Jorma Nordlin

Uusi kansanedustaja Tynkkynen ihmettelee kansanedustajien etuja

Sote-uudistus kaatui käytännössä kansanedustajien työn tehottomuuteen, koska heillä on liikaa vapaapäiviä siis työstä poissaoloa verrattuna normaaliin työelämään. Sote-uudistus osoittautui aikapulan vuoksi mahdottomaksi. Jos neljän vuoden aikana myös maanantaipäivät olisivat olleet valiokuntatyöpäiviä, olisi uudistusta varten ollut paljon lisää aikaa käytettävänä. Suuriakin uudistuksia valtakunnan tärkein päätöksentekokoneisto työstää työelämästä tutulla lyhennetyllä työviikolla.

Tavallisen kansan "asialla" olleet Timo Soinit, Sampo Terhot ja muut, eivät ole kertoneet juuri mitään kansanedustajien ja europarlamentaarikkojen eduista. Äänestäkää vain sellaista ehdokasta EU:n parlamenttivaaleissa, joka sitoutuu kertomaan parlamentaarikkojen eduista ja parlamentin päätöksenteon toiminnasta julkisuuteen.

Niin ollaan olevinaan tavallisen kansan asialla ja kuitenkin vaietaan mitä kaikkia etuja on tarjolla. Tämä on demokratiassa iso ongelma. Valtakirjan saaneet pimittävät valtakirjan antajilta demokratian epäkohdat. Demokratian toimivuus ei sekään ylipäätään kansanedustajia ja europarlamentaarikkoja kiinnosta. Epäreiluihin kansanedustajien sopeutumiseläkkeisiin puututtiin ja ne muutettiin vastaamaan nykyajan arvoja. Kansanedustajien työajaoille, lomille ja eduille pitäisi tehdä samoin. Niiden pitäisi vastata nykyajan suomalaista työelämää.

Ajatelkaa niitä poliitiseen historiaan jääneitä kansan "asialla" olleita edustajia, jotka ovat olleet hiiren hiljaa kaikista eduista, ettei vaan äänestäjä saisi niistä tietää. Sellaisia edustajia on paljon. Luotatko kansanedustajiin, tai europarlamentaarikkoihin?

Sebastian Tynkkynen: "Kansanedustajienkin työviikosta eduskunnassa tehtävä viisipäiväinen!"
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vaati rinnalle myös toisen uudistuksen.Maanantaisin kansanedustajat ovat kunnanvaltuutettuja varsinkin kaupungeissa.Istunnot voisi pitää yhtälailla lauantaina.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Käytännössä istuva kansanedustaja ei ainakaan suuremmissa kunnissa kykene hoitamaan hyvin valtuutetun tehtäviä. Eduskunnassa riittää asioita joihin pitää perehtyä ja samaan aikaan vielä kunnan asiat. Istuu myös päättämässä samasta asiasta valtiotasolla ja kuntatasolla. Esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Sanna Marin äänesti hoitajamitoituksesta eri tavalla valtuustossa kuin eduskunnassa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kuntien tehtävät on määrätty laissa ja eduskunta säätää lait.Mitä pitäisi muuttaa?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #3

Todennäköisesti perustuslakia, niin että voi vain olla edustajana yhdessä paikassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tynkkysen jutut kannattaa ohittaa. Ei se Sote kaatunut kansanedustajien lyhyisiin työviikkoihin vaan hallituksen antamiin ohjeisiin, joita noudattavat virkamiehet tuottivat kelvotonta lainvalmistelua. Siksi se perustuslaki tuli haasteeksi kerta toisensa jälkeen. Varmaan osaamattomalla oppositiopoliitikolla, joka vain odottaa napinpanallusohjeita on runsaasti vapaa-aikaa. Muilla voi olla enemmän tekemistä. Myös maanantaisin ja koko viikonlopun.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pääministeri totesi, että aika tuli vastaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei vaan myöntänyt virheitään. Halusi niin kovin maakuntia, että Kokkareiden laaja valinnanvapaus piti mahdollistaa. Sehän taas ei onnistunut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mahtaneeko perjantaikaan olla nykymallissa täysi työpäivä siten kuten tavallisella "tallajalla"? Istunnot kaiketi loppuvat jo ennen klo 14 hyvin usein. Milloin mahtanee perjantain tunnit juosta työn merkeissä?

Kansanedustajien omat edut ovat ruhtinaalliset verrattuna yleisesti työpaikoilla oleviin etuihin. On jos jonkinlaista kerhoakin tarjolla.

Kyllä tosiaankin työtahtia voisi organisoida uudelleen eduskuntatyöhön ottamalla myös maanatai täydeksi tyäpäiväksi. Kunnan tai kaupungin päättävissä elimissä istuvat edustajat voisivat olla lomalla (palkkiotta, sillä saavat sitä kunnalta) tai ehdottaa oman kunnan elinten istuntopäivät muutettavaksi esim. lauantaille.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kansanedustaja ei ole työsuhteessa joten miksi tälle maksetaan vapaaehtoisesta luottamustehtävästä tempputyöllistetyn vuosipalkkaa vastaava rahasumma kuukaudessa (joka ei kerrytä edes eläkettä tempputyöllistetyille )josta hallituksen halpatyömarkkinoijat vaikenevat sujuvasti puolueesta riippumatta.

Näitä ihmisiä on siellä 700 000 joukossa pilvin pimein joiden on tultava toimeen koko VUOSI ,näillä kansanedustajien kuukausipalkkioita vastaavilla tuloilla.Toimeentuloluukku ei elätä,koska "liian isot" tulot,että ei kannata tulla sitä mainostamaan.

Nämä miljonääri kansanedustajat ynm.joilla bisnekset jatkuvat ja kaikki muutkin sivuhommat joita ei mikään estä tekemästä omia töitään tämän LUOTTAMUSTOIMEN ohessa.Lomaa 5 kk.vuodesta veronmaksajien piikkiin.

Mistä se loma kertyy palkkioineen,kun ei ole työsuhde?!Siitä vaan sitten töitä tekemään loma-ajoilla mm.siivousta tai risusavottaa,työkokeiluja jne.

Ei suomella ole varaa elättää 200 hukkasyöjää avustajineen suomen päässä,kun yli 750 samanlaista turhaketta ,avustajineen istuu suojatyöpaikoissaan eu päämajassa Brysselissä sikailemassa.

Komissaarit ynm.veronmaksajien elätit siihen lisäksi.Tämä malli ,jäänne suomen itsenäisyyden ajoilta on lakkautettava koska ei ole enää edes sitä itsenäistä suomea jonka asioista eduskunta päättää.Suomeen riittää siis edustajat tästä politbyroosta jotka valitaan median avustamana ja rahalla ,kuten tähän asti mm.presidenttikin ja näiden sisäpiiriläisten joukoista.

Politbyroo, eu:n esikuva.

Poliittinen toimikunta eli politbyroo on leniniläisten kommunististen puolueiden korkein toimeenpaneva elin, keskuskomitean vaikutusvaltaisimmista jäsenistä koottu osasto. Sosialistisissa valtioissa johtavan puolueen poliittinen toimikunta on usein ollut myös tärkein valtiollisista asioista päättävä elin.
Perustaja: Neuvostoliiton kommunistinen puolue

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ilona, käsitänkö oikein kannanottosi kansanedustajan eläketurvasta heille maksetuista palkkioista, kun väitän ihan lakiin perustuen, että heille maksetaan eläkeiän saavutettuaan eläke kunnallisesta eläkelaitoksesta, joka nykyisin on KEVA. Vanhuuseläkkeen saamisen edellytyksenä on, että kansanedustaja on saavuttanut 65 vuoden iän ja että edustajantoimi on päättynyt. Mikäli eläkeikä ei ole saavutettu edustajan toimen päättyessä, niin silloin ovat oikeutettuja 59 vuotta täytettyään sopeutumisrahaan aina eläkeikään saakka. Muutoin sopeutumisrahan saaminen rajoiettu edustaja vuosien mukaan ajallisesti 1-3 vuotta.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1967/19670329

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015042119555559

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kukas ne lait onkaan säätänyt,ja keitä siellä istuukaan suojatyöpaikoissaan ja viroissaan säätämässä.Siinäpä sitä funtsimista.Pukki kaalimaan vartijana.Omavalvonta jne.samaa tuubaa yksityistetyssä sosiaali ja terveydenhoidossa.

Sama kun työntekijä /johtajat nostaisivat omaa palkkaansa ja verottomia etuisuuksiaan es.kuntien -valtion palveluksessa olevat,koska siellähän ne palkat ynm. maksetaan verorahoilla. ELI toisin sanoen myös nämä rakentamiset ynm.joista vain osa pääsee nauttimaan.KEVA kuuluu suojatyöpaikkalaisineen samaan kastiin sekin,ei sen johtoon turhaan ole laitettu puolueen miehiä..

Ai niin,mutta niinhän ne tekevätkin,nostavat omia liksojaan ja palkkioitaan kun samat suojatyöpaikkalaiset istuvat kaupunkien ja kuntien valtuustoissa ,EDUSKUNNASSA ja EK palleilla jne.ja sieltä käsin jakavat sisäpiiriläisten lemmikeille lisää palkkioita ja etuja.

"Helsingissäkö asuntopula? – 20 asuntoa tyhjillään paraatipaikalla
ASUMINEN Helsingissä on jatkuva pula asunnoista, mutta Kevan Herttoniemen kohteesta sellaisen saa vaikka heti"Ketkä saavat,ketkä eivät "

Keva rakentaa eläkerahoilla(jotka on siis kaikkien suomalaisten pussista otettu)

Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta.

Hoitaa kuntien, valtion ja kirkon noin 1,3 miljoonan työntekijän eläkeasioita.

Sijoitusten markkina-arvo on noin 44 miljardia euroa.

Lähes 7 prosenttia sijoituksista on pääosin suomalaisissa kiinteistöissä.

Keva omistaa yli 120 kiinteistöyhtiötä, joista noin puolet on vuokra-asuntoja.

Kevan kiinteistösijoitusten (mukaan lukien kiinteistörahastot) tuotto oli viime vuonna 8 prosenttia.

Keva rakentaa uutta tiiviiseen tahtiin pääkaupunkiseudulla. Helsingissä Aleksanterinkadulla valmistuu kevään aikana toimistokäytössä olevan arvotalon saneeraus.

Vantaan Viertolaan tulee toistasataa vuokra-asuntoa, jotka valmistuvat ensi vuoden alkuun mennessä.

Vantaan Aviapolikseen Keva rakennuttaa hotellikiinteistöä, jossa avaa lokakuussa Clarion-hotelli .

Kevan kiinteistöjohtajanPetri Suutarisen mukaan kyse ei kuitenkaan ole rakentamisbuumista.

– Tämä on meille aivan normaalia tahtia, hän sanoo.

Keva sijoittaa kiinteistöihin, koska se turvaa eläkevaroja, joiden nettotuotto oli viime vuonna 0,7 miljardia euroa.

– Toistaiseksi tuotot rahastoidaan, mutta vuonna 2018 tilanne muuttunee eli silloin alamme vähitellen käyttää tuottoja eläkkeiden maksamiseen, Suutarinen kertoo.

Strategiansa mukaan Keva on laajentanut suoria kiinteistösijoituksiaan myös Ruotsiin, jossa se on sijoittanut kahteen kauppakeskukseen.

Kallista on rakentaminen koska asunnon hinnasta on 70% erilaisia veroja ettäs silleen sosialismin huippumaassa Suomi.Mutta eiköhän se KEVA osaa vuokratasonsa laittaa sopivaksi,ettei koirat kintuille kuse rahan puutteesta.

Ailus asuu Helsingin Katajanokalla Kevan vuonna 2012 hankkimassa yli 1,1 miljoonan arvoisessa asunnossa. Asuntoon tehtiin myös noin 250 000 euron remontti.

Hän sanoo olevansa pahoillaan työsuhde-etuihinsa liittyneestä kohusta, mutta ei pidä etuja kohtuuttomina.

-Ymmärrän keskustelun julkisen sektorin pienipalkkaisten työntekijöiden suhteen. Jos kuitenkin katsomme suomalaista yhteiskuntaa ja monia muita erilaisia toimijoita, niin Kevan palkitsemista, palkkoja ja työsuhde-etuja ei tähän nähden voida pitää kohtuuttomina.

Ailus sanoo todennäköisesti luopuvansa myös autoedustaan. Hänellä on käytössään BMW 118I, jonka arvo on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan yli 40 000 euroa.

Ailuksen asunto- ja autoeduista on sovittu hänen kanssaan työsuhdetta solmittaessa loppuvuodesta 2009.

Siinä muistutusta miten maa nimeltä suomi makaa,ja miten korruptio pesii rakenteissa .Tyyli on sama edelleen.

Kevan eronneelle toimitusjohtajalle yli 200 000 € – jää palkalliselle virkavapaalle heti.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001001778.html

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kannattaako Tynkkynen äänestää mepiksi, vai pitää täällä Suomessa kansanedustajana? Minä pitäisin Suomessa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Toisaalta täällä, mutta olisi mukava saada myös tietoa EU:sta.. Näyttää siltä ettei Tynkkystä hävetä/pelota puhua asioista mistä itse tahtoo!

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Onko Tynkky kenties ainoa rehellinen poliitikko? Tuo hänen videopätkänsä ottaa varmaan päähän ainakin vasemmistopuolella.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sebastian Tynkkynen on eduskunnan siipiveikoille uhka,josta on päästävä eroon keinolla millä hyvänsä kohta.Politbyroo tarjoaa kohta ministerin pallia kuten aikoinaan sdp Guzeninalle kun alkoi ajamaan liiaksi perheiden asioita ja oikeuksia kansanedustajana julkisuudessa.

Vai olisiko näillä ihan omat keinonsa PS edustajia kohtaan.Miten olisi vaikkapa keksitty syyte jostakin epämääräisestä kuten nyt suomessa muotia on.Vaikkapa joku daami taas itkemään kuinka ps sitä ja tätä..Ei vaan mene läpi koska Tynkkynen ei istu näiden siipeilijöiden muottiin missään kohtaa.Kyllä varmaan sapettaa tulla 2019 luvulle es.niiden kalustoon kuuluvien jotka ovat istuneet Arkadianmäellä vuosikymmet saamatta mitään aikaan suomalaisten hyväksi!

Sama koskee toki näitä kuntien ja kaupunkienkin suojatyöpaikkalaisia joilla on suhteilla ja perintönä saadut valtuustojen pallit jaettuna.

HYVÄ nuoret .

Saas näkee mitä hyvä veli kerholaisten suhteilla saadaan aikaan mediassa JOS ja kun suomalaisten silmät aukeaa.

Eipä ole suomessa homekorvat vuosikymmeniin saaneetkaan tällaista rehellistä puhetta kuulla!Mahtaa siellä siipelijöiden kesken kuhinaa syntyä,kun oikea rehellinen nuori ihminen
alkaa paljastamaan syöttiläiden salatut sikailut suomen päässä.

EU :stahan on jo vastaavat tehty,mutta valtamediaa ei ole kiinnostanut näistä(kään)verottomien etujen ja palkkioiden nauttijoista ääntä pitää,sitä se on kun korruptio jyrää totuuden äänen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kunhan Tynkkynen käy opiskelemassa EU:n ytimissä niin kaveri on hyvin todennäköinen Halla-ahon seuraaja.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Näyttää siltä että sekä Tynkkynen että Persut on tulleet jäädäkseen=)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset