Jorma Nordlin

Linström katuu aktiivimallivirhettään, se aiheutti työttömille paljon vahinkoja

Entinen työministeri tunnusti Duunitorin haastattelussa tehneensä ison virheen, joka aiheutti tilanteen jossa syyttömiä heikompiosaisia rangaistaan, vaikka he eivät ole mitään väärää tehneet. Työttömien pieniä tuloja rangaistus pienentää entisestään.

Lindströmin omalletunnolle jäi selvä haitanteko heikompiosaisia kohtaan. Ei löytynyt miehestä henkistä suuruutta ja voimaa, jolla olisi asettunut rohkeasti vastustamaan tätä toimenpidettä. Ministerin edut painoivat vaakakupissa enemmän. Saivatko sinisten ministerit ansionsa mukaisesti ja putosivat eduskunnasta?

Soimaako muiden sinisten omatunto? Mikä on julkiuskovaisen Timo Soinin omantunnon tilanne tässä asiassa? Onko käynyt kirkossa tekemässä katumusharjoituksia asian osalta? Entä Sampo Terho, Jussi niinistö ja muut siniset entiset ministerit?

"Suurin virheeni oli, että laskin aktiivimallin tuollaisenaan läpi. Siihen jäi se valuvika, että ihminen saa sanktion, vaikka tekee kaikkensa hakeakseen töitä”, hän sanoo Duunitorin haastattelussa."


Jari Lindström : ”Suurin virheeni oli, että laskin aktiivimallin läpi”
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jarppa katuu vasta kun pesti on ohi. Turhaa katumusta, olisi hoitanut hommansa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei Lindström mitää virhettä tehnyt vaan härkäpäisesti ajoi hanketta läpi ja tiesi varmasti mihin se johtaa. Kokoomuksen märkä uni toteutui ilman, että helma olisi rapaantunut, kun roiskeet otti vastaan Loka-Lindström. Se oli hinta ministeripaikasta ja jos herra työvoima-toimitusministeri olisi ollut suoraselkäinen kansalainen, niin olisi ilmoittanut erostaan jo valmisteluvaiheessa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis ei voi mitenkään katua, tai olla virhe?

Jopa täällä puheenvuorossa kymmenet ihmiset kirjoitti sille hyvin perusteluita syitä miksi tämä ei toimi, ja Lindström vaan hehkutti asiaa, ja väitti että asiat korjataan kun huomataan virheet!! Virheet oli jo huomattu eikä häntä kiinnostanut korjata asioita!!

Joko se nyt puhuu paskaa, tai sitten hänellä ei ollut pokkaa tehdä työtänsä kunnolla...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Todellisuudessa tiesi, ettei virheitä noin vain julkishallinnossa helposti korjailla, ministerin tulot ja hillotolppa painoi enemmän. Tämä ministerin uran unelma maksatettiin työttömillä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ymmärtääkseni, ministeri ei yksin päätä yhdestäkään lakiesityksestä.

Olihan Bernerkin viemässä 'suurta' mullistusta tieliikenteeseen, mutta torpattiin vähin äänin.

Kyllä Lindströmin taustallakin olivat isommat voimat, joiden arvovallalla aktiivimalli vietiin, pääministerin Sipilän käyttämän ilmaisun tavoin: maaliin!

Lindström on ollut hallituksen 'työrukkanen', jolle langetettiin alkuun kestämätön työtaakka - kaksi ministeriötä, joista toiseen, oikeusministerin tehtävään, miehellä ei ollut minkään valtakunnan koulutusta.

On hyvä olla tietoinen, miksi juuri Lindströmiä käytettiin hyväksi. Pohtikoon kukin tahollaan, miksi!

Politiikka on häikäilemätöntä, omaan päämäärään pääsemiseksi. Hinnalla ei väliä.

Kulissien takainen valtapeli ei tavan kansalaiselle näy.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En nyt lähtisi miestä puhtaaksi pesemään vain sillä että oli muka vain muiden hyväksikäyttämä vähän hölmö (sattumalta ministerin etuisuuksilla eikä kyse ollut omasta edusta/hillotolpasta toki...). Uskokoon ken tahtoo. Ei tuossa hyviä vaihtoehtoja ole.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kyse ei ole puhtaaksipesemisestä.

Ministeri Lindströmillä on ollut varmaan myös omaa toiveikkuuttaan, jolla yritti pitää pestinsä. Onhan se rahakas paikka ja saa jopa nimensä historiaan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

No tiivistettynä tämä tarkoittaa, että Jarppa oli kumileimasin, joka oli virkamiesten ja muiden hallitustovereiden vietävissä ja jallitettavissa. Alistui osaansa ja nyt jälkikäteen hakee sympatiapisteitä.

Eihän Jarppa tosiaan ollut edes vastuussa aktiivimallin valmisteluista, se kunnia kuuluu Pirkko Mattilalle, jota ei asian kommentointi julkisuudessa tai eduskunnassa kiinnostanut pätkän vertaa. Eipä Pirkkoa taida kiinnostaa vieläkään. Jarpalle pisteet siitä, että ainakin myöntää mokansa ja ottaa vähän kavereidenkin mokia kantaakseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Pah, normaalisti kun ihmiset selittelevät, niin usein tunnustavat pienen osan ja toivovat että se siitä. Ihan sama tuon ministerin kohdalla. Ei hän onneksi jatkossa voi niin tehokkaasti aiheuttaa kurjuutta, ja ehkä se oma hillotolppa oli lopulta sitten kaiken väärti.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Perussuomalaisten paikalta ministeriksi pääsy on ollut varmasti 'kunnia', joka saattaa sumentaa mielen, mutta myös tarjoaa ponnistelua tehtävästään selviytymiseen.

Kumileimasimen rooliin häntä tuskin kannattaa laittaa, mutta melko vähän, loppujen lopuksi, omantuntonsa mukaiseen toimintaan jää tilaa, sillä puoluekoneisto huolehtii ruodussa pysymisestä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Lindström julkisella katumisellaan petaa paikkaa demareihin. Neljän vuoden kuluttua kukaan ei muistuta kun demarien listoilla eduskuntaan on pyrkimässä Jari Lindström.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#11

Voi kuinka kuutamolla sitä voikaan olla... mutta ole vahva uskossasi.

Ainoa asia mitä minä petaan on sänky.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Pyydän nöyrästi anteeksi sinulta mikäli olet neljän vuoden kuluttua edelleen sinisen tulevaisuuden kansanedustajaehdokas. Jos nyt ylipäätään olet mukana politiikassa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.L:"Ainoa asia mitä minä petaan on sänky."

Katotaanko se aktiivisuudeksi?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On muuten ovelaa omien ja hallituksensa tekemisien kaunistelemista vääntämällä asia valuviaksi. Tietoinen teko, jossa on tiedetty etukäteen seuraukset.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onneksi nämä eivät enää saa sopeutumiseläkkeitä.

Soini taitaa vielä onnistua loikoilemaan veronmaksajien maksaman tuen turvin eläkkeelle asti.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.N:"Entinen työministeri tunnusti Duunitorin haastattelussa.."

Mitä! Oliko meidän Jarppa työhaastattelussa?

Ai, nythän mä hokasin, ei se ollutkaan sellaiseen joutunut..sillähän vissiin jatkuu vaan ministeripalkan nostelu, vaikkei työt taida paljoa painaa.

PS Ens "tilistä" taas 4,65% miinustetaan. Kuis ministerillä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset