Jorma Nordlin

Puolustaako SDP enää opposition puhemiespaikkaa, se menisi Perussuomalaisille?

Nyt demareilla on mahdollisuus maksaa potut pottuina Perussuomalaisille, vai pitävätkö linjansa johdonmukaisena eli oppositiosta tulee edustus puhemiehistöön? Nyt Halla-aho haluaisi puhemiespaikan Perussuomalaisille. SDP protestoi voimakkaasti puhemiesvalintoja Sipilän hallituksen aloittaessa. 

"Sdp:n eduskuntaryhmä kertoi etukäteen aikovansa äänestää eduskunnan puhemiesvaalin äänestyksissä tyhjää. Syynä on se, ettei oppositiolle tule edustusta puhemiehistöön, kuten oppositiopuolueet ovat vaatineet."

"Ryhmänjohtaja Antti Lindtmanin mukaan päätös ei ole kiukuttelua tai kohdistu kehenkään tiettyyn henkilöön. Puolue ei halua olla tukemassa menettelyä, jossa oppositio pudotetaan pois puhemiehistöstä."

Usein politiikassa on tapana, että kilpailijoihin sovelletaan eri sääntöjä ja sääntöjen suhteen ollaan epäjohdonmukaisia. Kilpailu on niin kovaa. Miten käy nyt, kun eduskunnan aloittaessa puhemiehistön valinta käynnistyy?

Orpo vastasi Uudelle Suomelle eduskunnan puhemiehen paikasta. ”Eduskuntahan sen sitten päättää, mutta perinne on ollut se, että puhemiehen paikka on toiseksi suurimman hallituspuolueen paikka”.

Uusi Suomi: "Halla-aholla poikkeava tulkinta – Orpo: Puhemiehen paikka kuuluu hallituksen toiseksi suurimmalle".

IS: "Eduskunnan puhemies valittu – he saivat protestiääniä".
 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onkohan nyt tämä sama alla oleva menettely ihan ok SDP:lle, vai haluavatko antaa puhemiespaikan oppositiolle? On mielenkiintoista nähdä pitääkö SDP tässä linjansa, jota on kovaan ääneen puolustanut?

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi torstaina eduskunnassa Uudelle Suomelle, että puolueet olivat käyneet neuvottelun siitä, pitäisikö oppositiolle antaa varapuhemiehen paikka."

"Tästä on puolueet käyneet neuvottelun ja tuloksena on, että mennään sen mukaan mitä vaaleissa on saatu ääniä. Sen mukaan mennään, Soini sanoi."

"Äänimäärän mukaan meneminen tarkoittaa siis sitä, että kolmehenkiseen puhemiehistöön valitaan kolmen suurimman puolueen eli keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen edustajat."

Tämä suututti SDP:n – Soini: ”Sen mukaan mennään, mitä vaaleissa ääniä”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82396-tama-suutut...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

(a) onko perussuomalaiset varmasti oppositiopuolue, ainaki demareiden kannattaa pitää persut mukana hallitusneuvotteluissa mahdollisimman pitkään, jotta saavat kiristettyä keskustalta ja kokoomukselta myönnytyksiä.

(b) jos ja kun perussuomalaiset jäävät oppositioon, niin sehän on hallituksen etu, jos perussuomalaiset "menettävät" yhden edustajan, puhemies kun ei tavallisesti osallistu äänestyksiin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kyllä persuille voisi antaa vaikka toisen varapuhemiehen paikan ihan hyvin. Varsinaisen puhemiehen paikka kuuluu toiseksi suurimmalle hallituspuolueelle ja sen persut saavat vain menemällä demarihallituksen kakkospuolueeksi tai päästämällä kokoomuksen pääministeripuolueeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset