Jorma Nordlin

Kääntääkö Vasemmistoliitto takkinsa aktiivimallissa?

Vasemmistoliitto on ilmoittanut, ettei se mene hallitukseen joka ei pura aktiivimallia kokonaan. Rinne totesi, että vain aktiivimallin leikkaus puretaan jos SDP on hallituksessa. On mielenkiintoista nähdä joutuuko kumpikaan näistä puolueista kääntämään takkinsa? Vasemmistoliiton vaatimus on tiukempi. Koko malli pitää purkaa, se on ehtona hallitukseen menemiselle.

SDP: "Tällä vaalikaudella oikeistopuolueet leikkasivat työnsä menettäneiden ihmisten toimeentuloa viidellä prosentilla. Ei se ole suomalaisen hyvinvointivaltion mukaista. Siksi aktiivimallin leikkaus perutaan ensi vaalikaudella."

Vasemmistoliitto: "Vasemmistoliiton puoluevaltuusto on linjannut, että voimme osallistua ainoastaan sellaiseen hallitukseen, joka tekee ihmisoikeusperustaista politiikkaa, pidättäytyy heikentämästä perusturvaa,  purkaa niin sanotun aktiivimallin, toteuttaa terveyseroja kaventavan ja palveluketjujen yhteensovittamista parantavan soteuudistuksen, asettaa ilmastopolitiikan raamit niin, että ne ovat linjassa 1,5 asteen tavoitteen kanssa, pitää Suomen sotilasliittojen ulkopuolella sekä varmistaa työehtojen yleissitovuuden."

Uusi Suomi: "Aktiivimalli on purettava – Vasemmistoliitto linjasi Antti Rinteelle kynnyskysymyksensä" 

Iltalehti: "Aktiivimalli perutaan seuraavalla vaalikaudella"  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Haluaako Keskusta purkaa koko aktiivimallin, jotta Vasemmistoliitto pääsee hallitukseen?

Vai joutuuko Vasemmistoliitto kääntämään isosti takkinsa, joutuessaan antamaan myönnytyksen Keskustalle.

Muistamme kun Arhinmäki käänsi ensin takkinsa ja myöhemmin protestoi Soinille kameroiden edessä kääntäen takkinsa, kun Soini vei puolueensa hallitukseen.

Odotan mielenkiinnolla uuden hallituksen ratkaisua aktiivimallin suhteen. Sen verran tiukan linjan Vasemmistoliitto otti asiassa, että saas nähdä kuin nyt käy?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos aktiivimallin purkaminen kokonaan ja alla mainittu ilmastopoliittinen kysymys eivät ole hallitusohjelmassa ja Vasemmistoliitto istuu hallitukseen, olemme mielenkiintoisessa tilanteessa.

"Puolue nostaa kynnyksikseen erityisesti eriarvoistumisen pysäyttämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyviä kysymyksiä. Kynnyksinään puolue mainitsee esimerkiksi perusturvan heikennyksistä pidättäytymisen, epäonnistuneen aktiivimallin purkamisen, sekä ilmastopolitiikan, jonka raamit ovat linjassa 1,5 asteen tavoitteen kanssa."

 https://vasemmisto.fi/vasemmistoliitto-julkisti-karkitavoitteensa-ja-kynnyskysymyksensa-hallitusneuvotteluihin/

Taito Tamminen

Li Anderssonin johtamilta anarkistikommunisteilta tuskin muunlaista takinkääntöä oli odotettavissakaan. Yhteiskuntaa elättäviltä yrittäjiltä tulee siirtää kaikki omaisuus poliiseja kivittäville ja yhteiskunnan omaisuutta tuhoaville marxilais-leninismiä ihanoiville vihervasemmistolaisille. Tällä saadaan todella Suomi nousuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset