paikkojaan. En tiedä täysin millaista peliä hän harjoittaa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

I Schepel, #10: Asiaa, Ilmari, silkkaa sitä.

Kaipaan vaalien alla menneitä aikoja ja asiallisen tiukkoja tv:n vaalihaastatteluja (Antero Kekkonen, Jyrki Koulumies ja mitä niitä...) Tai vaikkapa Jenkkilän herhiläisen lailla, mutta tyylikäästi haastatelevia juontajia. Ilkeily ja puolueellisuus ei pue ketään ja kuten nyt on käymässä; sataa juuri sinne minne juontajat vähiten toivovat.

Tosin kyllä puolue olisi hiukan voinut satsata puheenjohtajansa esiintymiseen... kovin monta ja liian pitkää "meditaatiohetkeä" ei tv-katsojat siedä. Jussi pitäisi herätellä hiukan ärhäköitymään, olemaan mukana. Ihan vaan vinkkinä persuille; puhuttaessa tarvittavaa hengitystekniikaa voi opetella - niin ei tarvitse haukkoa henkeä kesken sanan.

Ehkä kallupit antavat altavastaajalle viimeiseen tv-tenttiin sitä varmuutta, jota persujen puheenjohtaja tarvitsee. Joskus voisi hiukan hyökätäkin, eikä ensimmäisenä antautua.

Ilmeisesti Halla-ahon tapuksessa tuo "antautuminen" toimii: kansa näkee juontajien puolueellisuuden läpi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Ilmeisesti Halla-ahon tapuksessa tuo "antautuminen" toimii: kansa näkee juontajien puolueellisuuden läpi."

Minä tulkitsen tuon Halla-ahon elekielen henkiseksi antautumiseksi sille ilmapiirille mikä näissä puoluetenteissä vallitsee.

Halla-ahohan yksin edustaa näissä tenteissä tätä persulaista ärhäkkyyttä ja sitä rasismia joka niin miellyttää hänen äänestäjiää.

Muut panelistit ja juontajat ovat kuitenkin jo tottuneet niin hyvin näihin persujen provoihin, etteivät ne voakuta, eivät herätä enää suuttumusta, eivätkä suista pois tasapainosta, kuten joskus muinoin tapahtui.

Sen takia Halla-ahoa kyllästyttää ja haukotuttaa ja hän vajoaa välillä meditointiin, vaikka kuitenkin samalla jollakin tapaa nauttii tästä politiikan eliittiporukan seurasta.

Tommi Mäkinen

Näin kävi mielestäni jenkeissäkin Trumpin kanssa. Media hoki aamusta iltaan 'Orange man bad', ja ihmiset kyllästyivät, kun media yritti opettaa ajattelemaan oikein/olla oikeaa mieltä asioista.

Saska Saarikoskemaisesti hoki, suora lainaus:
"Saska Saarikoski
‏ @SaskaSaarikoski

Donald Trump on pelle, joka saa republikaanien muut ehdokkaat näyttämään lähes täysijärkisiltä. Hänen mahdollisuutensa ovat tietysti 0,0."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Donald Trump on pelle"

Tämä on totta. Trump on pelle.

Populismi on nostanut pellejä poliittisen vallan huipulle eri puolilla maailmaa.

Suomenkin edellinen populistijohtaja oli eräänlainen pelle hänkin. Soini keräsi suosiota erityisesti pelleilemällä.

Halla-aho on erilainen tyyppi, mutta näyttää hänkin mielellään viihtyvän muun poliittisen eliitin parissa, samoin kuin Soini. Eilisessä vaalitentissä hän ei mitenkään eronnut siitä muusta eliitistä, no hard feelings, Halla-aho viihtyi seurassa ja muut viihtyivät Halla-ahon seurassa.

Miten tämä veljeily mahdetaan tulkita Halla-ahon kannattajien parissa, jotka haluavat selvää eroa "vanhoihin" puolueisiin ja suunnanmuutosta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Varmaan yksi syy monien muiden seassa. Olen seurannut eri some alustoja ja ihmisten keskustelua.

PS nousun takana on juuri maahanmuutto ja ilmastopolitiikka. PS on onnistunut nostaa maahanmuuton ydinkysymykset "veronmaksaja" maksaa osan palkasta ja ilmasto kysymyksissä maltillisen linjan. Kolmas aihe liittyy yhteiskunnan ydintehtäviin ja rahoitukseen.

Itselleni pienoinen yllätys, että kannatausta on tullut niiltä joilta sitä ei olisi koskaan voinut kuvitellakkaan.

PS on nuori puolue joka on kehittynyt, oppinut ja kokemusta karttunut. Se on ihan varteenotettava puolue nykyään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kannatusnousu on yllättänyt myös täällä Puheenvuorossa puolueeseen kriittisesti suhtautuvat.

Jos puolue on vaalien ykkönen niin ilmoittaako Kokoomus ja Keskusta, että haluavat istua Perussuomalaisten kanssa hallitukseen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos puolue on vaalien ykkönen niin ilmoittaako Kokoomus ja Keskusta, että haluavat istua Perussuomalaisten kanssa hallitukseen?"

Jos persut alistuvat kiltiksi puudelipuolueeksi, kuten viime jytkyn jälkeen, niin miksipä ei. Halla-aho on itse sopivaa ministeriainesta, ongelma on että mistä muut ministerit. Jos kaima, Arto Luukkanen pääsee läpi, niin sille voisi antaa jonkun ministeripostin, mutta Hakkarainen tai Huhtasaari tuskin ovat ministeriainesta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #17

Yleensä vaalien voittaja lähtee ensimmäisenä muodostamaan hallitusta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #19

Muttei välttämättä löydä hallituskumppaneita. Viron esimerkkiä seuraten.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #38

Ketä sinne Viron hallitukseen on menossa?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ajaako SDP:n hallituspolitiikan pelko Keskustan ja Kokoomuksen yhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Saa nähdä. Ei ole välttämätöntä ottaa vaalivoittajaa hallitukseen, niin ei käynyt Virossakaan.

Kuitenkin, kun seurasi eilen vaaliväittelyn tunnelmaa, niin luultavasti asioista sovitaan niin että persut on hallituksessa, mutta tuskin pääministeripuolue, vaikka voittaisivat vaalit.

Asioista on ehkä jo kabineteissa sovittu, niin sopuisalta ja rentoutuneelta se porukka eilen tentissä näytti.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Edellyttäen että Sipilä eroaa vaalitappion vuoksi ja Keskustan puheenjohtajiksi nousee joku toinen (varapuheenjohtaja)?
Spekuloin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sipilän lienee vaikea jatkaa puheenjohtajana, koska on luvannut että tulos tai ulos.

Sipilä yritti tuoda yritysmaailman oppeja politiikantekoon, mutta epäonnistui, mikä on vahinko. Sipilän hallituskausi on sinällään osoitus poliittisesta pelistä ja lehmänkaupoista, mutta se oli tuskin yksin Sipilän vika, vaan vika oli keskustapuolueessa joka pakotti Sipilän viemään eteenpäin tätä maakuntamallihanketta.

Kilpailukyvyn suhteen Sipilä yritti kaikkensa, mutta SOTE- hanke tupuloitiin, se lähti heti alkuunsa väärille jengoille.

Toivottavasti ymmärtävät seuraavalla hallituskaudella lähteä vääntämään sote-pullon korkkia oikeille jengoille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Rasisteja pitää sanoa rasisteiksi, ja sellainen on perussuomalainen puolue.

Jos persut ovat suurin ,niin kenen kanssa lähdetään hallitusta perustamaan?

Niihin asioihin, joita persut joutuisisvat hallituksessa sopeutumaan ovat:

Maahanmuuttopolitiikka
EU-politiikka
Ilmastopolitiikka

Ajattelitteko, että kokoomus ja keskusta luopuvat Suomen EU-linjasta ja ilmastopolitiikasta?

Vaikka persut olisivat suurin, hallituksessa, en usko koskaan heidän olevan, tai jos siellä ovat, he joutuvat nielemään valtaosan tavoitteistaan, ja sitten suunta onkin selvä.

No demarit vievät tämän homman onneksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Rasisteja pitää sanoa rasisteiksi, ja sellainen on perussuomalainen puolue."

Mutta mitä mieltä on suomalaisten enemmistö?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta mitä mieltä on suomalaisten enemmistö?"

Vaikka Suomen kansan enemmistö olisi mitä mieltä tahansa, niin rasistit on rasisteja ja persut on rasisteja.

Jos persut saavat eduskunnassa enemmistön, se tarkoittaa sitä että suomalaisten äänestäjien enemmistö on rasisteja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #26

Ja tämä kommentti tekee sinusta....?

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #26

Vihavaisen kommentit haiskahtavat koko ajan enemmän vihapuheelta. Ei siinä mitään - kannatan sananvapautta ja jopa tuollaisten kommenttien esittämistä nyt ja jatkossa. Ja Kokoomuksen äänestäjältä tuota kai voi osin odottaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Vihavaisen kommentit haiskahtavat koko ajan enemmän vihapuheelta."

Sinähän et vastusta vihapuhetta, vaan puolustat ja kannustat vihapuhujia.

Nähtävästi olet siis kanssani samaa mieltä.

Vai onko jo mieli muuttunut vihapuheiden suhteen?

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka Vastaus kommenttiin #34

Ilman muuta pitää sallia myös epäkorrekti/sarkastinen kielenkäyttö :)
On tuo n-, r-, f- sanoilla jankkaaminen mennyt sarkasmin puolelle joidenkin kohdalla ...

Väkivallalla uhkaaminen tai herjaaminen on se raja joka ylittää sananvapauden, ja mahdollinen tutkinta voisi seurata. Lakimiehet/naiset tietävät asiasta tarkemmin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"On tuo n-, r-, f- sanoilla jankkaaminen mennyt sarkasmin puolelle joidenkin kohdalla ..."

Nimeät sen sarkasmiksi vain siksi että et halua katsoa totuutta silmiin, sitä että osa suomalaisista pitää perussuomalaisia rasistisena puolueena ja sen mielipiteen sanominen ei ole mitään vihapuhetta, vaan se on fakta ja faktat pitää voida sanoa, mikäli sananvapautta halutaan kunnioittaa.

Joidenkin mielestä kaikki muslimit ovat pedofiilejä, islam on pedofiliuskonto ja muslimien ainut tarkoitus ja päämäärä tässä maailmassa on raiskata lapsia ja tehdä terroritekoja. Tämäkin mielipide on fakta ja tällainenkin mielipide voidaan ilmaista sananvapauden puitteissa, vaikka se on selvästi rasismia.

Rasismin sanominen rasismiksi ei ole vihapuhetta eikä rasismia, se on vain faktan toteamista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #47

Koska mielipiteistä on tullut faktoja? Minusta näissä ”keskusteluissa” suurin ongelma on ollut se, että mielipiteet on rinnastettu tosiasioihin sen paremmin niitä mielipiteitä perustelematta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

Minun mielipiteideni perustana ovat Halla-ahon kirjoitukset ja vihapuheet ja muiden persujen kirjoitukset ja vihapuheet, ne kirjoitukset on faktoja ja ne on luettavissa, joskin aika monta vihapuhetta on tämänkin palstan ylläpitäjien toimesta poistettu, lienevät kuitekin jossain tietopankkien arkistoissa, joista ne voidaan tarvittaessa kaivaa esiin, jos todistusta tarvitaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

”Tämäkin mielipide on fakta” kirjoitat yllä. Ei mielipide yhtäkkiä muutu faktaksi, sinulla ovat jälleen kerran käsitteetkin sekaisin. Kirjoitukset ovat olemassa, se on tosiasia, mutta ovatko niissä esitetyt mielipiteet tosiasioita on aivan eri asia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Kirjoitukset ovat olemassa, se on tosiasia, mutta ovatko niissä esitetyt mielipiteet tosiasioita on aivan eri asia."

Nyt sekoilet itse omiin sanoihisi.

Mielipiteet eivät ole tosiasioita, se on fakta, mutta se on fakta että ne on rasistisia vihapuheita, ei niitä muuten olisi sensuroitu.

MAinittakoon että julkaisun ylläpidon on lain mukaan pakko poistaa laittomat kiihotuspuheet ja muutenkin ylläpitäjä on oikeutettu pitämään oman julkaisunsa sisäsiistinä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #65

Älä lässytä, sinä väitit ylempänä, että mielipide on fakta, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Yhtäkkiä käännät kelkkasi ja alat lässyttää kirjoitusten sisällöistä, jotka ovat mielipiteitä.

Luetun ymmärtäminen on tärkeää. Koeta päättää, ovatko mielipiteet ja tosiasiat sama asia ennen kuin kirjoitat lisää älyttömiä kommentteja.

”Tämäkin mielipide on fakta ja tällainenkin mielipide voidaan ilmaista sananvapauden puitteissa, vaikka se on selvästi rasismia.”

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #67

"Älä lässytä, sinä väitit ylempänä, että mielipide on fakta"

Väitän edelleenkin että mielipiteet on faktoja.

Se että noin 15% suomalaisista kannattaa tällä hetkellä persuja on fakta.
Se on myös fakta että nämä kannattajat ovat mielipiteeltään persuja.

Sekin on fakta että minä en ole mielipiteiltäni persu ja edustan enemmistön mielipidettä, sillä noin 85% Suomalaisista ei tällä hetkellä ole mielipiteiltään persuja koska eivät kannata persuja, vaan jotain muuta puoluetta.

Mitkä noista eivät sinun mielestäsi ole faktoja?

---------------------------

Sekin on fakta että vaikka 99,99% Suomen kansasta persuuntuisi, kuten natsisaksassa kävi sata vuotta sitten, minusta ei koskaan tule persua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #71

Väitä ihan rauhassa, kun et näytä vieläkään tajuavan mielipiteen ja tosiasian eroa. Sinun kohtalosi on jälleen kerran se, että kun olet ajanut itsesi täysin pussiin hölmöilylläsi, minä tai oikeastaan kukaan muukaan ei voi ottaa sinua vakavasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

"minä tai oikeastaan kukaan muukaan ei voi ottaa sinua vakavasti"

Ei se mitään.
En minä itseänikään vakavasti ota,
enkä pidä persuja minään vakavana uhkana,
mutta kerron silti mielipiteeni heistä.

Vakavin uhka suomessa on populismi joka vaivaa kaikkia puolueita.
Taloutta ja virkamiesten puheita ei oteta vakavasti
ja politiikan huipulle pyritään löysin lupauksin.

Se ei tiedä Suomelle hyvää tulevaisuudessa.

Olen aiemmin puhunut virkamiesten puolueesta,
sellaisesta puolueesta jonka puolueohjelman tekisivät valtion virkamiehet virkavastuulla.

Se puolue ei saisi montakaan ääntä,
mutta sellainen pitäisi olla
että minäkin voisin hyvällä omallatunnolla äänestää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #74

Oliko tämä mielipide vai faktaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #75

Faktaa on että äänestäisin virkamiespuoluetta,
jos sellainen puolue olisi,
nuo muut on kaikki populistipuolueita.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #72

Olet aivan liian järkevä näihin "keskusteluihin", Jussila. Täällä on ikävän monta kommentoijaa jotka vain toistelevat iskulauseitaan ajattelematta lainkaan mitä itse asiassa kirjoittavat.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #62

Vasemmistolaisella Vihavaisella näyttää olevan vähän muutakin sekaisin, kun käsitteet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

Faktat näyttää olevan Joukolla hukassa,
kun pitää alkaa leimakirvestä heiluttelemaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #26

Koska Vihavainen näkee rasismia ja vihapuhetta kaikkialla täällä Suomessa ja elo on siksi vaikeaa, niin suosittelenkin että muutat sosialistiseen ja islamisoituvaan Ruotsiin. Senhän täytyy olla sinulle sopiva maa.

Suosittelen vielä asuinalueeksi siellä jotain Tukholman monista ghettolähiöistä, niin pääset tutustuun ihan oikeaan rasismiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #82

"Koska Vihavainen näkee rasismia ja vihapuhetta kaikkialla täällä Suomessa ja elo on siksi vaikeaa, niin suosittelenkin että muutat sosialistiseen ja islamisoituvaan Ruotsiin. Senhän täytyy olla sinulle sopiva maa."

Sieltä Ruotsistahan ne vihapuheet ovat tänne Suomeen rantautuneet, tai Ruotsin kautta, kai näiden ruotsinsuomalaisten kulttuurivaikuttajien toimesta. Kansainvälistä ja globaaliahan tämä rasismi on ja kulttuurivaikutteet kulkeutuvat rajojen yli, niitä ei voi pysäyttää rajatarkastuksilla, kun ne saasteet leviää tämän netin katta

"Suosittelen vielä asuinalueeksi siellä jotain Tukholman monista ghettolähiöistä, niin pääset tutustuun ihan oikeaan rasismiin."

Kiitos vain, mutta kyllä tämä suomalaisen rasismin tutkiminen riittää minulle. Miksi muuttaisin jonnekin Ruotsiin. Täälläkin on mamuja tarpeeksi, mistäs niitä halpoja pitsoja muuten? Jokaisessa kaupassa näyttää olevan joku ahkera mamu kassalla tai hyllyjä järjestelemässä, samoin julkisten palveluiden piirissä. Ei Suomi pärjäisi ilman heitä, kuten ei Ruotsikaan, Niitä tulee kyllä ikävä kun ne karkoitetaan taas jonnekin, ties minne, sitten kun persut pääsee oikein kunnolla vallan kahvaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #85

Niin sinua kiinnostaa vaan suomalainen rasismi, ei suinkaan mamujen. Mutta voin sulle kokemuksesta kertoa, että monilla mamuilla on varsin rasistisia asenteita joko toisia mamuryhmiä tai suomalaisia kohtaan. Ja sanoisin että ei ihan vähiten juuri muslimeilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #92

Tuomitsen tietenkin kaiken rasismin, mutta en sellaista mistä en mitään tiedä.

Todennäköistähän se on että mamuissa on rasisteja, kuten suomalaisissa. ihmisiähän nekin vain on, vaikkakaan ei mitään ihmissaastaa, kuten Halla-aho asian ilmaisee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalainen enemmistö gallupissa on 84% vai lasketko jotenkin eri tavalla?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #33

Enemmistön kantaa ei tiedetä, tiedetään PS:n kannatusprosentti, siitä syystä kysyn.

Tommi Mäkinen

"Rasisteja pitää sanoa rasisteiksi"

Rituli ei ole vieläkään oppinut. Vehkoon tapauksessa syyttäjä sanoi, että ei ole mitään väliä ketä sanoo natsiksi jos sen sanoo solvausmielessä. Ei ole mitään väliä ketä sanot rasistiksi jos sen sanoo herjauksena.
Tämän jälkeen Vehkoo aloitti, ja sillä oli 37 -sivua materiaalia jolla hän yritti todistaa että Lokka on rasisti, natsi ja fasisti. Siis heti sen perään kun syyttäjä sanoi ettei sillä ole mitään väliä :D
Käytti todisteina kaikkia julkaisuja mitä aikaisemmin sanoi valemedioiksi :D
Ja takkunettii ja wikipedia mitä jokainen voi muokata ja ties mitä. ihmiset pidätteli naurua salissa :D

Kuinka vaikee se on hahmottaa ettei edes hitleriä saisi sanoa natsipelleksi?

Näkyy olevan helvetin vaikeeta teillä korkean äo:n tyypeillä :D

Että kandee tosissaan huutaa kaikkia natseiksi ja rasisteiksi.
Vehkoon tuomio tulee huomenna. Mä suuresti ihmettelen jos hän voittaa. Siis tuomarikin joutui sanomaan vehkoon lakinaiselle että älä valehtele :D
Ristus se oli nolo teatteri, ja 22 000€. Jengi oikeesti hörähteli salissa, kun se jotain pakinoita, satuja luki todisteina. Lopultahan vehkoo alkoi itkemään kun se huomas ettei kukaan usko sen valheita.
Ja tyyppi kiertää luennoimassa opettamassa ihmisille ja muille toimittajille että mistää tunnistaa valemediat ja valheet :D
Petra Nyqvist fanittaa kympillä ja toistaa niitä valheita kuin papukaija.

Minut blokkasi blogistaan kun todistin että hän on valehtelija, reilu tyyppi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vehkoon tuomio tulee huomenna. Mä suuresti ihmettelen jos hän voittaa. Siis tuomarikin joutui sanomaan vehkoon lakinaiselle että älä valehtele :D"

Tuomarin päätöksellä emme ehkä saa varmuutta siitä onko syytetty natsi ja rasisti. Mutta ainakin näemme sen onko tuomari suvakki, vai onko tuomarikin natsi ja rasisti.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #51

Neutraalia tuomaria ei taida olla. Huolestuttavaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

Taas Vihavaiselta tuli erittäin peruspersumainen mielipide, joka asettaa oikeuslaitoksen puolueettomuuden kyseenalaiseksi. Yritä tukea mielipidettäsi edes jonkinlaisilla tosiasianäytöillä siitä, että suomalaiset tuomarit toimisivat puolueellisesti ja tekisivät ratkaisunsa muutoin kuin lakiin perustuen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Yritä tukea mielipidettäsi edes jonkinlaisilla tosiasianäytöillä siitä, että suomalaiset tuomarit toimisivat puolueellisesti ja tekisivät ratkaisunsa muutoin kuin lakiin perustuen."

Lait eivät ole yksiselitteisiä, eivät varsinkaan nämä persulait, eli vihapuhelait. Se antaa runsaasti tilaa tuomareiden persoonakohtaisille tulkinnoille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

Eivät tuomarit tee ratkaisujaan mistään ”persoonallisista syistä”. Nythän sinä jankkaat aivan samaa asiaa kuin persut: tuomioistuimethan ovat heidän mielestään politisoituneet, mikä on täyttä huttua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

Jokaisella ihmisellä, myös tuomareilla, on omat popiittiset mielipiteet ja myös omat arvonsa.

Jos laki ei anna selkeää ohjetta, tuomarit varmaan toimivat omien arvojensa mukaan. Silloin tuomio riippuu siitä ovatko tuomarit persuja tai suvakkeja, tai jotain muita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Ei kannata yrittää yksinkertaistaa tuomioistuimen toimintaa ja päätöksenteon prosessia redusoimalla se tuomarin persoonaan. Oikeuslähteitä kun on muitakin kuin laki, josta ei useinkaan suoraa ohjetta saa. Olet näemmä tästäkin täysin pihalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #51

"Tuomarin päätöksellä emme ehkä saa varmuutta siitä onko syytetty natsi ja rasisti."

Vehkoota ei syytetä kummastakaan.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #80

Juu ei musikanttikaveri. Kunnianloukkauksesta.

Koht joku tulee öyhöttää että ai minkä kunnian öyh öhö öhö, mut kerkesimpäs ekana :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #83

Kunnioitukseni basisteja kohtaan eikun lisääntyy. Pitävät bändinkin kasassa sekä rytmisesti että harmonisesti.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #84

Kyllä :) Kiitos!
Myös saksofoni on erittäin hieno soitin <3
Arvostan suuresti Fonisteja. Meillä Haikarassa Jan Schaper soitti fonia.

Tuosta meitin ekan levyn 4. biisi: https://www.youtube.com/watch?v=j1hUKeTR91M Tässä aika paljon saksofonia.

Haikara/Domino: Ykseys

Sori Jorma Nordlin että vähän OffTopiccia, mut tää on aina tämmöistä kun muusikot törmää :D Muillekin siitä kiva biisi 12:38
Meillä progessa oli vähän pidempiä biisejä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #84

Saako kertoo ton bändin pojille? Basistit rules <3

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #104
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ritalan näkemys asiasta nyt ei välttämättä ole samansuuntainen yleisen mielipiteen kanssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On muuten syvä hiljaisuus, kun kysyt noita kysymyksiä, mit kysyin ylempänä, yksikään persu ei osaa, tai uskalla vastata.

Tietävät kyllä, että joko oppositio, tai hallitus ja siitä seuraa järkyttävä kannatuksen menetys, kun Halla-aho joutuu tekemään Soinit.

Minkä taakseen jätät, sen edestään löydät.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Minkä taakseen jätät, sen edestään löydät."

Todellakin...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voihan sen asian ehkä nähdä näinkin: paremmiston rasisti, rasisti -huutelu leimasi ison osan tavallisista suomalaisista rasisteiksi. Ketäpä sitten rasistiksi syytellyn olettaisi äänestävän? Syyttelijöitäänkö vai sitä puoluetta, johon on lyöty sama leima?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Voihan sen asian ehkä nähdä näinkin: paremmiston rasisti, rasisti -huutelu leimasi ison osan tavallisista suomalaisista rasisteiksi."

Halla-ahon menestys osoittaa vain sen että rasistiksi huutelijat olivat oikeassa. Suomen kansasta viidesosa on todella rasistisesti ajattelevia ja se näkyy Halla.ahon kannatuksessa. Rasistisesti ajattelevat kannattavat rasistia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Iso osa kansaa eivät välttämättä jaa Vihavaisen näkemyksiä rasismista. Vihavaisen tulkinta rasismista ei välttämättä tee kaikista niistä rasisteja, jotka Vihavainen näkee rasisteina.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

Jokaisella on oikeus tulkita sanoja ja niiden merkityksiä haluamallaan tavalla.
Wikipedia tarjoaa vain yhden selityksen. Minun mielestäni rasismi ei rajoitu tekojen tasolle, ku-klux- klaanin tapaan, vaan ajatukset voivat olla myös rasistisia.

Myönnän että rasistinen ajattelu ja oman mielipiteen ilmaisu kuuluu ajattelun ja sananvapauden piiriin, eikä ajatuksista ja mielipiteistä pidä ketään syyttää tai tuomita, mutta rasismia se silti on.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan onkin sitten jo vähän eri asia ja se kuuluukin olla rikoslain piirissä, sehän on yhteiskuntarauhaa ja ihmisten turvallisuutta vaarantava rikos.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

16% on se persujen suuri enemmistö :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Minusta on hyvä, kun kommareita ahistaa. Elämä on, ei tullut sosialistista maanpäällistä paratiisia, kolhoosineen päivineen :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minusta on hyvä, kun kommareita ahistaa."

Miten se helpottaa sinun oloasi ja elämääsi.

Voiko kommunistien ahtaalle saattaminen olla poliittinen päämäärä.

Lahtarit veivät sen kommareiden ahdistelemisen melko pitkälle jo sata vuotta sitten.

Onneksi niitä kommareita vielä riittää ahdisteltaviksi.
Lahtarit eivät saaneet kaikkia käyhiä tapetuksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Käyhät" teillä on aina kanssanne!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Voihan se rasistia harmittaa, että heistä tuota termiä käytetään vaikka haluaisivat itseään kutsuttavan maahanmuuttokriittisiksi. Mutta rasisti vaan on rasisti, eikä se nimitystä vaihtamalla parane. Persujen puheenjohtajistoon päästäkseen pitää olla julkirasisti ja se kertoo mitä mieltä jäsenistö rasismista on. Äänestäjien osalta on jo vaikea sanoa ovatko rasisteja, sinisilmäisiä, vastuuttomia, tyhmiä vai kaikkia noita yhtä aikaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Äänestäjien osalta on jo vaikea sanoa ovatko rasisteja, sinisilmäisiä, vastuuttomia, tyhmiä vai kaikkia noita yhtä aikaa."

Minä veikkaan että joukossa on rasisteja, sinisilmäisiä, vastuuttomia ja tyhmiä, mutta suurin osa ei osaa ajatella itse, menevät vain joukon mukana, yrittävät olla voittajan puolella, arvelevat että turvapaikanhakijat joutuvat tässä tapauksessa häviölle, koska ovat olleet sitä jo lähtömaissaan, kun ovat joutuneet sieltä lähtemään. Voi olla että niin käy, voi niitä raukkoja.

Mutta ei turvapaikkaturistien karkoittaminen Suomesta persujen oloa helpota, he vain menettävät ainoan vaalivalttinsa, ja ne hillotolppansa, kun EU erokaan ei näytä mahdolliselta vaihtoehdolta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kaikki eivät voi olla Vihavaisen kaltaisia intelligenttejä individejä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaikki eivät voi olla Vihavaisen kaltaisia intelligenttejä individejä."

Pitäisi varmaan olla intelligentti individi, jotta tietäisi mitä ne sanat tarkoittaa. Minä en tiennyt, niin että piti katsoa Wikipediasta.

Minulla on yksi perusvika ja se on se että tykkään sanoa sen suoraan mitä ajattelen, mutta aina en sano. Se riippuu tilanteesta.

Yleensä pitää olla sosiaalinen, pitää haistella millainen on ilmapiiri, ketä on paikalla ja varovaisella small- talkin tapaisilla kohteliaisuuksilla ja truismeilla(itsestäänselvyyksillä) pitää tutkailla mitä kukin ajattelee ja kuka on se johtava tyyppi. Sitten kun saa sen johtajan selville ja hänen mielistelijänsä, sekä sen millaisilla mielipiteillä porukassa pärjää, mikä on pop, sitten voi pikkuhiljaa alkaa sorvailla sellaisia lauseita jotka sisältävät juuri niitä mielipiteitä jotka miellyttävät porukkaa.

Tämä on autokauppiaan ja kiinteistömyyjän ja lomaosakkeiden kauppiaan taktiikka ja kelpaa yleiseksi ohjeeksi sosiaalisen vaikuttamiseen ja sosiaaliseen pärjäämiseen. Myös politikko ja erityisesti politikko pärjää tällä menetelmällä.

Minä inhoan sitä menetelmää ja kaikkia autokauppiaita ja kaikkia politikkoja ja erityisesti lomaosakkeiden kaupustelijoita, mutta ne juuri on niitä intelligenttejä individejä, ne pärjäävät ja niille maailma on avoin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yleensä ottaen ei persujen äänestäjä mieti mitään pitkälle menevää politiikkaa, kunhan Halla-aho jaksaa jauhaa, että maailma pelastuu, kun ei ole esteettisiä haittoja kylän raitilla, niin korson kummajainen herää. :)

Se on sitten enää ongelma, että jos olet hallituksessa ja vieläkin kylän raitilla on esteettisiä haittoja, niin siinä sitten se lähiön persu vetää hernulin nenäänsä, ja taas puolue on palasina.

Joten on turvallisempaa, että persut pysyvät oppositiossa, silloin ei tarvitse vastata puheistaan, ja baaritiskillä on leppoisa tunnelma.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se on sitten enää ongelma, että jos olet hallituksessa ja vieläkin kylän raitilla on esteettisiä haittoja, niin siinä sitten se lähiön persu vetää hernulin nenäänsä, ja taas puolue on palasina."

Niinhän siinä taas käy jos persut ottaa hallitusvastuuta.

Saa nähdä houkuttaako Halla-ahoa hillotolppa, vai haluaako toistaiseksi pitää puolueen takanaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihminen se Halla-ahokin on, ja kyllä se varmasti himoittaa, sillä kukaan ei tiedä, kuka heitä enää neljän vuoden päästä kannattaa.

Enää puuttuu se kaveri, ja se on ihan pikkuinen ongelma. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #90

"Ihminen se Halla-ahokin on"

Kaipa se ihminen on, omasta mielestään vielä sitä parempaa rotua, eikä mitään ihmissaastaa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #91

ihmissaastaa

Tuo alkoi jo hymyilyttämään. Jatka samaan malliin!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #96

Mikä siinä hymyilyttää?

Halla-aho on sanonut että mamut on ihmissaastaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #98

Tosin vain, jos ovat syyllistyneet raiskaukseen tai pahoinpitelyyn, mutta mitäs pienistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

"Tosin vain, jos ovat syyllistyneet raiskaukseen tai pahoinpitelyyn, mutta mitäs pienistä."

Eikös ne kaikki mamut ole sellaisia Halla-ahon mukaan, siksi niitä ei saa päästää maahan ja ne jotka on päässeet pitää karkoittaa heti, tai eristää jonnekin luodolle. Sitähän se on saarnannut.

Eivätkä suomalaiset raiskaajat ja pahoinpitelijät ole Halla-ahon mukaan ihmissaastaa, pikemminkin sankareita, niitä löytyy runsaasti puolueen piiristä ja äänestäjäkunnasta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #100

No niin, jos huvittaa roiskia mitä sattuu, niin kaikin mokomin. Halla-ahoa vastaan löytyisi yllin kyllin asiallistakin kritisoitavaa; asiattomuudet eivät ainakaan auta hänen vastustajiensa asiaa, päinvastoin. Mutta minä poistun takavasemmalle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Huutonaurua pääsi, kun klikkasin viimein auki tämän blogin. Minä kun luulin, että suosituissa blogikirjoituksissa olisi jotain asiaa.
Että ihminen äänestäisi sillä perusteella, että antaa äänen puolueelle, jonka jäseniä on nimitelty. Minä en niin tyhmiltä äänestäjiltä huoli yhtäkään ääntä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset