Jorma Nordlin

Eurobarometri lupaa Suomessa maahanmuuttokriittisille lisää kannatusta

Suomalaisiten mielestä maahanmuutto on suurin ongelma ja eurooppalaisia pelottaa radikaali islam. Tämä yhtenä tekijänä tarkoittaa, että eduskuntaan muodostuu pysyvä maahanmuuttokriittinen "akseli". Tätä kirjoittaessa ei ole vielä EU-vaaleja käyty, joten on mielenkiintoista nähdä mikä on vaalien tulos maahanmuuttokriittisten osalta parlamenttivaaleissa.

Todennäköisesti Perussuomalaiset vakiinnuttavat asemansa ja jonkin verran maltillistuu hakiessaan lisää äänestäjiä säilyttäen kuitenkin maahanmuuttokriittisen linjansa. Sen lisäksi eduskuntaan voi nousta joku pienempi radikaalimpi maahanmuuttokriittinen puolue, jolloin Perussuomalaisista tulee salonkikelpoisempi.

Miksi näin tapahtuu? Maahanmuutto tuo vääjämättä merkittäviäkin yhteiskunnallisia ongelmia ja siitä on jo nyt tullut merkittävä yhteiskunnallinen ja poliittinen kysymys.

Suomessa resurssit eivät tule koskaan riittämään maahanmuuttajien kotouttamiseen, joten joudumme
pakosti rajoittamaan maahanmuuttoa. Maahanmuuton rajoittaminen on iso poliittinen kysymys ja jakaa puolueet asian suhteen eri puolille.

Ne jotka toivovat, että Perussuomalaiset "kuihtuisivat" ja putoaisivat eduskunnasta, niin yhteiskunnallinen tilanne Suomessa ja Euroopassa viittaa toiseen suuntaan maahanmuuton osalta. Jos näin kävisi, niin tulisi toinen puolue joka täyttäisi tarpeen liittyen maahanmuuttokriittisyyteen. Ehkä perustulo voi Suomessa jonkin verran lieventää maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, mutta onko meillä varaa?

Nyt jo hallitusneuvotteluissa hallitusneuvotteluja vetävää puoluetta syytetään velkaantumisen kasvattamisesta.
Lisää rahaa tarvitaan kototuttamiseen ja koulutusjärjestelmän kehittämiseen. Kotimaassa ammatillisen koulutuksen omaavalta maahanmuuttajalta menee vähintään 5 vuotta ennen kuin on kielitaito sillä tasolla, jolla kykenee opiskelemaan ammattiin. Tämän viiden vuoden ajan maksetaan kotouttamiskorvauksena työmarkkinatukea heille.

"Tuoreen EU-vaalien alla tehdyn kyselyn mukaan eurooppalaisia pelottaa ilmastonmuutosta enemmän radikaali islam. Eurobarometrissa mitattuna suomalaisten mielestä EU:n suurimmat ongelmat ovat terrorismi ja maahanmuutto."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos toivoo Perussuomalaisten putoamista, niin pitää ymmärtää etteivät ne äänestäjät mihinkään katoa. Todennäköisimmin on tapahtumassa päinvastoin, eli maahanmuuttokriittisyyttä kannattavien äänestäjien määrä lisääntyy.

Uskooko joku, että Suomi tekisi kotouttamisen suhteen jonkin maailmanlaajuisen sensaation ja onnistuisi siinä todennäköisesti ainoana maana maailmassa, missä yleensä on epäonnistuttu? Ruotsi, Saksa, Ranska ym. katselisivat kateellisina Suomea miten ne kotouttamisen osasivat noin hoitaa. Kansainvälisiä uutisryhmiä vierailisi täällä, kun se todella läpäisisi kansainvälisen uutiskynnyksen. Herättäisi enemmän maailmalla huomiota kuin perustulokokeilu.

Minä en tähän usko, vaan veikkaan Perussuomalaisten kannatukselle nousua, kun maahanmuuton aiheuttamat ongelmat lisääntyvät.

Ne jotka eivät pidä maahanmuuttokriittisistä, niin kertokaa mikä on sitten se vaihtoehto? Maahanmuutto on pakko saada hallintaan, resurssien rajallisuus pakottaa siihen. Politiikassa kärjistetään, joten esillä on vain kaksi vaihtoehtoa. Niillä nyt haetaan kannatusta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Riku Rantala: "Vastakkainasettelu on maahanmuuttokeskustelun harhaoppi, jota meidän kaikkien tulisi pelätä kuin ruttoa."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/05/26/riku-rant...

Nythän näin on, on olemassa rasistit ja suvakit, eikä välimuotoja. Tämä toimii politiikassa, välttämättä noin kärjekkäitä sanontoja ei aina käytetä, mutta se kuva halutaan maalata ja pelotella äänestäjiä, jotta saadaan kannatusta. Maahanmuuttomyönteiset poliitikot pelottelevat rasismilla ja kriittiset suvakeilla ja seurauksilla.

Kuitenkaan pakoon ei päästä juoksemaan resurssien vähyyttä ja maahan muuttavien kotouttamistarvetta. Milloin kotouttamiseen käytettävissä olevien resurssien mukaan mitoitetusta maahanmuutosta tulee hyväksyttyä? Tätä Perussuomalaiset ovat kannattaneet ja siitä ei siten muut puolueet oikein pidä. Kuitenkin se on vääjäämätön suunta johon on pakko kulkea. Kun ei ole rahaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Maahanmuutto on nykyisin Suomessa ja Euroopassakin niin pientä että se teema ei enää taida pahemmin kantaa. Pitää keksiä jotain muuta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Aivan näin.

Ilman yhtä 12-vuotiasta oululaistyttöä ja siitä viritettyä pelottelukamapanjaa persut olisivat ek-vaaleissa jääneet alle 10% lukemiin.

Tehokas ja täysin perätön pelottelukampanja maahanmuutosta on nostanut persujen kannatusta. Parituhatta matua vuosittain EI OLE Suomen suurin uhka. Fasistiset liikkeet ovat.

Ilkka Huotari

Puhutko nyt siitä tytöstä, joka teki itsemurhan niiden raiskauksien jälkeen?

Ilkka Huotari

Kehitys on kyllä päinvastainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katotaan sitten taas neljän vuoden päästä.

Silloin ei ole Halla-ahoa, ja kun tietää persujen hajanaisuuden ja kyvyttömyyden kompromisseihin, niin eipä kannata vielä kauheasti ennustaa.

Aika paljon maltillisuutta ja suunnanmuutosta se persuilta vaatii, mikäli joskus haluaa sen kannatuksen hallituspaikaksi jalostaa.

Persuilla ei ole kuin yksi mahdollisuus koskaan hallitukseen, ja se on aina kiinni keskustasta ja kokoomuksesta.

Kokoomus vielä on yksi eurooppamielisimmistä puolueista, joten vaikeaa on.

Muiden puolueiden kanssa yhteistyö on mahdotonta, joten pitkä on tie, jos persut aikovat joskus hallitukseen.

Kannatuksen merkitys pienenee, jollet koskaan saa sillä valtaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mikäli kotouttamiset onnistuisivat hyvin, maahanmuuttajien työllisyysaste nousisi reippaasti, niin maahanmuuttokriittisten kannatus tuskin lisääntyy. Tähän tuskin resurssit riittävät. En usko, että olisimme merkittävä poikkeus tästä verrattuna esimerkiksi Ruotsiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Euroopan ja Suomen suurin uhka on kansallismielisyyden mörkö, eivätkä mamut.

Toisaalta, sitä ei voida kieltää etteikö juuri humanitaarinen maahanmuutto synnyttäisi kansalaisten keskuudessa tätä vaarallista xenofobiaa, rasismia ja kiihkokansallismielisyyttä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itseasiassa tuo muuttoliike on vasta alkamassa ennusteiden mukaan Afrikasta. Meillä varmaan on resursseja ottaa vastaan sellaiset 200 000 ens alkuun ja katsoa sitten miten EU taakanjako toimii. Kyllä meille mahtuu 2,5 milj. ihmistä ja varmaan sosiaalipalveluihin, asuntoihin, tukiin kyllä riittää rahaa. Mikäli uskon teitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotenkin haisee katkeruus vallituloksesta :)

Elämä on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nykyiset maahanmuuttajamäärät eivät suinkaan ole taloudellinen rasite Euroopalle ja Eurooppa pystyy kyllä torppaamaan tavalla tai toisella "liiallisen" maahanmuuttotulvan. Se tapahtuu riippumatta siitä ovatko vallassa maahanmuuttokriittiset tai muut.

Kyse on siitä mitä kaikkea pahaa tämä herännyt kansallismielisyys ja sen nostattamat puolueet voivat saada aikaan Euroopan yhtenäisyydelle ja sen sisäiselle rauhalle ja suotuisalle talouskehitykselle.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Resurssien (raha) nähden ylimitoitettu maahanmuutto on merkittävä uhka.

Joko varataan tähän reippaasti lisää rahaa, tai maahanmuuttokriittisten kannatus kasvaa.

Perustulo on se joka voi osaltaan auttaa asiassa. Riittääkö siihen rahat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oikein muuta ei olekaan populisteilla jäljellä kuin jatkaa puhetta maahanmuutosta.

Voi olla, että kun neljä vuotta tuota mantraa jauhaa, eikä mitään ihmeellistä tapahdukaan, niin äänestäjän kyllästyminen on lähellä.

No, kun muuta sisältöä ei ole puheissa ja politiikassa, niin pakkohan se on sillä linjalla mennä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tai sitten resursseihin nähden ylimitoitettu maahanmuutto on oikeasti muodostumassa samanlaiseksi ongelmaksi kuin se on muuallakin Euroopassa.

Rahallahan näistä selvitään. Lisää velkaa ja rahoitetaan koulutukset ja alkuvaiheen toimeentulo viiden vuoden ajalta.

Kaikkia ongelmia ei rahallakaan ratkaista, esim. arvojen ristiriidat.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Eurooppalaisia pelottaa radikaali islam.” Eurooppalaisten on perusteluta pelätä islamia ylipäänsä, koska radikaalin islamin arvot ovat islamin arvoja eikä radikaalia islamia voi siten erottaa islamista. Maltillisia muslimeja ei ole, koska jokaisen muslimin päämäärä ja velvollisuus on levittää islamia. Näin on tietenkin kristittyjenkin laita, mutta eivät he uskoaan levitä mitään keinoja kaihtamatta.
”Maahanmuutto tuo vääjäämättä merkittäviäkin yhteiskunnallisia ongelmia…” Tämä on totta, ja totta on myös se, että maahanmuutto islamilaisesta maailmasta on ongelmista pahin, koska muslimit eivät kotoudu eivätkä tule missään olosuhteissa integroitumaan yhteiskuntaan – joka on välttämätön vaatimus yhteiskunnan kehityksen, järjestyksen ja turvallisuuden kannalta – vaan muuttamaan yhteiskunnan omien arvojensa mukaiseksi, – heidän kotiutumisensa muistuttaa enenevissä määrin miehittäjän elkeitä – koska he alistuvat jumalansa edessä, he odottavat, että me alistumme heidän edessään, jos asian noin provosoivasti ilmaisisi. Kun kuuntelee issisin ”vaimojen” röyhkeitä vaatimuksia, hahmottuu kuva millaisen kulttuurin kanssa olemme tekemisissä, ja käytännössä olemme jonkin asteisessa epäsymmetrisessä matalan intensiteetin sotatilassa.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Itse näen maahanmuuttokriittisyyden pelkkänä esivaiheena tiellä, jolla vähitellen ymmärretään, että resursseja ei tulevaisuudessa ole kenellekään tarpeeksi. Persut oivaltavat, että establishmentti voi eksyä hakoteille ja käyttäytyä itsetuhoisesti. Se on oikeastaan esablishmentin paras piirre kriisiaikoina: kyky tehdä sarja vääriä päätöksiä, kunnes sen valta sulaa pois.

Tietysti on olemassa Kiinan vastakkainen esimerkki: ideologia pysyy ja valta säilyy keskitettynä, vaikka miten historia heiluttaisi.

Jotenkin Euroopan tilanne muistuttaa Portugalin kohtaloa roomalaisvalloituksen aikaan. Pieni kelttiläiskansa (joka oli paennut roomalaisia Galliasta) pärjäsi hyvin, kunnes roomalaiset saivat lahjottua pienen osan kelttien yläluokkaa. Sen jälkeen valta vaihtui ja valloitus olii nopea.

Minusta moni ei-persupuolue on harhojen vallassa ja se osa poliitikkoja, joka ei ole harhainen, on "lahjottu". Ja persut jollakin atavistisella tunnetasolla vaistoavat tämän.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Perussuomalaisille voisi olla hyväksi, jos he pystyisivät profiloitumaan muutamissa muissakin asioissa kuin maahanmuutossa. Maahanmuutto pysyy otsikoissa jatkossakin, mutta pitääkseen asemansa perussuomalaisten tulisi osoittaa kykynsä myös laajemmin. Perussuomalaisten perustellut eu-kannanotot ovat jääneet tarpeettomasti federalistien mekastuksen varjoon. Samoin on käynyt myös muille mielenkiintoisilta vaikuttaville avaukselle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Perussuomalaisille voisi olla hyväksi, jos he pystyisivät profiloitumaan muutamissa muissakin asioissa kuin maahanmuutossa."

Italian populistit ovat sitä mieltä että Euroopassa velat pitää hoitaa yhteistuumin. Saa nähdä miten mepit Huhtasaari ja Hakkarainen suhtautuvat näihin Italian veljespuolueen poliittisiin tavoitteisiin.

Italian populistit halunnevat myös taakanjakoa pakolaisten sijoittamisessa, eli Italiaan tulleita pakolaisia pitäisi jatkosijoittaa myös Suomeen. Mikähän mahtaa olla Hakkaraisen kanta tähän veljespuolueen vaatimukseen?

-----------------------

Yleensäkin näiden eri maiden kiihkokansallismielisten puolueiden yhteistyötä haittaavat suuresti kansallismieliset intressit, mitkä jatkossa varmasti johtavat jopa sotiin maiden välillä, mikäli nämä kiihkokansallismieliset pääsevät vallan haltijoiksi Euroopassa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

No pitääkö velat sitten hoitaa yhteistuumin tai pitääkö maahanmuuton taakka jakaa tasan varsinkin, jos EU:n ulkorajapolitiikka on jatkossakin sitä mitä se on tähän saakka ollut. Tämähän tarkoittaa viime kädessä, että kansallisesta päätäntävallasta luovutaan keskushallinnon hyväksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"No pitääkö velat sitten hoitaa yhteistuumin tai pitääkö maahanmuuton taakka jakaa tasan varsinkin."

Kysyt varmaan minun mielipidettäni asiasta, mutta kyse oli siitä pääsevätkö Suomen persut Italian persujen kanssa näistä asioista yksimielisyyteen.

Minun mielipiteeni on ihan eri juttu mutta voinhan minä senkin tässä sanoa. Minusta EU:n pitäisi ennenkaikkea pitää yllä talouskuria, etteivät populistit eri maissa pääse kasvattamaan valtioidensa velkataakkaa. Sitä syntiä tekevät monissa eri maissa muutkin populistit kuin nämä kansallismieliset populistit.

Jos kuitenkin tätä asiaa ei hoideta ja jossain valtiossa populistit saavat maan ylivelkaantumaan, en kannata velkojen maksamista, vaan maan laittamista taloudelliseen holhoustilaan, kuten Kreikalle tehtiin.

Voi tietenkin olla niin ettei sellaista isoa maata ja taloutta, kuten Italia pystytä EU:n toimesta laittamaan holhoukseen. Sitten pitää vain irroittaa tämä maa EU:sta mahdollisimman nätisti ja antaa sen selvitä omista veloistaan miten parhaaksi näkee.

Italian populistien velkoja ei Suomalaisten pidä mennä makselemaan, siinä on suomalaisille tarpeeksi maksamista jos pystyvät selviämään omien populistiensa (Jyrki Katainen) aikaansaamista veloista.

"jos EU:n ulkorajapolitiikka on jatkossakin sitä mitä se on tähän saakka ollut. Tämähän tarkoittaa viime kädessä, että kansallisesta päätäntävallasta luovutaan keskushallinnon hyväksi."

Keskushallinto toimii demokraattisesti koko EU- alueen hyväksi. Se on vain hyväksi Euroopalle jos repivät kansalliset intressit voidaan laittaa syrjään ja pystytään lopettamaan itsekäs kansallismielinen politiikka.

Eivät leijonatkaan olisi voittaneet maailmanmestaruutta jos pelaajat olisivat pelanneet kukin itselleen, eivätkä joukkueelle, kuten he tekivät ja heistä tuli juuri siksi maailmanmestareita.

Ihan jokaisesta Suomen jääkiekkojoukkueen pelaajasta tuli maailmanmestari siksi että ne unohtivat oman etunsa ja oman itsekkyytensä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #21

Se talouskuri koskee toisia enemmän kuin niitä toisia. Se on jo nähty moneen kertaan, mitä se on. Parempi jos jokainen vastaa omistaan ja omalla valuutalla niin saattaisi toimiakin.

Tuskin perussuomalaisilla on paljon varaa sanojaan syödä. Soinin linjan palauttaminen upottaa koko puolueen. Keskusta on esimerkki asiansa unohtaneesta puolueesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset